Wednesday, 4 September 2013

Ormtjusande tjejer!

I dag har jag och mina tjejer gjort något vi aldrig gjort förr.
Vi har haft en orm runt halsen!
Först ut var Sofia.
 Sedan Emily som kommit direkt från skolan för att hämta sin lillasyster. Hon var mest uppspelt och inte alls rädd som det ser ut lite som på denna bild.
 Det blev också min tur till sist och det var helt ofrivilligt. Ormmannen kom fram mot mig med ormen och jag mötte hans blick och tänkte när han räckte fram ormen att jag skulle passa på att klappa den i alla fall. Helt plötsligt förstod jag att den var på väg att läggas runt min hals också precis som på barnen. Jag han med att tänka: Nu eller aldrig! Ormmannen tog min kamra och tog kortet. Tycker jag ser lite lätt ansträngd ut!!
Till Sofias Kinder hade man idag bjudit in en person som visar och berättar ocm olika reptiler och andra Australiska djurarter. Han hade med sig både levande och uppstoppade djur. De levande var grodor, ormar, ödlor och sköldpaddor och barnen hade fått hålla i alla olika.
Jag har ingen aning om vad för slags orm det var men att det var en snäll typ är jag helt övertygad om.
Har du hållt en orm någon gång?

Ha en härlig onsdag!


9 comments:

fianathome said...

Aldrig. Åh det skulle jag ju vilja. Stötte på en snok häromdagen men jag tordes inte lyfta upp den. Jag tänkte att den kanske var en liten bebisorm och då skulle den lukta människa...
Men nästa gång ska jag nog plocka upp den. :D
Kram
Fia

Anonymous said...

Vilka fina modiga tjejer alla tre : ) kram Sofia

A House With A View said...

Wiiieeee, läskigt :) :) Men jag förstår att det var riktigt spännande! Jag har hållit i en orm några gånger när jag var mindre, minns att det kändes stort :)Kul besök på Kinder, gissar att det var mycket uppskattat.

Kraaaaaaaaaaam aka

TIDSOPTIMISTEN said...

Du passar bra i orm ;) he he och nej jag har aldrig haft en orm runt halsen eller hållit i en för den delen heller. Barnen har dock gjort det tror Malin bara var 5-6 år när hon fick en fetingorm runt halsen så tung att hon knappt kunde stå på benen men hon ville själv och har aldrig varit rädd för kräldjur. Nej ormar och spindlar är inte min favorit direkt...usch

Kram ullis

Villa Ell said...

Nä ormar är ingen favorit, skulle kunna hoppa upp i ett träd om jag såg en..
men så var jag i Sydafrika för några år sen och där där fick jag en som Ullis skriver ovan, en fetingorm runt halsen, stooor och tjock var han, vägde apmycket! Varför jag gjorde det vet jag inte, kanske bara för att man var där liksom... sen kanske jag litade på ormskötaren, vad vet jag!

Modigt gjort av er stor som liten orm!

Kram Sandra

Black Iris said...

Jag kan bara inte förstå vitsen med att ha en orm runt halsen.. Jag hade darrat så mycket att ormen snabbt ramlat ner.. Hugaligen..

Kram Maidi

Snäckskalsdalen. said...

Ohhhohhh, en Taipan runt halsen...!!!!! Skojar. Det var nog en snäll och mätt orm! Nej, jag har aldrig hållit i en orm vad jag kan minnas. Min man gillar ormar (eller gillade, tror möjligen han fått nog) och brukade vilja hålla i dom och ödlor. Men sen gifte han sig med en skräcködla....höhöhöööö! Dvs jag. Det var väl då han fick nog!
Det måste vara bra att barnen får lära sig hur det fungerar med djuren!
Kramar

p.s. och ni har haft val nu, eller hur....rycker kvinnan då? d.s.

Fröken Tindra said...

Duuu... Jag har avvaktat med att titta in på din blogg när jag sett fotot i min blogglista... Och jag har inte tittat såå noga på fotona. Jag hade först fått tillfälligt hjärtstillestånd och sen gapat för fulla muggar om någon lagt en orm kring min hals. Allvarligt. Fullständig panik! Jag har väldigt svårt för att ens titta på ormar. De är så obehagliga! Så jag tycker att ni var väldigt duktiga. Även du trots det ansträngda leendet. =0)
Kram!

Min plats i solen said...

Modiga tjejer hela bunten! Så fina ni är! :) Ja, jag har haft närkontakt med en orm då jag var barn och vi besökte ett terrarium med min skolklass. Många tror ju att ormar ska vara kalla att ha runt halsen men så är det ju inte alls. Tvärtom är de varma och fina.

Jag minns när min väninna från Australien besökte min dotters klass i mellanstadiet och fick svara på frågor om ormar, spindlar och hajar. Jag minns att barnen var så imponerade av att det fanns hajar vid stränderna och att Australiens farligaste spindel också är den minsta. Spännande med djur. :)

Ta hand om er ormtjusare!♥

Kram Lotta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...