Friday, 27 September 2013

Efter regn...

...kommer sol!
Och visst kom solen ut idag och även lite värme så småningom. Gårdagens oväder var bokstavligen som bortblåst. Frissan i morse, nyklippt och med ny färg blev det en uteeftermiddag. Satt i solen och bläddra lite i några tidningar tills jag kom på att jag ju faktiskt hade blommor att plantera.
Luktärtorna är i jorden och pinnarna som ska bli deras klätterstöd är redo. Det enda som fattas är snöret runt om för dem att klättra på. Det får bli imorgon tänkte jag. Nu längtar jag efter att de sätter fart och växer så jag kan plocka in härligt doftande blommor till vaserna i huset. Jag är ju som jag upptäckte i kommentarerna, inte ensam om att vara lite otålig med att växterna ska ta sig snabbt. Nu vet jag ju att det inte är någon större fara här för allt växer oftast väldigt fort.

Härligt väder och fredag så idag blev det grillat till middag. Ganska ovanligt att vi grillar på fredagar faktiskt, har blivit till en onsdagsgrej. Mest beror det på arbetstider och barnens aktiviteter och vem som är hemma och då lagar mat just den kvällen. Onsdagar är min man hemma så då blir det grillat kött. Ja som ni säkert vet så grillas det här året om, inte för att det är varmt eller så utan för att det helt enkelt luktar mindre inomhus när man gör alla dessa saker ute. Grillen står ju precis utanför köket under tak på vår altan så när det är kallt och regnigt på vintern tar mannen på sig jackan när han grillar. 

Brukar ni grilla året om eller blir det bara sommaren?

Tjingeling och ha en toppen fredag!8 comments:

tinajo said...

Luktärtor är så söta! :-)

Christina said...

Luktärter är en favorit hos mej! Men dom trivs inte så bra här! Vi grillar inte på vintern, eftersom det oftast blåser och regnar här då! Men fortfarande är det grille som gäller på helgen!/Lila-Christina

svart vitt och rött said...

Grillning året runt här... fungerar ju fint om man tar på sig lite extra när det är kallt bara :-) Gott med grillat ju :-) Ha det gott!

Anette-Ljusa drömmar på landet said...

Jomen här grillas det nog oxå året om.. fast mkt mer frekvent sommartid. Höst och vinter är det mkt grytor som gäller här !

Kraaaaaam

Lisa said...

Jodå.... här grillas det minnsann året om, har ju numera tak över altanen så det går så bra. Vi äter dock inne på vintern :)
Ha en härlig helg
Kram

A House With A View said...

Vackert med luktärtor!! Och så mysigt och gott med grillat! Vi grillar på somrarna och någon enstaka gång andra tider om året. Hos oss är det maken som grillar - perfekt :)

Kraaaaaaam aka

Kia said...

Oj, vilken studsmatta! Höll den?
Vi grillar mest på sommaren. Lite jobbigt att släpa fram den i snön. :)

Ha en toppen helg!
Kram Kia

Jenny said...

Hej Anette!
Mmm, luktärtor, vad fint!

Vi grillar mest på sommaren, men min sambo börjar gärna grillsäsongen tidigt, i år blev det i slutet av januari, hihi!

Gott att grilla sparris, vi brukar linda lite bacon runt.

Ha en skön söndag!

Kraam Jenny

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...