Sunday, 24 July 2011

Centralvärme

Så här får vi det varmt  i vårt hus. Vi kommer att ha något som kallas för "gas ducted heating". Vi har en central i taket ungefär mitt i huset, över köket. Sedan så trycks varmluften ut i dessa sliverliknande maskar som ligger under taket över hela huset. I varje rum kommer det sedan att finnas ett utsläpp, "duct" där varmluften kommer ut och värmer upp rummen. I fredagsmorse såg det ut så här, "slivermaskar" över hela golvet.På fredageftermiddag hade de lagt ut hela rörsystemet av "silvermaskar" uppe i taket i hela huset samt markerat var dessa "ducts" kommer att sitta när väl innertaket kommer på plats. Den metalliknande lådan ovanpå den förstärkta takstolen är själva
värme/kylcentralen. Den är enorm vill jag lova. 

Vi har valt att installera ett 5 stjärnigt system vilket kostar något mer men är både tystare och mer ekonomiskt att köra. Dessutom har vi möjlighet att använda naturgas istället för el vilket gör det ekonomiskt försvarbart för oss. Denna maskin kommer även att fungera som vår AC och även den kommer att drivas av naturgas.

När vi där så upptäckte vi att två i kök/familjerummet inte bör sitta där de placerats. En kommer att hamna över matbordet och därmed också förstöra var vi ska ha lampor och den andra sitter direkt över vår köksbänk. Problemet är att det blir fult men också väldigt varmt när någon sitter direkt under ett utsläpp. Dessutom så konkurerar de om plats med lampor som ska sitta i taket över matbord och köksbänk. Så på måndagmorgon måste vi ringa och prata med "värmegubbarna". Borde inte vara några större problem då inget ännu anslutits genom taket. 

Trevlig helg på er!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...