Monday, 23 September 2013

Det har varit mycket...

...av det mesta den sista veckan innan skollovet. Jo då idag är det första dagen på vårt två veckor långa skollov och vi gör ingenting. Ja det skulle vara att ta det lugnt och bara vara då. Här nedan kommer ett smakprov på vad de sista dagarna bjudit på i form av saker "en mamma" ska ordna för sina barn här hos oss. Om det skedde lite utspritt var väll en sak men när det komprimeras blir det lätt lite ...övermäktigt!
Årskurs 0 till 2 bjöd på en Soiree med dikt och ramsläsning som de lärt sig utantill. I stora och små grupper och med rörelser till. Föräldrarna var inbjudna att närvara kl.9-10 på morgonen
Sport Dress Up Day. Vilket innebar att man skulle se sportig ut på något sätt. Då vädret var regnigt och kallt funkar inte balettkläderna. Fick bli en tävlingscyklist för dagen. Jag gjorde hemmagjorda nummerlappar. Dessutom skulle det doneras "något" som senare kan användas till skolans stora basar om en månad, något som kan lottas ut.
Även Svenska skolan hade sin terminsavslutning med utklädnings tema. Sofia valde att vara prinsessa, enkelt då allt var klart och fanns i garderoben. Inget klurande eller fixandes.

Balettuppvisning är numera standard på sista tillfället för terminen och det gäller båda tjejerna. Här är det Sofia som visar upp sina kunskaper.
Mitt i allt detta hade Kinder ordnat med en heldagsutflykt till en park som ligger några mil bort. Detta tyckte jag var ett kanontillfälle att förlja med Sofia och vara med henne en hel dag. Jättetrevligt hade vi och fick se en massa djur. Här klappas det känguru.
I skolan hade de läst om Indien under en längre period och då avslutades terminen och temat med ett öppet hus där vi föräldrar blev inbjudna att titta på vad de lärt sig. Barnen uppmuntrades att klä ut sig i något Indiskt. Efter en rejäl funderingsstund på vad jag kan åstadkomma gav jag mig ut på jakt. Det blev tyg till ett par harembyxor och en damtunika från en andrahandsaffär som jag sydde in lite här och där. Samt hemgjordea bjällerarmband. En trevlig eftermiddag där barnen visade upp Bollywooddans och annat.
 På Kinder hade man Footyday. Då får man klä ut sig i sitt fotbollslags färger och så har de som en liten miniidrottsdag med små tävlingar. Allt fanns hemma men det ska ändå tas fram och man ska se till att det passa och är rent.

För att avrunda det hela så inleds alltid skollovet efter termin 2 och 3 med danstävlingar. Denna gång var det en dans på lördagen och den andra var i går söndag. Inget jobbigt eller så men det tar istort sett hela dagen i anspråk. Den classiska balettgruppen gjorde mycket väl ifrån sig och kom på andra plats. Det är en liten grupp som blivit mycket sammansvettsade. 
Ja som synes är det inte svårt att hitta sysselsättning direkt.  Nu väntar alltså två veckors skollov som vi inlett med att slappa. Men om någon dag eller så så ska vi ta tag i saker och ting. Lite utflykter, köpa blommor och plantera ut i trädgården som börjar prunka då vi har fint väder och relativt mycket sol just nu. Helt enkelt bara njuta av att vara lediga och göra det vi känner för.

Ha en skön vecka!


9 comments:

Maria said...

Oj, vad du/ni haft fullt upp!
Nu är ni väl värda att bara slappa och njuta av ledigheten!
Kram och ha det fint! =)
/Maria

Framgångsbyrån STHLM. said...

Ja jösses!! Roligt, fint och påhittigt! Tänk vad bra det är med lite färdiga kreationer, a la utklädningslåda! :) I paket jag skickade i fredags finns något som passar perfekt för cykelentusiaster.. He he..
Kram Inger

Kia said...

Ja, varför sprida ut det när man kan göra allt på en gång? :)
Nu är det gjort och ni får ledigt. Vad är det för lov ni har??

Kram Kia

TIDSOPTIMISTEN said...

Meeeen guuuuuud vilket tempo förstår att du behöver ledigt nu med tomma blad i kalendern. Kommer ihåg att det var rätt mäktigt här också i perioder när barnen var yngre men det tog slut när våra började 7:e klass (13år) - nåt att se fram emot om det är likadant hos er ;) Förstår att du följde med till djuren... och för oss här i Norden är det hur häftigt som helst att se henne klappa en känguru, det vill jag också. Blir mäkta imponerad av din kreativa sida gällande barnens outfits också - den där indiska dräkten var hur fin som helst de ska vara glada att de har dig som mamma ;)

Kram Ullis

Bokcaféet i byn said...

Bästa Anette,
Jösses sån action hos er!!! fina foton på dina härliga tjejer och vilken pysselmamma du är som ordnar dresser etc till dem.
Här har vi haft en lugn skön måndag pojkarna och jag. Till stora sonens enorma lycka var det öppet hus på närmsta brandstation i helgen. Vilken lycka!! Han fick på sig rökmask och fick leka rökdykare. Hans största dröm! Så idag har vi mest myst och lekt intill bäcken i strålande höstväder.
Dopet gick jätte bra tack! Lille O var nöjd HELA dagen. Tittade på kronan i taket i kyrkan och somnade så småningom i hans gudmors armar. Under lunchen sov han alt jollrade och log åt alla. Jag trodde knappt det var sant! Älskade lille plutt! Stora sonen fick hälla upp vatten i kyrkan samt torka lillebrors hår och förstås busa en massa med sina kusiner. Intensiv men lyckad helg!!
Önskar dig en fin vecka med dina lediga tjejer! Smart att veckohandla på egen hand. Win win som du skrev!
Ni får hälsa på här vid tillfälle så kan du ta morgonpromenad på stranden!
Må så gott!
Stor kram Anna

åse said...

Oj här var det full fart, förstår att några dagars bara vara kan vara skönt. Fina bilder på fina tjejer. Kram

tinajo said...

Jösses - du behöver verkliken 2 veckors ledighet nu! :-)

Villa Ell said...

Full fräs framåt som den där tecknade Roris bilen säger i Mcqueen eller vad han är med i ;-) du är verkligen en kreativ och duktig mamma! Så roliga aktiviteter barnen har vid avslutningar! Det är tre terminer ni har?? Det tycker jag låter bra, eller?? Om du jämför med Sveriges två terminer???? Vilket är mest passande???

Fräck indiskt outfit!!!
Idag ska jag iväg efter jobbet och träffa en tjej jag träffat i bloggvärlden, vi har setts två ggr innan, lite pirrigt men roligt!

Må så gott
Kram Sandra

A House With A View said...

Puh puh puh!!!! Vad du hinner med! Jisses vad duktig du är som lyckas få till alla kostymer till sötisarna :) Underbar indisk outfit! Jag brukar stressa upp mig bara över att att få ihop en utklädnad till ett event och du har så mycket samtidigt, glöm ej att vila lite nu under lovet.

Härlig utflykt också, mys!!

Kraaaaaaaaaaaam aka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...