Tuesday, 22 October 2013

Härlig helg!

Så kom den då äntligen, den efterlängtade värmen. Helgen blev en försmak av sommaren och lite därtill. I lördags var det bara härligt, varmt som en svensk sommardag. Viss vi hängde i Melbourne hela dagen då jag naturligtvis bokat in att jobba både förmiddag och eftermiddag. Mannen tog barnen på äventyr i stan, smågodis på Ikea räcker långt och gungor i en skuggig park medan jag själv undervisade i Svenska skolan. På väg hem blev det en kall dricka och varsin iskaffe.
 Söndagen bjöd om än möjligt på ännu bättre väder och värme, ovant för denna årstid så det blev lite svettigt. Så pass att dessa jordgubbar nästan gav mig solsting mitt på dagen. Det var på tok för varmt för att gräva och rensa som jag planerat så det blev till att gå in ett tag och svalka sig något. Men jag han gräva ut hela jordgubbslandet och förbereda det för mera nya växter.

Hittade självsådda tomater runtom i trädgården på de mest underliga ställena. Denna kruka var nog det mest underliga. Ska plantera ut dem så småningom för att se hur det går.
Så här varmt blev det tidigt, redan före lunch och det höll sig högt tills långt in på kvällen!
 Solskydd ett måste!
 Snabbsvalka i vattenslangen är alltid poppis!
 Hortensian från förra året fick ny jord och kan nu sätta igång och blomma.
 Denna blomma har bara hängt kvar över vintern och nu böjrar den komma igen. Det ska tydligen bara en årsväxt men den verkar komma ytterligare ett år till.
En hög med jord anlände sent om sider. Vi hade beställt den runt lunch och till sist vid tresnåret så ringde vi och undrade vart den tagit vägen, vi ville ju jobba. Jo men den är redan levererad! Ja inte till oss iallafall. Oopps! Det visade sig att vägen åt motsatta håll med annat namn men med samma nummer och som också ligger vid kohagen fått ett lass jord på sin fina gräsmatta som de inte beställt. Man kan ju lätt undra hur glada de blev?
Själva han vi med några vändor med skottkärran men det var på tok för varmt för att göra något större jobb på kortare tid än vi beräknat.

Vad kul att ni gillade mitt geografiinlägg. Bilden är verkligen talande och gör att man lätt ser hur stort det är. I detta läge är det ju skönt att det är så stora avstånd, för som de har det just nu uppe omkring Sydney med bränder så är detinte kul. Vi har å andra sidan kallt och molningt idag så det skiftar stort mellan städer men också mellan dagar.

Tjingeling!


11 comments:

Bokcaféet i byn said...

Hej Anette!
Så härligt med ditt somriga inlägg! Så mysigt för tjejerna att springa i vattenspridaren. Vi är åter i Skåne efter intensiv och rolig Stockholmshelg. Kul att kika in här igen! Ute skiner solen och termometern visar på 14 grader. Underbart! Igår fyllde storeman 4 år! Så roligt att få vara med om deras födelsedagar när de är lite större och verkligen njuter av dem!!
Önskar dig en toppen dag!
Kram Anna

Snäckskalsdalen. said...

Ja, det var en rolig illustration med i Europa i Australien! En jättekontinent, det är svårt att förstå att det är så stort.

Så ni har redan haft sommarvärme. Det är roligt att läsa att den överraskar lika mycket som när det blir vårvarmt här! Fast det är liksom mer hos er.

Det var nästan, men bara nästan, lite roligt med jorden.....

Bränderna får vi rapporter om här hemma och det är lite kymigt när dom kommer så nära bebyggelsen.

Agneta kram

Villa Ell said...

Regnet vräker ner och höstlöven virvlar runt här!! Ibland får jag erkänna att jag tycker att det är ganska mysigt, iaf på kvällarna när man kan tända ljus... mest synd tycker jag om barnen som måste ut oavsett väder, men dom kanske inte tycker det är lika farligt som jag!
Regnar det så är det inte så att jag hoppar ut och tycker att man ska eller måste vara ute!

Kram Sandra

Anonymous said...

Vilka underbara bilder och lite avundsjuk blir man allt! Här är det HÖSTRUSK på alla sätt : ( gillar jag inte alls! Fina tjejerna är i sina Hello Kitty baddräkter : ) kram Sofia

mitt hjärtas fröjd å glädje said...

Hejsan.Så härligt det låter med värmen ni fick ha i helgen och så kul att kunna börja planera för tomater och sådan igen, det känns som det inte är så längesedan som du hade massor av mogna tomater:)
Ha det så fint.
Kram Jennie

fianathome said...

Tjosan va hett det blev hos dig!! Här har det också varit lite varmt faktiskt - hela 17 grader och vi har inte satt igång värmen än utan den fina kaminen håller värmen.
Nu är det strax natten här och mörkret kommer snabbt nu om kvällarna. På söndag är det ju vintertiddags och då blir det ju ännu mörkare!
Kram
Fia

Bodil Brink Morse said...

Det känns verkligen konstigt att ni har sommar när vi går mot vintern.
Så fint det blommar hos er och jordgubbar så gott.
När du jobbar på svenska skolan vad gör du då? Undervisar?
Lösgodis på Ikea, åhhh, vad gott!
Det har de inte på det Ikea vi brukar åka till.
Haha, vad kul att de levererade till fel granne. Så förvånade de måste ha blivit.
Ha det skönt och njut av värmen, häär blir det kallare och kallare.
Kram Bodil.

åse said...

Åh jag vill också gräva i jordgubbslandet och smörja in mig med solskyddsfaktor.Tur jag kan titta in här och njuta lite av sommarvärmen. Kram

Mycket annat & lite betong said...

Så skönt att ni fick en så varm och härlig helg. Känns lite konstigt med sommar när man tittar ut här och ser höstrusket.
Vilken bra karta du visade i förra inlägget. Det behövdes!
Jag har aldrig haft en blommande kronärtskocka förut men jag satte den i vatten och plötsligt en dag var den utslagen.
Lycka till med jordhögen!

Kram Agneta

TIDSOPTIMISTEN said...

Vilka härliga sommarbilder, sitter och huttrar på kontoret just nu och skulle behöva en dos - längtar till en varm dusch när jag kommer hem ;) Bra med geografilektionen, man har ju noll koll eller dålig koll iaf - kossorna har bättre koll tror jag ;) Ha ha. Leila boken är underbar - långt ifrån hur mitt hem ser ut hon har så mycket av allt, färger, saker, möbler - en lite rörig känsla men ändå hemtrevligt, har inte lusläst än bara bläddrat men kan kanske kan få lite tips för att få det LITE mer ombonat här hemma ;) Om du vill ha den och behöver du hjälp med beställning och leverans så hojta bara till ;)

Kram Ullis

Lisa said...

Vad härligt att läsa dina sommarinlägg när höststormarna viner. Himla bra karta nedan, vet ju att Australien är stort men den ön är större än mitt Orust :)
Ha en härlig kväll/dag
Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...