Tuesday, 17 September 2013

Äntligen hemma!

Den här bilden är drygt två år gammal! Ser ni busken som ligger i bilen? Det var en förlovningspresent från en vän till oss och den kunde vi ju inte bara lämna kvar när vi flyttade ur vårt hus för att bygga nytt. Så den tog vi med oss. 
 Lika så denna växt som jag sedan förstått är väldigt dyr att köpa redan i små exemplar. Ja inte barnet alltså!  Dessa växter har fått stå hos min svärmor under dessa två år och där har de vuxit och frodats. Vi har väntat och velat över var vi ska ha dem på tomten. Men så kom vi på vart och till sist så kom vi även till skott!
 Före!
Här ser ni hur det såg ut tidigare. Övre bilden är precis innan vi flyttade in för snart två år sedan och innan gräset såddes. Nedan är innan något blivit planterat längs väggen på baksidan.

 Båda växterna har hämtats hem från svärmors trädgård och väntar på att komma i jorden.

 Efter!

 Visst är den otroligt vacker?


 Denna buske är väldigt stickig så man ska inte gå för nära. Dessutom är det visst en "förhistorisk" växt stod det på lappen och något om att den funnits med sedan dinosauriernas tid. 

 Den hade växt sig så stor att det gick fint att dela på den. Ingen plats på tomten ännu så dessa två fick åka ner i varsin kruka så länge tills vi kan komma på vart de ska planteras.Ännu ett projekt avklarat. Inte bara vi som är nöjda nu, även svärmor som fått tillbaka en stor del av sin rabatt efter två år. 
Så varför inte avsluta en härlig  helg med lite bubbel för att fira. Jag menar det var ju ändå vår förlovningsbuske som fick komma hem. Passa även på att ta fram glas till bubblet som vi fick i förlovningspresent.

Ha en fin dag!10 comments:

mitt hjärtas fröjd å glädje said...

Men vilken Clivia, jag fick en sådan av mormor och den är stor och blommorna luktar ju så gott! Vilken lycka att kunna plantera ut den i trädgården oxå!
Blev jätte fint med buskarna där iallafall.
Kram Jennie

Bokcaféet i byn said...

Hallå Anette!
Kul att kika in igen. Vi har haft hektiska men kul dagar med dop av O samt hela tjocka släkten här. Många av dem boende hos oss.
Vilka vackra växter och så fint de passade in i er trädgård! Vilket lyft för den delen av trädgården. Här hemma börjar det bli dags att köpa lökar och trycka ner i jorden samt vitlök. Svårt tänka på våren nu men jag minns hur efterlängtade tulpanerna och påskliljorna är om våren.
Önskar er en fin onsdag!
Kram Anna

Villa Ell said...

Ååå jag älskar före och efter bilder!! Vilka gröna sköna, färgglada och fina växter ni fick i present...
Förstår att svärmor blev glad hehe...
Klart man får njuta av lite gott bubbel för att avsluta en härlig helg!

Kram Sandra

Bodil Brink Morse said...

Vad kul att se före och efter bilder.
Det blev ju så himla fint.
Vad kul att ha en förlovnings buske, haha
Kram Bodil.

Lisa said...

Älskar före och efter bilder! Jättefina växter, kul att dom kommit hem nu :)
Kram

svart vitt och rött said...

Jättekul att se skillnaden mellan före och efter! Såååå fina växter down under!! Ha det gott!

Fröken Tindra said...

Oj, är clivian en utomhusväxt hos er?! Det är roligt det där... Jag hade en så´n från en skolkamrat i många år men den trivdes inte riktigt efter att vi flyttat. Fick en ny så småningom men den har det bättre hos Mamma.
Kul att fira förlovningen en extra gång!
Kram!

TIDSOPTIMISTEN said...

Jättevackra och ovanliga med en exotisk känsla över sig inget vi normalt sett ser i våra trädgårdar i all fall. Grattis också och hoppas bubblet smakade riktigt bra ;)

Kram Ullis

Mycket annat & lite betong said...

Så skönt att få allt på plats! Fina växter! Så annorlunda mot här. Och tänk att ha ett citron- och limeträd ute.
Så snygg IKEA-mattan är!

Kram Agneta

Bodil Brink Morse said...

Vad kul att du gillar soffbordet. Det har varit våran grannes matbor en gång i tiden och sen blev det soffbord.Kul att man kan återanvända saker.
Tusen tack för ditt långa email, du är för go.
Ha en fin helg!
Kram Bodil.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...