Tuesday, 10 September 2013

En vakt!

Vi har blivit med uggla eller kanske man sak säga blivit med staty. Ni som hängt med ett tag vet att jag verkligen inte är så jätteförtjust i trädgårdsstatyer. Men ibland har nöden ingen lag. Det sägs att om man har en rovfågel av denna typ i sin trädgård så skrämmer det bort oönskade fåglar. Innan vi går iväg och köper en egen kom jag ihåg att min svägerska haft en i sitt gamla hus av just denna anledning. 
Så nu har vi lånat in ugglan för att testa dess skrämseleffekt.
Vad vill vi då skrämma kanske ni undrar?
 Jo denna skata, en Australian Magpie. Nu på våren är det deras häckningstid och hannarna blir väldigt känsliga och vill försvara sig mot allt och alla. Därför anfaller de (inte alla) och pickar en i huvudet eller någonstanns därpå, gillar speciellt att jaga och hacka efter cyklister som cyklar förbi på vägen där deras bo råkar ligga i ett träd.
 För någon vecka sedan upptäckte jag att vi började få närgånget besök av en Magpie, den kom ända in på vår veranda under taket och satte sig helt sonika vid vårt bord, på en av stolsryggarna  (passa på att bajsa där också ). Kändes obehagligt att den kom så nära när man inte vet om den börjar tro att det är hans revir och inte mitt. 

Så nu står låneugglan på verandan, fick igår flytta från bordet då skatan sågs komma gående under bordet. Nu står den vakt ute på kanten. Dock verkar det inte hjälpa mycket för den återkommer till sin favoritplats på staketet. Har också hört att plastormar kan vara effektivt. Nu är jag ju ingen ormfantast även om många av er kanske kan tro det. Men hellre plastormar på verandan än en läskig fågel som kanske hackar oss i huvudet. Det ska sägas att ugglan är riktigt naturtrogen då den har sitt huvud på fjädrar så det gungar lite lätt runt i vinden. Charmigt värre!

Vad har du gjort för att skrämma bort oänskade djur hos dig? Och fungerade det?

Tjingeling!
Anette

10 comments:

fianathome said...

Usch va trist med fåglar som attackerar. Här har vi svartfåglar men de är ju högt uppe i luften och skriker. Mest våren då de häckar. Våra hundar ser ju till att det inte är några inkräktare....
Hoppas det avskräcker så ni får sitta i lugn och ro!
kram
Fia

TIDSOPTIMISTEN said...

Här hemma i Sverige är det en trend just nu med ugglor som inredningsdetalj fast mest helvita - så man kan säga att du verkligen är "inne" just nu med din uggla på uteplatsen ;) Här har vi faktiskt inte så mycket oönskade djur, rådjuren gillar inte min man men jag matar de så de kommer tillbaka varje vinter - de äter gärna en del blomsorter men jag har slutat plantera dessa istället ;)

Kram Ullis

Snäckskalsdalen. said...

Ibland har nöden ingen lag och en uggla kan väl skrämma vem som helst! Men the Magpie verkar inte bry sig. Där vi bodde tidigare, Göteborg, hade vi kajor, och det var ett elände. Men där sköt kommunen av dom.

I vår carport vill fåglarna gärna vara och då blir bilarna nedsmutsade förstås. Jag har hängt upp CD skivor, två och två så att det bara blir blanka sidor (vill inte se etiketterna!) och det fungerar bra!

Kram

Fiffiga Systrar said...

Vilken tur att det var en fågel och inte någon läskig orm du har besvär av! Jag hatar ORMAR! Vore jag en fågel så skulle plastormarna defenitivt avskräcka mig mer än din fina uggla. ;)

Kram emelie

eastcoastmom said...

Vilka otäcka fåglar!
Köp några plastormar och lägg ut på terassen... har dessvärre inga bra egna tips.

tinajo said...

Hoppas verkligen det fungerar!

Anonymous said...

Åhhhh jag tycker han är söt. hoppas det hjälper!! Varm kram Sofia som börjar känna sig förkyld morrrr ; (

Anette-Ljusa drömmar på landet said...

Jamen du...verkligen hellre ugglor och plastormar än stolliga fåglar som hackar en i huvudet !!! Hoppas det hjälper...annars får ni köra med hjälm..hi hi !!!

Tack snälla för ditt tips om min "glugg"...foton vore nog ingen dum idé !

Kramen till dej

A House With A View said...

Hihi, inte lätt med oönskade gäster :) Låter läskigt att de pickar en i huvudet! Tyvärr har jag inget bra tips, hoppas det löser sig :)

Stööörsta kraaaamizen aka

Hemma på Sjuan said...

Men usch vilka otäcka fåglar!! Hoppas den söta ugglan kan hjälpa er att hålla vakt ;) Kram Suss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...