Thursday, 7 July 2011

Får jag presentera våra grannar!

Ja här är de, våra grannar. Om man tittar noga borta vid skogsdungen så ser man dem på detta kort. Hoppas de inte muar allt för ofta och mycket.


Men det är ju ändå detta jag vill tala om. Vi har nu ett fullständigt tak. Så här såg det ut idag på eftermiddagen. Dessutom syntes en svag men vacker regnbåge bakom huset men den ser man bara på bilden om man vet att den är där. Så här kommer några bilder på hus med tillhörande tak från olika vinklar och vacker dramatisk himmel.
 Här är mina småtroll i ett av deras blivande sovrum. Då vi bara åkte ner en snabbis brydde jag mig inte om att det inte bytte till byxor utan tänkte, ok en liten stund klarar de väll i sina "finkläder" ( de vill helst bara ha kjolar & klänningar jämt). Tjena! Trots gummistövlar så var de helt leriga från topp till tå när vi skulle in i bilen. Tänk att man aldrig lär sig.
Så där ja, nu är det bara en arbetsdag kvar på denna vecka. På måndag har vi ett möte inbokat med förmannen (vår huschef) vid lunchtid. Vet inte riktigt vad det gäller men något ska väll bestämmas och stämmas av.

Tjingeling på er!


7 comments:

Så Vitt Jag Vet said...

Vad fint med tak ! Nu får det ju regna massor och ni kan vara inne under tak :)
Kraam
Sanne

Anette Ryan said...

Vad rolig du är Sanne! Men jag tror att vi kan tänka oss att faktiskt ha picknick där i helgen, trots det utlovade regnet :-)

SwedishCorner-DownUnder...Pernilla said...

Woohoo!
... nästan läge att flytta in då ;)
Synd att det är vinter, annars hade ni ju kunnat campa där... men picnic låter mysigt.

Blir det centralvärme i huset?
Vi har AC split system som värmer upp nästan hela huset ;) fast ibland blir man lite snål o sitter hellre med flera lager kläder, speciellt när man precis betalat elräkningen.

Kram från Qld

fianathome said...

Nu händer det grejer..Jag gillar lutningen på taket. Det blir flott!! spännande och få se sen när det kläs. Blir det takpannor eller?
Vilka fantastiska bilder på himlen. tänk när du gör ett collage och ser hur himlen ändrar sig.
Här hemma planerar jag att bygga en friggebod...DET tycker jag är stort hih..men i jämförelse med Ert hus synes det som en liten lekstuga :)
Ha det!
Fia

Anette Ryan said...

Hej Pernilla! Det blir "gas ducted heating", 5 stjärnig. Det har vi haft i vårt gamla hus och är supernöjda. Något dyrare att installera än standardnivån men mycket billigare att använda, så det blir mer ekonomiskt i längden. På detta blir det central AC men det är ju förhoppningsvis inte så ofta det behövs här hos oss. Förstår att du vill snåla för det är inte billigt med AC som går på el. Vi hade även en sådan i "storstugan" i förra huset och den kosta märkte vi när det var varmt.
Trevlig helg fån Vic.

Anette Ryan said...

Fia, det du ser ÄR taket. Det är typ plåttak (colourbond heter det här). Så det blir inga tegelpannor ovanpå. En liten friggebod är ju ett kul projekt. :-) Vi behöver nog en lekstuga också, kanske kan du skicka ritningarna på din friggebod.

Classic Style Blog said...

ser solen skina fint på huset...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...