Sunday, 24 July 2011

Belysning

I lördags åkte vi iväg till Warragul för att titta på lampor tillsammans. Jag gjorde mitt första besök i den lampaffären redan i torsdags ihop med Sofia, min yngsta. Det visade sig vara en perfekt barnvänlig affär för de hade en tant som tog hand om Sofia och lekte med henne i över en timme medan den andra servade mig. Vilken fantastisk affär. Som sagt så for vi dit i lördags, utan barn så att Denis skulle kunna få titta på de olika alternativen som jag var inne på. Nog sagt om detta, här kommer bilder på det vi funderar kring.

Den chokladbruna lampan över matsalsbordet
Matbordslampa
Ytterligare en variant till matbordet
Lampan med svarta ränder att hänga på kromfärgad pinne över
köksbänken. Vänd på den "stående lampan" längst ner i bild
så blir det ganska likt.

Vi tittade även på utomhusbelysning för fasaden på husets framsida. Något som liknar de tre ovanstående vill vi ha. Behöver fyra stycken, två på varsin sida om garaget och två på förstukvistens två pelare.

Fasadbelysning
Fasadbelysning

Hallampa har jag ännu inte hittat. Dessa tre är jag dock intresserade av. Gillar den lite rustika medeltida looken. Lämnade bilderna till lampaffären i Warragul och de skulle försöka hitta något som liknar vad jag skulle vilja ha.

Hallampa
Hallampa
Hallampa

Så där ja nu har vi lite huvudbry de närmaste dagarna. Om du tycker något om dessa lampor får du gärna skriva en kommentar, så blir jag så glad. :-)
Tjingeling !


7 comments:

Framgångsbyran said...

Åh lampor är kul! Och svårt tycker nog jag. Gillar de "trådiga", den bruna över matsalsbord är mkt snygg. Hallampa så gillar jag den första. Stjärnorna påminner om min i vardagsrummet, de är kul.
Fasadbelysning.. ja det har jag aldrig funderat över av förklarliga skäl, lägenhetsboende. Jag gillar när de lyser både neråt och uppåt, när man ser det på avstånd.
Lycka till :-)
Kram Inger

Jenny said...

Hej Anette!
Hoppas allt är bra med dig!

Vilka fina lampor! Vilken service de hade i den affären:)


Ha en trevlig kommande vecka!

Kraam Jenny

Anette Ryan said...

Kul att du gillar lamporna Inger. Blir mer säker på den bruna över matbordet och den med svart tråd över köksbänken. Hallen kan bli svår då jag inget swett som ser ut så här hos oss. Fasadbelysning som lyser åt båda håll är mycket snyggt. Vi tänkte att den skulle ha "ränder" på sig som den översta, eller något snarlik då det matchar vår ytterdörr som är "randig" i trä och frostatglas.

Anette Ryan said...

Jenny, servicen i affären gör att jag går tillbaka men också för att de hade massor och kunde ordna och beställa vad man ville ha så allt var bara super. Och inte behövde vi åka till stora staden heller utan kunde handla någelunda lokalt.

A House With A View said...

Åh vilka fina lampor!!!! Jag gillar skarpt den bruna översta lampan till matsalsbordet, jättefin!!! Fick faktiskt maken att tycka till här också och vi har nog liknande smak, gillar nr 2 av matbordslamporna, nr 1 av fasadbelysningslamporna. Maken gillar nr 1 av hallamporna och det gör jag med men funderar över om det kan bli ett ljusare intryck med nr 2. Hur som helst tycker jag du gjort superfina val, det kommer bli kanon oavsett vilka du väljer!!!!

Stoooooooooooor kraaaaaaaaaam aka

Classic Style Blog said...

hall lampan nu 1..ska kolla vidare på fasaden

Classic Style Blog said...

mm coola lampor för köket..anar jag en modern stil hos familjen?..
fasad belsyningen är dte första gången jag ser dessa stilrena och diskreta..personligen gillar jag belysning som *sticker ut* ungeför i stil med hallbelysningen no 1 im du förstår vad jag menar..:) men dessa kommer smälta in fint i fasaden och antar det är syftet :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...