Wednesday, 6 July 2011

Fortfarande storm...

...men till största delen hade vi uppehåll hela dagen. Åkte förbi huset på eftermiddagen för att se om något gjorts och gissa om jag blev glatt överraskad. Takläggningen hade påbörjats men jag kan ana att det inte var det lättaste såg hur takplåtarna fladdrade i vinden när de bar runt på dem.


Vid närmare anblick så såg jag att det var en hel hög med fönster som anlänt. Ja alla fönster faktiskt utom våra skjutdörrar till altanen. 

                           

Här var enda stället man kunde få en glimt av det lagda taket vilket ännu så länge bara täcker rummen bakom garaget och en sektion i köket. Det var på tok för lerigt och blött att försöka ta sig runt för en annan bildvinkel. Så ni får använda er fantasi, kanske.

Så här såg det ut när man gick in. Återigen så har rummens storlekskänsla förändrats. Det känns som att det börjar ta form och man kan känna en mer korrekt storlek på alla utrymmen. Detta är husets hjärta, kök, matplats & allrum. Nedan är ett av flickornas sovrum.
                           

                                            

Dessutom hade rörmokaren varit där också. Här ska handfatet på lilla toaletten/tjejernas toa sitta. De två bilderna nedanför visar var handfaten i vår ensuit kommer att hamna. 
Tack för alla "hejaropen" från er som läser och tycker att det gått undan. Själv har jag ju varit lite "småirriterad" på att inget hände förra veckan när vädret var så bra och nu är det bara skrutt förutspått. Men jag är ju precis mitt uppe i det och ser inte allt på samma sätt och tycker att det inte går tillräckligt fort. Medan ni har lite distans till det hela. Men nu känns det genast så mycket bättre. Vem hade kunnat tro att lite avloppsrör  skulle kunna muntra upp någon så mycket?

Önskar alla en fortsatt trevlig onsdag & god natt från mig Down Under.
PS Tror att stormen måste ha påverkat hur bilderna hamnat i detta inlägg. Har försökt att få dem alla på samma plats men de verkar blåsa iväg så fort jag vill publicera dem!!!

6 comments:

Så Vitt Jag Vet said...

Ja är det inte skoj att se var rummen skall bli.. Ibland när allt är öppet tycker man att allt är så litet och vips när väggar och golv och tak kommer på plats blir det mycket utrymme...
Intressant !
Kraam
Sanne

A House With A View said...

Jag förstår att det känns som 100 år när man står mitt i bygget, men successivt byggs det vidare. Det ser jättebra ut tycker jag, och vad roligt att få följa bygget!!!

Ang. din fråga om bestick-krukorna så har jag köpt dem i en numera nedlagd butik, men jag har sett varianter lite här och var. Kika i butiker som säljer lantlig inredning så finns de säkert där! Lovar att hojta till om jag trillar över några!

Stoooooooooooor kraaaaaam aka

Anette Ryan said...

Tack Aka för att du förstår mitt gnäll "skratt". Tack för tipset om var krukor kan finnas. Får lägga det på minnet tills jag kommer till Sverige nästa gång vilket inte blir imorgon. Men jättesnällt om du vill hojta om du springer på dem för då kanske jag kan be någon inhandla dem på mig...i väntan på att jag ska dyka upp :-)
Tjingelitjing!

SwedishCorner-DownUnder...Pernilla said...

Hej Anette,
Kul att huset börjar ta form :)

Ang sophämtningen med två avd i tunnan så tömdes tunnan ner i sopbilen - i två olika avd där med... Vet inte 100% Hur bra det gick.

fianathome said...

Oj nu händer det saker :) Kommer taket på nu så går det undan. Hur stort blir huset? Svårt att se på kort hur stor yta det blir ;)
Sätter man in AC i hus i Australien som standard? Knasig fråga kanske men jag vet ju när min dotter var i Aus så var det väldigt varmt sommartid. Uppåt 40 grader.
Ha det gott och hoppas det går undan nu med tak och fönster!//Fia

Anette Ryan said...

Hej Fia! Huiset har en boyta på 185m2 + garage och uteplats. Vi kommer att ha central värme och kyla i samma system. Det är inte allt för vanligt men i nybyggda hus börjar det dyka upp. Tror att alla sätter in centralvärme i sina nybyggda hus idag, annat var det förr. Vanligast är annars att man bara har en AC enhet i ett rum tex kök/vardagsrum. Det är definitivt inte standard alls utan nägot man betalar extra för på alla sätt och vis. Vissa nöjer sig med takfläktar! Men vi satsade på hela huset. Vi hoppas ju på att husets placering på tomten i rätt vädersträck, bra insolering etc ska göra att vi inte behöver använda oss av AC för ofta för det kostar ju en hel del. Gillar att du frågar, inga knasiga sådana ännu så länge. Ha det gott.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...