Thursday, 3 October 2013

Titta titta ett slott!

På vår väg i måndags till Warburton åkte vi förbi detta ställe, Mira Mira. Vi stannade mest för att tjejerna skulle få se ett slott på nära håll, ett medeltidainspirerat slott. Här nedan ses brevlådan och gatunumret.

Vid entren in till Mira Mira möts man av en stor eldfräsande drake som sitter över portalen in till slottet.
Grinden består av eldslågor!

Detaljerna är fantastiska.
Välkomna till slottet. Här bor visst redan två prinsessor, ja åtminstonde skulle de vilja husera här ett tag och leka prinsessor sa de.

 Många fina detalejer klär slottets fasad


 Drakhuvuden håller fast stuprännorna runt taket, allt i rostigt material.


 Ett torn med spiraltrappa.
 Vacker belysning.
 Slottet kan hyras för diverse tillställningar och fester. Jag tror den vanligaste är bröllop. Mina tjejer hittade bågen direkt och visste vad som försegått där. Jag och min man var på bröllop här för nästan exakt 6 år sedan. Min mans systerson gifte sig här. Efterråt åts middagen inne i slottets valv som inte heller det går av för hackor. Tyvärr stäng för dagen.
 Utsikten över dalen. Här bjöds det på fördrink och canapeer innan middagen när vi var här och längst bort vid skogsbrynet bakom ett av träden finns ett annat slottsliknande hus som man kan hyra och sova i på tex sin bröllopsnatt.Inredningen är visst väldigt "medeltida".

Uppe på takets tinnar och torn vaktar uråldriga drakar, tre stycken tror jag de var.
Även entreens tak är utformad som en drakrygg.

 Vi vinkade hej då till draken när vi åkte vidare mot lunch i Warburton. Någonstanns inbillade vi oss att det var ett gott omen att vinka till just en drake. Vad vet jag? 

Det finna verkligen mycket kul att se längs vägarna. Vi åkte förbi två andra slott på hemvägen men tyvärr ligger de så himla väl gömda bakom murar och långt upp på "tomten" med höga träd och annat så man ser inget alls. Ett av dem hette Camelot och det gör ju att man direkt tänker på Riddarna kring runda bordet och Merlin. 

Tjingeling från sagoskogen!

8 comments:

eastcoastmom said...

Oj, vilket kul bygge!!!

Kia said...

Vilket häftig ställe!!

kram Kia

Nelya said...

Vilket slott, så förtjusande:) Kul att få se bilder från er utflykt i ditt förra inlägg.
Kram
Nelya

Snäckskalsdalen. said...

Coolt! Och vilken helt fantastiskt fin liten familj du har! Dom är så söta alla tre (!!!)! Speciellt flickorna då förstås, som små dockor!
Vilken kul utflykt ni varit på - härligt.
Agneta kram

Home2tiny said...

Förstår att tjejerna gillade utflykten, få leka på ett slott som prinsessor måste vara en höjdare. Tack för ditt tips ang köttbullarna, kommer testas nästa gång så jag slipper stå att steka. Kramisar Tina

tinajo said...

Coolt ju - och draken hade jag velat ha! :-)

Jenny said...

Vilket coolt ställe!!!

Gillar drakarna:)

Kraam Jenny

TIDSOPTIMISTEN said...

Vilket häftigt ställe och dina söta tjejer var ju så fina i sina klänningar/kjolar, de såg ut som riktiga prinsessor som tillhörde slottet.

Kram Ullis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...