Sunday 10 March 2013

Inverloch

Här har vi långhelg, det är Labour Day Long Weekend, med en extra ledig dag på måndag. Dessutom är det varmt och då menar jag rejält VARMT. Vi är inne på den 10:e raka dagen med temperaturer över +30. Normalt denna årstid är att det åtminstonde blir svalare fram på kvällen och definitivt svalt över natten så att man får lite andrum men inte nu. Något ovanligt vädersystem sägs det!! Men svettigt är det och man blir trött tur att vi har AC inne och mycket vi kan hitta på.
Men igår packa vi baddräkter och handdukar och åkte till stranden över dagen, ner till Inverloch som ligger en timmes bilresa från oss. Först blev vi lite oroliga när vi anlände för det var så mycket bilar och folk mitt i stan de hade nämligen någon slags festival men på stranden var det tomt med gott om plats. 
Tjejerna ägnade sig åt stora "utgrävningar".
Själv lyssnade jag på radio. Har upptäckt Värvet där Kristoffer Triumf intervjuar sköna människor. I går lyssnade jag på intervjun med Petter, kanonbra. Tack Lotta för att du tipsa mig om denna podcast. JAg är fast. Så härligt och avslappnande att lyssna till prat. Gick en promenad längs stranden "ihop med Petter".


 När jag kom tillbaka hade tjejerna nästan grävt sig ner till Kina, eller vart man nu hamnar när man gräver djupt i Australien?!
Sedan dags för lunch så vi gick gångvägen in till stan och gissa vad vi då sprang på? Något otroligt sällsynt...
En echidna (myrpiggsvin)!

Ja tyvärr så hade jag lämnat kvar kamran i bilen så snabbt som attan sprang jag tillbaka men när jag kom åter så hade den krupitin i buskarna igen men en rumpbild blev det allt. För er som inte vet hur de ser ut så lånade jag en bild från nätet. Det roliga i denna historia är att denna sommar har vi sett dem ett flertal gånger när vi varit ute och åkt. Flera gånger har de gått över vägen så vi fått väja men aldrig har vi haft möjlighet att stå så nära som nu, på en meters avstånd och bara titta på den. Och så hade vi kameran i bilen!!

Lunch på bageriet bestod av "meat pie & sausage roll" för alla utom undertecknad, åt en ost och skinkpaj istället. 
Därefter blev det efterrätt!! Vi hittade ett stånd på marknaden som sålde lakritsremmar, ni vet sådanna där i femtioelva olika smaker som är söta eller sura. Gott som lördagsgodis speciellt som det inte är så lätt att hitta dem här i Australien.

Ännu en varm dag har passerat. Vi skulle behövt målat lite utomhus men det är inte att tänka på förrän när det blir lite svalare (vi vet ej när). Själv tog jag äldsta dottern på en shoppingtur till det lokala shoppingcentrat för att inhandla lite kläder, alltid skönt när det är varmt ute och kallt inne. Den yngre dottern fick sitt behov tillgodosett häromdagen. Rättvist ska det vara, eller hur?

Fortsatt trevlig helg till er alla!



11 comments:

Så Vitt Jag Vet said...

Här sitter jag i kala norden -21 idag på morgonen, men det lär väl bli varmare då solen gassar.. Jag vet inte om jag vill ha +30 för här hos oss har vi ingen ac. Men nog älskar jag dina bilder och får en känsla av att nu vill jag ha sommar.. Dina flickor är så söta då håret lockar sej så vackert ..
Lampan i förra inlägget är så charmig !
Ha det bra!
Kraam från Sanne i kalla södra Finland.

mitt hjärtas fröjd å glädje said...

Förstår att det är lite varmt hos er men ååååhhh vad jag längtar till sol, värme och bad och jag skulle nog kunna flytta ner till Australien idag för den sakens skull:)
Så härliga bilder du visar och så kul att få se ett sådant fint litet djur på så nära avstånd.
Ha det så gott och tack för lite somriga bilder som värmer upp en inuti:0
Kram Jennie

Fröken Tindra said...

Vilken härlig utflykt! Nu längtar jag till sol och bad igen.
Vilket lustigt djur ni sprang på. spännande med så annorlunda "sorter".
Låter mysigt att ta döttrarna separat på shoppingtur.
Japp, den rosa hortensian står på vårt matsalsbord. De är så vackra! En riktig favorit.
Hoppas att ni kan få liiite svalka snart!
Kram!

Bokcaféet i byn said...

Vilken mysig dag ni haft Anette! Så skönt med ledig måndag också! Här har det blåst närmast ofattbart mkt denna helg. Inget roligt att gå på hundrunda. Typiskt att kameran var i bilen! Sådant händer oss alla!!
Tack för fina ord inne hos mig! 38 grader, ingen ac och höggravid låter som en tuff kombination! Så varmt lär det knappast bli här i sommar!!
Önskar er en skön ledig måndag!
Kram Anna

A House With A View said...

Men åååhhhh, jag vill också ha värme!!! Sitter här med raggisar och en tjock fleecetröja, fniss :) Förstår dock att det kan bli lite mycket av det goda med den temperaturen dag efter dag, puh!!

Härliga bilder! Och vad häftigt med det lilla myrpiggsvinet :)

Kraaaaaaaaaaaam aka

Kia said...

Några 30 grader har vi inte men sol och klarblå himmel hela helgen!

Lampan i hallen blev ju jätte bra!!

Ha en toppen söndag!
Kram Kia

svart vitt och rött said...

Det kan faktiskt bli lite för bra med värme, speciellt i Australien... men jag längtar :-) Jag blir glad för varje solstråle :-) Vilken superhärlig dag ni haft, och så gott med en extra ledig dag. Ha en go ledighet!

Hemma på Sjuan said...

Vad härligt att få se sommarbilder!
Här har vi riktig vinter nu igen...
Fina bilder från stranden och på tjejerna, kram Suss

TIDSOPTIMISTEN said...

Jag hade gärna följt med er på den där utflykten till stranden - helt underbart och det enda man orkar med såna varma dagar. Jag hade kunnat tagit med lite ostkrokar och falukorv som picknick mat ;) Ja det var ju ostkrokarna el ostbågarna som förde oss samman ;) Ha en fortsatt trevlig långhelg i värmen för mig blir det jobb och ut i kylan i morgon - drömmer mig bort till er då ;)

Kram Ullis

tinajo said...

Vilka fina bilder - och SÅ gärna jag haft er värme! :-)

ETT RÖTT MONOGRAM said...

Ni har varmt och vi har jättekallt, imorse minus 15. Tur att ni har ac annars skulle det vara svårt och sova. Roligt och få se ett sånt myrpiggsvin.
Kramar
AnnaMaria

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...