Sunday, 15 September 2013

Nytt i köket

I går lördag på väg hem från Melbourne, skola och jobb så svängde vi förbi Ikea. Jag hade utlovat lösgodis denna lördag som var den sista på termin 3. Tjejerna var också ute efter lite saker till sin lekstuga och jag ville också hinna att ta en snabbtitt på lite nyheter. Med två barn som helst vill hem bliev det världens mest effektiva Ikeatur någonsin. Men jag hittade lite saker att ta med hem, förutom lösgodis. 
 En köksmatta!
 I svart & vitt & dessutom randig!

 Hade jag fått önska så hade jag velat att den var 50cm längre. Jag har länge velat ha en lång matta av typ "trasmatta" och framförallt i färgerna svart och vitt då det pasar ihop med köket. Men här i Melbourne har jag inget sett utan bara på svenska bloggar. Så när jag såg denna igår åkte den ner i vagnen ögonaböj. Inte var den dyr heller bara $15 (=90kr).

Jag köpte även ett halkskydd att lägga under. Tror att den lätt kan glida iväg när man går in i köket med lite fart. Dessutom så far tjejerna gärna igenom med full fart även om vi allt som oftast påminner om att det inte ska springas genom köket. Jag är jättenöjd med mitt lilla fynd från igår. Nöjda tjejer med stor godispåse i bilen hem och glad mamma. Kan det bli bättre? Ja inte mycket!

Ha en fortsatt fin helg!


11 comments:

Anonymous said...

Jättefin matta och lösgodis är gott : ) speciellt under en viss tid i månaden ; ) kram från Huskvarna dit vi snart svänger in för att fira barnens kusin Eila som fyller 2 år / Sofia

Snäckskalsdalen. said...

IKEA gäller i alla väder och den mattan satt som en smäck i ditt fina kök. Vilken fin spis du har!
Och glada tjejer = glad familj! Härligt.
Agneta kram

Villa Ell said...

Jag kommer alltid ut med mer från Ikea än vad som var tänkt, alltid hittar man något eller så är man lättlurad och tycker att "ooh detta var billigt" och så åker det ner i kundvagnen!
Tycker mattan gjorde sig fin där...
Så fint det är i köket, jag gillar när dikshon är i en ö så mitt i...
Halvfrusen är vi hemma igen efter sonens fotbollsmatch, höstvädret is here, burr så kallt det var att stå och titta idag..
Nu blir det mysbyxor och goa tofflor resten av söndagen!!

Kram Sandra

Maria said...

Så fint med mattan! Vad kul att få se lite mer av ert hem. Vilken "maffig" spis! Gillar!
Hur är priserna på saker och ting hos er? Är det förhållandevis billigt med inredning/kläder/mat etc jämfört med Sverige, eller? Tänkte på priset på mattan ;)
Måste erkänna att jag faktiskt köpte ett kuddfodral i torsdags, på partyt... TROTS att jag inte tänkt göra det av exakt den anledning som du trodde att jag INTE skulle göra det ;) Jag syr ju egna... Men jag föll pladask för den paisleymönstrade kudden i rosa, med rosa tofs i en öljett i hörnet. Perfekt till TV-soffan;)
Kram /Maria

Kia said...

Kul att hitta lite fynd, bra pris också.
Ska bli spännande att se ditt citron/lime träd "in action". Undra vilken frukt som kommer först?

Ha en toppen vecka!
Kram Kia

Fröken Tindra said...

Så det blev en tur till Ikea och godiset, jag menar mattorna, igen?! =0) Den där mattan blev ju jättebra i köket. Och till ett bra pris. Kul!
Ha en fin start på veckan!
Kram!

tinajo said...

Svartvittrandigt är alltid snyggt! :-)

Lisa said...

Snygg matta och vilket pris!! Så roligt att se ditt fina kök :)
Ha en härlig vecka
Kram

fianathome said...

Jättefin matta!
Lösgodis på Ikea? Det visste jag inte ens att de hade..haha!
Visst är det roligt när man hittar lite saker och detaljer till hus och hem? Man blir glad av det lilla :)
Ha en skön måndag. Nu är det natt här
kram
Fia

Nelya said...

Snygg matta som passar så fint i köket och till bra pris också.
Nu har jag blivit följare hos dig.
Kram
Nelya

TIDSOPTIMISTEN said...

Halkskydd skulle inte vara så dumt till vår matta i köket också, tycker den har en förmåga att röra på sig lite väl mycket även om det inte alls är några höga hastigheter hos oss längre ;) Lösgodis ska jag kanske också lyxa till med ikväll - då är det biodags ;)

Kram Ullis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...