Wednesday, 30 October 2013

En egen blomsteraffär runt hörnan

Ja för så är det nästan. Jag har i år äntligen fått ett gäng snittblommor som växer så det knakar och finns i stor tillgång, ja relativt sett förståss. Det är den här vackra röda liljan som är väldigt lättodlad.
Min blomsteraffär!


På vår förra tomt växte denna blomma hejvilt i en av våra rabatter och den fanns under lång period och jag brukade plocka in stora buketter. Min svärmor såg till att få en stickling från sin syster som hon gav till mig för att plantera. Tror det var förra året men jag kunde inte bestämma mig vart den skulle växa, dels för att de sprider sig rätt bra och då ville jag veta att den passa in. Den kom i jorden för några månader sedan och även detta exemplar visar sig ha goda tendenser till att ge enormt bra skörd.

Så i dag tog jag och klippte av två kvistar och satte i vasen på silverbrickan i TV-rummet. Det lyser upp så fint där inne med en liten blomma. Visst den är inte stor men vad gör väll det när det är egenodlat. Snart kommer jag med all säkerhet svära över att den tagit över rabatten den bor i.

Hörde att det stormat rejält uppe på norra halvklotet. Hoppas ni alla har hatten kvar.

Tjingeling på er!


11 comments:

Jenny said...

Åh, så fina blommor! Tänk att ha tillgång sådär ;)
Jag har ett likadant Gotlandsfår som du har på brickan!
Jag har inte märkt så mycket av blåsten, som tur är bor jag ju på rätt sida ;)
Kram Jenny

Maria said...

Åh, så fin lilja! Härligt att plocka in snittblommor från trädgården! Påminns om att jag MÅSTE gräva och odla rabatter i vår…
Fint på ditt TV-bord!
Kram /Maria

Villa Ell said...

Liljor är så fina (dom luktar lite starkt, kanske inte alla???) perfekt att ha en egen liten blomsteraffär! Jag gjorde en ny rabatt med perenner i somras, nu tror ju jag lite att trädgården ska vara överblommad när jag vaknar dagen efter men ikke! Så nästa vår/sommar kanske dom sätter fart för det är fint med snittblommor!
Ja här i Göteborgstrakten blåste det rejält men inte så mycket som dom trodde! Skåne och Öland var nog mer drabbat!

Kram Sandra

tinajo said...

Himla praktiskt du - och fina är de! :-)

Nelya said...

Vilken underbar färg dina liljor har. Jag älskar liljor!
Härligt att se dina tomatodlingar i förra inlägg!
Kram
Nelya

Lotta said...

Å, ljuvliga liljor och vilken underbar färg! Ja, nu vill jag byta årstid igen ;)

Tack rara för dina fina ord och det var härligt att läsa att ni haft egen tid i Melbourne. Förstår att det blir extra lyxigt just nu. Jag tänkte just idag att jag saknar när barnen var mindre, just de där åren när de var i den åldern som era flickor är. Ja, man är aldrig riktigt nöjd ;) Alltid saknar man något lite grann.

Stor kram och Happy Halloween!!

Lotta

Nilla Q said...

Åh, så fantstiskt vackra! Vad härligt att ha en egen "blomsteraffär"! Och det var så fin färg på dina blommor också!

kram Pernilla

TIDSOPTIMISTEN said...

Ja visst är det häftigt att kunna plocka in sin alldeles egna bukett från trädgården, vet du vad just din lilja heter? det finns ju så många olika sorter och en som sprider som ogräs hade passat mig bra och den kanske tar sig bäst i vårt klimat också vem vet? skulle vara kul att testa och att odla här hemma. Ja att ha en öppen spis är mysigt men det känns "förbjudet" varje gång jag eldar - jag brände nämligen ner mina föräldrars lantställe när jag var typ 11 år (av misstag, men ändå) så jag har en del respekt för elden idag ;)

Kram Pyroman - Ullis

Snäckskalsdalen. said...

Å. Egna alströmerior i trädgården, helt fantastiskt och som ogräs också. Olika falla ödets lotter, det är helt klart. Sen var ju färgen helt fantastisk också!
Agneta kram

Bokcaféet i byn said...

Hej Anette!
Vilka vackra liljor! Så vacker färg! Livsbejakande helt enkelt! I vår trädgård har det dykt upp gula liljor. De växer som ogräs och vill sprida ut sig så jag får tukta dem men så fina de är!
Önskar er en fin fredag!
Kram Anna

Elin said...

Hej Anette!

Vilken underbar färg på liljorna! Så fint att ta in kvistar också, då får man ju njuta extra mycket av dom. Vi har inga liljor i vår trädgård, men denna färg skulle vara jättefin. Den får jag hålla utkik efter när det så småningom är dags att planera trädgården. Roligt att se din tomat- och basilikaplantering också.

Här har vi haft besök av massor av häxor, spöken, skelett och vampyrer i kväll. Det kom så många att jag var tvungen att åka iväg och fylla på godisförrådet, jag som tyckte att jag hade handlat hem jättemycket innan. Klara är fortfarande ute och knackar dörr med en kompis, men vi ska hämta henne om en liten stund.

Kram Elin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...