Thursday, 12 September 2013

Magnolian vill visst inte

Under många år har jag velat ha en magnolia. Så förra året köpte vi oss ett träd som inte tappar bladen och som blommar ett par gånger om året. Tidigare i år, majmånad närmare bestämt så dök det upp 5-10 knoppar för första gången. Gissa om lyckan var stor, antligen skulle trädet blomma. Här kan du läsa om det.

Men inget hände, knopparna bara förblev stängda och övergick från vitt till brunt och skrumpnade ihop. 
 Men så i helgen såg vi denna nästan utslagna knopp. Tror att det kan hänga ihop med att den hörnan av tomten nu har börjat få meda sol, på vintern ligger den lite för mycket i skugga.
 Men titta hur den ser ut idag?!
Inte direkt någon stilig magnolia inte. Jag som hade hoppats på ett stort träd fullt av vita väldoftande härligt vackra blommor. Någon sa att kanske den behövde näring, men jag har ju givit den det som jag blev tillsagd. Annars är det inte så vanligt att mina växter inte tar sig för jag tycker att det mesta växer här vare sig man har gröna fingrar eller inte. 

Nu har det blivit dags att ta barnen till simskolan.

Tjingeling!13 comments:

Villa Ell said...

Magnolia är ju sååå fina! Jag hade också en vision om att få ett stort blommande träd.. ja jag tror ju att saker växer som fort attan efter att man planterat dom, tålamodet är ganska kort hehe...
så jag planterade ett mindre förra hösten och dagen efter hade rådjuren varit och gnagt sönder det... aaaaaggh! Så besviken men en liten gren överlevde i somras fick jag en blomma, fin blev den, så jag hoppas att det kanske kommer att ta sig, eller så får man göra det enkelt och åka till trädgårdshandeln och köpa ett nytt och sen ordna när runt det!!

Kramar Sandra

TIDSOPTIMISTEN said...

Trist att inte ugglan fyller sin funktion men den är ju fin ändå som dekoration i alla fall. Jag planterade också två magnolia träd för ett par år sedan de verkar faktiskt må okej trots att vi inte har världens tropiska klimat att tala om - inga blommor än dock men de behöver nog växa till sig lite mer antar jag ;) ska bli spännande att se hur det går, varje vinter är ju en prövning ;)

Kram Ullis

tinajo said...

De är ganska komplicerade har jag förstått det som, känsliga och eländiga - men väldigt vackra. Hade tur med min ett bra tag i somras, men så helt plötsligt blev knopparna som dina. Vete sjutton varför, men näring ska de ha vet jag.

Snäckskalsdalen. said...

Ja, det är ju så vackra träd och vackra blommor har dom också när det vill sig. Har det möjligen varit väldigt torrt nån gång...? Hoppas du får ordning på trädet!

Det var roligt att få en rapport om det politiska läget, mycket uppskattat och klart jag känner till Mrs Julia Gillard, den damen verkade det vara krut i! Härligt med någon som ryter till lite. Att hon sen fick gå, ja, det är ju så, men kanske lär sig alla lite på det och hon har säkert banat väg för nya takter.

Agneta kram

Bodil Brink Morse said...

De är ju himla vackra träd, vi har ett som verkar må bra. Jag undrar varför ditt inte vill, synd hoppas att det vänder.
Jasså, du har lånat böcker till din e reader. Hur gjorde du då? Måste man inte ha lånekort och bosatt i Sverige?
Ha en fin dag!
Kram Bodil

Villa Freja said...

Så tråkigt att den inte vill blomma fint, men jag har hört att magnolior ska vara väldigt känsliga för väder och vind? Står den skyddat? Kram.

Bokcaféet i byn said...

God morgon Anette!
Snabbhälsning från Skåne. Dop här i helgen och familj som anländer idag och fyller huset. Magnolior kan vara lite tricksiga. Hoppas den bättrar sig till nästa år.
Trevlig helg Anette!
Kram Anna

Black Iris said...

Men vad trist för dig... Förstår att du är riktigt besviken.
Kanske ändå det är så att trädet behöver nåt år till för att rota sig ordentligt, vem vet.

Kram Maidi

åse said...

Hoppas den repar sig så du får njuta av härliga Magnolia blommor och den ljuvliga doften.
Kram och trevlig helg.

Lotta said...

Så typiskt när man är riktigt laddad och vill ha något riktigt speciellt till trädgården (Magnolia räknar jag dit ;) Vi planterade syrener i Sverige och det var på håret att det blev som jag tänkt mig. Det var flera buskar.
Vi hade också ett gråpäronträd....det visade sig att det behövde pollen från ett motsvarande träd och det skulle ta 8 år innan det bar frukt....ja, det är en del med trådgårdens ABC ;-)

Hoppas den tar sig och att det blir stora vackra blommor i framtiden.

Ha en fin helg!

KRAM
Lotta

Melody and M.E said...

Jag har ett magnoliaträd på innergården, det är inte speciellt stort. De första åren hade jag bara tre - fyra blommor på det, men det har blivit flera för varje år.
Det verkar som om en del sorter tar tid på sig att komma igång! Hoppas ditt blommar desto mera nästa gång!
Ha det gott!
Kram
M.E

fianathome said...

Men så sorgligt! Vi har också planterat magnolia här och två träd mår gott men ett träd är visset.
Kan ert träd drabbats av något djur som angripit det?
Såg att bränderna börjat i Australien. HOppas ni blir förskonade från sådant elände.
<3
kram
Fia

A House With A View said...

Åååhh magnoliaträd är ju såååå himla fina!! Tror inte de trivs i min zon dock... :(

Tråkigt att ditt träd inte tar sig, hoppas du får tips så att det tar sig :)

Stööörsta kraaaamen aka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...