Tuesday, 3 September 2013

Nya träd och buskar

Vilken helg vi haft. Helt fantastiskt har det varit, rena sommarvärmen. Ätit och fikat ute, solkrämen fram och ute nästan hela dagen. I måndags var nästan hela familjen dessutom ledig. Den enda som behövde gå till "jobbet" var lilla Sofia som går på Kinder. Vi andra drog iväg till den lokala trädgårdshandeln för att se vad vi kunde hitta.
Det här partiet av tomten är en sorglig syn då vi måste ha den vita stengången där. Som en del kanske minns så är den där för attdär ligger dräneringsrören som gör så att huset inte översvämmas vid kraftiga regn. Det gör att de är svårplanterat på den sidan av huset och ändå så är det en stor del av tomten just där och det ser så tråkigt och tomt ut.
Bara långt staket och inga lummiga växter alls. Men så hade min man en liten idè. 
Före!
Efter!


Vi var nog ganska överrens om att vi skulle prova med några mindre träd och buskar av någon sort för att "skymma" lite av staketet. Men vad? Det var då min man kom på att vi skulle köra med Australian Natiev Plants", vilket helt enkelt innebär  växter som bara finns här i Australien. Dessa är tåliga mot värme och behöver lite vatten, lockar till sig de inhemska fåglarna. Dessutom finns det mycket vackert och häftigt. 
Vi fick lite hjälp att välja plantor som skulle passa in just där hos oss. Det blev en Grevilla eller rättare sagt flera stycken fast alla olika till utseende, färg och form.

Så här ser det ut på närmare håll. Svårt det där med att fota gröna tunna buskar mot ett träfärgat staket och i solljus också.
En vacker "Bonnie Prince Charlie"
Det var en bit av staketlängden avklarad. Vi funderar nu på om vi ska fortsätta temat med "Natives" eller om vi ska hitta på något annat. Vi är lite sugna på att ha rosor någonstanns. Det skulle vi kunna ta och sätta lite längre ner bakom huset. Där är det dock ingen sol under juni, juli och augusti men då är ju rosorna helt nerklippta så ja vet inte om det spelar så stor roll just under den tiden. Men vi väntar och ser hur dessa tar sig och trivs där vid staketet.

Tjingeling!6 comments:

Bokcaféet i byn said...

Hej Anette!
Så fint ni gör det! Kul med annorlunda växter, i ert fall inhemska sådana. Vilket väder ni fått njuta av, måste värma lite extra efter några månader av vinter. Här hemma är det 21 grader idag och sanslöst fin sensommar/höst!
Må så gott!
Kram Anna

Maria said...

Det var väl en bra idé att sätta typiskt Australiensiska växter! =) Så fint det blir! Härligt med sommarvärme, här har vi faktiskt runt 20 grader, fortfarande. Helskönt!
Kram /Maria

Kia said...

Det där blir väl bra!! Är det såna som blir stora och brer ut sig?

Kram Kia

Villa Ell said...

Det blir lite mer ombonat när man får till det med växter...
Jag är så ivrig när jag planterar att jag tror det har tagit sig över natten hehe...
Nu känns det som det är dags att börja röja och städa lite inför hösten, det är varma dagar (då jobbar jag ju) men det kyliga känns ändå i luften, så
Liter saker och annan skit får plockas undan!

Kram Sandra

svart vitt och rött said...

Det finns så fräcka växter i Australien... vill också ha varmare klimat här :-) Ni fixar säkert något fint vid staketet! Ha det gott!

Anette-Ljusa drömmar på landet said...

Det där kommer ju att bli supperfint !!! Bra idé att trolla bort planket med lite gröna växter !!

Kramen till dej

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...