Monday, 11 July 2011

Första byggmötet - site meeting

Idag kl 12 hade vi vårt första byggmöte. Det skedde i snålblåst och ösregn och det var säkert inte mer är +10 grader. Vi höll på i nästan en timme så vi var rätt kalla efter det. Barnen hade tur, de fick sitta i bilen med radio och rita och läsa böcker. Jag var vettigt klädd med extra tröjor, halsduk och gummistövlar och likaså Denis. Förmannen var klädd som man förväntar sig att någon i byggbranschen ska vara. Med sig hade han en "assistent" (?) som bar vår pärm. Som hon frös men så hade hon inga kläder heller, klädd för inomhus arbete. Ballerina skor dagen till ära var nog inte det bästa valet. Till och med förmannen kommentera när han upptäckte mina gummistövlar och sa att du borde skaffa dig ett par sådana. Kunde inte annat än att le!
Det enda ny som syns på första bilden är att de satt dit en temporär dörr. Annars var det mest finlir inne som blivit gjort under förmiddagen. Ny leverans av material dök upp när vi var där, gipsskivor till innertaket.

På dagens möte gick vi igenom var mer exakt vi ville ha våra "hål i väggen"/nischer. Vi ska ha en nisch i vardera dusch så att man kan ställa tvål och schampoflaskor där och inte på golvet. Sedan diskuterade vi hur högt och lågt vårt inbyggda badrumsskåp i vår ensuit skulle gå. Vi har beställt att få två stycken badrumsskåp (shaving cabinets) med glasdörrar som sitter tillbaka inne i väggen ovanför vardera handfat i vårt badrum. Mellan de två skåpen blir det en bit spegel som länkar ihop de två skåpspeglarna. Så intrycket blir en hel glasvägg med två dolda skåp med utrymme för allt man kan behöva i ett badrum.
Sedan diskuterade vi var luftutsläppet till vår centralvärme skulle bli och var hålet till taket skulle placeras, ja det hål man måste ha ifall någon behöver upp under takstolarna för att åtgärda saker.
I tjejernas badrum hade i fått stommen till badkaret klart så nu får man en liten uppfattning om storleken där inne också.

Vi förhörde oss också lite om dessa skjutdörrar. De hade legat ute i det oväder vi haft sedan i tisdags. Vi vet att det ännu är deras och blir det skadat så får de fixas. Men när vi igår söndag tog en sväng förbi för att se om huset stod kvar i den storm som var och som fällt många träd under dagen, hade en av dörrarna blåst bort och hamnat över en meter bort på marken. Naturligtvis så hade den fått sig skador som de måste fixa men jag tror att förmannen blev lite förvånad över att de legat ute så länge. 

Vi fick också ett brev som sade att de NU påbörjat bygget (näehä!) och att det beräknade att huset skulle vara klart 15 december i år. Lite sent mitt i julen för min smak men visst det är 6 månader från start. Vi frågade förmannen och han sa att visst man kan ju aldrig  helt lova men han trodde att det var lite väl tilltaget och var mer inne på mitten av november, vilket jag gillar bättre. Så det är bara att hoppas att det inte blir för många hinder som gör att arbetet inte går enligt plan. 

Hälsningar från ett blött, blåsigt och kallt, öster om Melbourne.


5 comments:

Christina said...

Så spännande med ett nytt hus! Lägger till mej som följare, så jag kan se hur det går framåt! Hälsningar från Skåne!

Hildas hem - Sofia said...

Usch, vilket busväder med sådan blåst. Men så kul att det verkligen är i gång på riktigt nu med ert framtida hem. December kan verka långt bort men snart är vi där ...

Jag önskar dig en fortsatt fin dag!
Kram Sofia

Så Vitt Jag Vet said...

Förstår att det är vinter där, men vi har så varmt här i södra Finland att man kunde nästan sova ute..
Bygget ser ju ut att framskrida väl...
Kraam
Sanne

Anonymous said...

Hoppas att byggarna tog lärdom av den bortblåsta glasdörren och blir mer aktsamma med resten av Era grejer. Det är gott att Du uppmärksam på saker och ting. Kr M

Framgångsbyran said...

Wow! Det är så overkligt med årstiden... Jag vänjer mig aldrig. Stor kram Inger

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...