Wednesday, 6 July 2011

Handdukshängare

Det är ju inte bara huset som ska designas in- och utvändigt. Man ska ju välja en massa små detaljer som kan vara lätt att förbise ibland. Så som handdukshängare. Nedanstående bild visar den typen som är relativt vanlig att hänga sina badlakan på. Snygga men inte så praktiska med stora handdukar som hänger tätt och inte torkar så lätt.
Snarlik den standard handdukshängare som ingick.

Så här ser det ut där vi bor just nu. En dubblehängare och en enkel i blå plast. Den dubbla har så tätt mellan stängerna att det är svårt att få ner handdukarna och när man tar den ena så river man ut den andra också! Inte heller så diskreta trots att de matchar det blå badrummet.Vanliga krokar att hänga vanliga handduken på har man löst på några fiffiga sätt. Detta är ett av de värsta. Det finns ytterligare en vanlig plastkrok samt en skruv. 

En sådan här har vi haft i vårt tidigare hus och vi är supernöjda med dem. Så vi bestämde oss tidigt för att införskaffa dem från IKEA och montera in i våra två badrum. Tidigare fanns en med sju armar och den hade vi velat ha igen men den har tyvärr utgått ur sortimentet. Vi har använt dem till lite allt möjligt. Vi hade en ovanför badkaret där man kunde hänga kläder på tork eller baddräkterna när man kom hem från simskolan.
Handdukshängare Grundtal från IKEA.
De nedanstående älghängarna har jag också haft ett tag men jag gillar dem skarpt så de får flytta med oss, åtminstone till att börja med. För mig känns de lite "svenska" och det är det som gör att jag gillar dem. Sedan har jag en som är tänkt för gäster, den får hänga på lilla toan.


Ha en fin dag och tack för att du titta in!


5 comments:

Anonymous said...

Lika roligt varje dag att titta, det har blivit till ett behov. kr M

fianathome said...

Det blir väldigt många val. Tur det finns lite att pyssla med under tiden man ska vänta på att huset blir klart. Sen blir det ju trädgård och anläggning runtomkring huset - om man inte redan valt och fixat med det. Också roligt!
Ja det är lavendel. Är så fantastiskt med just lavendeln för det samlar både bin, humlor och vackra fjärilar. Sen doftar det ju så man blir lycklig :)
Ha det så bra !
//Fia

Framgångsbyran said...

Det verkar finnas en del kvar att önska på området snyggt och praktiskt i Australien. Jag ser export/importmöjligheter hela tiden. :)

Anette Ryan said...

Inger: Det finns en massa bra grejer men det känns som om jag bara sett hus som är av äldre modell och därav alla "konstigheter". Fast sedan är det ju så att när man sedan som "ung" flyttar hemifrån och bygger sitt hus så gör man ofta val utefter det man är van vid och det som syns mest och då upprepas trenden liksom. Sedan verkar det ofta som om inte folk tänker till utan tar det som ingår i husstandarden för det är enklast. Standarden är ju just det som de flesta har i sina hus, det "lite udda" är mer kostsamt också.
Kramis!

Anette Ryan said...

Fia: Det blir verklign många val. De flesta är gjorda redan. Man som sagt trädgården är kvar att designa. Vilket ibland känns lite övermäktigt men det blir bättre när vi väl har huset klart och flyttar in. När man ser hur allt ser ut och vad man har att jobba med.
Ha det gott!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...