Tuesday, 19 July 2011

Tegelstenarna har anlänt

Sent igår eftermiddag upptäckte vi att teglet anlänt till tomten någon gång under dagen. Denis som körde förbi kom hem och sa att tomten nu dessutom var en enda stor gyttjepöl.

Nu när jag var ner på morgonen så var det väl inte så geggigt som jag fått det beskvivet för mig... men det räckte kan man väll säga. Tur att gummistövlarna alltid ligger i bagageluckan. Yngsta dottern fick bäras in i huset så att hon inte skulle "gå ner sig" eller fastna i gyttjan.
En pall har tydligen gått sönder men jag utgår ifrån att det inte är några problem för dem. Nu kan man också se färgen lite bättre känns det som. Fast det är fortfarande svårt att säga om den känns "rätt", vilket är lite läskigt. Men det blir lättare när de börjar mura så att man ser masseffekten. Hoppas de börjar snart. Jag vet jag är otålig!

Tjingeling!

6 comments:

B is building a house said...

Yay. You've got bricks!!!

What colour mortar are you having?

B

Anonymous said...

Jag förstår Dig, stora förväntningar inför varje dag! KrM

Christina said...

Din tegelhög är lite större än min!!! Blir säkert bra med färgen, när det är uppe på väggarna! Hälsningar Christina

fianathome said...

Det blir jättefint!!
När vi beställde målarfärg till vårt hus bokade vi lingrönt. När målaren målat halv huset upptäckte jag att det var grisrosa.. De hade vänt på siffrorna då de blandade färgen - katastrof!! Men det ordnade sig och nu är huset lingrönt! :)
Blir spännande och se helheten med färgen nu på huset ditt.
// ha en bra dag Fia

Christina said...

Apropå din fråga!! Vi har hittat tre stenar med tryck! Tre olika!! Och några riktigt stora!! Som tur är är blivande svärsonen anläggare, så det kommer säkert att bli fint!/Christina

fianathome said...

Att "gå hemma med barnen" är något väldigt priviligerat i mina ögon. Jag har själv aldrig haft mina barn på dagis utan pusslat med tider och jobbat mindre. Det ångrar jag verkligen inte. Mina barnbarn får också ha det så. Tiden går så oerhört fort och ett tu tre är barnen vuxna. Min filosofie har också var den att man nog inte som mamma tänker när man blir pensionär att "synd jag inte jobbade mer"!
Nu blev jag pensionär 20 år för tidigt men det var inget val utan det var sjukdom. Har idag ett barn kvar hemma och visst är han bortskämd men med kärlek och omvårdnad och det tror jag ingen kan få för mycket av. Ingen skuld eller skam på de som väljer dagis - var och en måste få välja efter sitt eget måtto och göra det som är bäst dem. Tvärtom - det är bra med oliktänkande för då får alla plats. Allt har ett pris och för och nackdelar. I Sverige är vi lite korttänkande kan jag tycka. Finns inte lika mycket plats för oliktänkande som utomlands.Jag har en go vän som bor i USA och gjort sen hon födde sina två barn. Hon var hemma de första 7 åren och idag jobbar hon för fullt. Där precis som där du bor, är det vanligare. Vi har mycket att lära av andra länders tänk och värderingar/system.
Ha en go dag
Varm hälsning från Fia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...