Friday 25 October 2013

Dags plantera grönsaker

Jag har lurat er lite tror jag. I förra inlägget så skrev jag ju om hur varmt det var och nästan alla har ojat sig över hur mysigt vi har det och hur kallt och uschligt ni har det i Sverige. Tyvärr har vi nog i stort samma väder verkar det som. Sedan i måndags har vi haft kallt ända ner till +6 grader på morgonen och knappt 14 grader på dagen och väldigt mycket regn av och till.
Men som alltid så när värmen slår till så blir man lättlurad och snabbt som attan var jag iväg och inhandlade många av de saker som vi ska plantera i vårt görnsaksland. En massa härliga tomater i olika färg och storlek, paprikor likaså och bassilika. Hittade också en röd vinbärsbuske som jag slog till på.
Men de står kvar på verandan i sina papplådor och väntar på bättre tider. Tyvärr är tiderna inte så mycket bättre nu till helgen, lite kanske vädermässigt men vi har fullt upp båda dagarna. Skola och jobb på lördag och sedan skolbasar på söndag där jag ska hjälpa till att sälja sockervadd.

Sallad på G!
Köpte från till olika sallader, en vanlig grön och rödmix samt rucollasallad, det är den man ser bladen på. Så lite händer i trädgården om än sakta.
Just i skrivandets stund så tittar solen fram bakom molnen och det ser så härligt ut frånsett att jag vet att det är bara +14 grader. Tänk det var aldrig så här kallt denna tid på året när jag flyttade hit för 10 år sedan, oktober var härligt och  man kunde hänga undan jackan och skippa strumporna. I dag har jag till och med haft en halsduk även om det inte var den varmaste.

Tack för att ni tittar in här och lämnar era kommentarer, jag blir så glad varje gång jag får läsa något från någon av er och det är det som gör detta så kul att hålla på att blogga.
Önskar er alla en riktigt härlig helg. 

Tjingeling!


13 comments:

Bokcaféet i byn said...

God morgon bästa Anette!
Vilket underbart odlingsinlägg! En sån massa fina tomatplantor. Jösses vad ni ska njuta i säsong! Minns dina tomatbilder från förra sommaren. Mannen ska vara föräldraledig nästa sommar och han är storodlaren på tomater hemma så jag hoppas på en massa smarriga tomater då. Plockar faktiskt fortfarande en del körsbärstomater i växthuset.
Ja du det där med väder det svänger. Men det är ju inom räckhåll hos er! Här har vi den varmaste hösten på länge, ännu en dag med 16 grader cirka igår och ljumma vindar. Skönt!
Önskar er en fin helg! Hoppas era inplanerade aktiviteter ska flyta på bra!
Stor kram från Anna

Kia said...

Men vi har varmt igen. Nästan upp till 15 grader. Fast det kalla kommer nog tillbaka igen!!

Man blir lite snurrig av vändningarna. Läste just ett inlägg om julen och så skriver du om att det är dags att börja plantera. :)

Ha en toppen helg!
Kram Kia

Black Iris said...

Även om du inte har perfekt väder så är det ändå lite bakvänt att du ska börja plantera medans vi har höstat våra rabatter.. Det är väl det vi blir lite avundsjuka på. Men, men det går så fort så snart har vi vår här igen :)

Kram Maidi

TIDSOPTIMISTEN said...

Ja nu fick ni Sverige väder fast här är det väl ovanligt med ca +15 grader som vi har nu i oktober månad så det är väl ovanligt väder överallt verkar det som - ingen ordning och reda alls nu för tiden ;) Härligt med alla plantor det blir en trevlig skörd sen ;)

Kram ullis

Villa Ell said...

Det där vädret växlar verkligen! I början av veckan hade vi +15 idag har det varit storm och kallt! Regniga dagar är
Lite extra mysiga ibland!!!
Nästa år, ja till våren vill jag försöka mig på att odla, detta året skyller jag på en liten man, tiden fanns liksom
Inte (eller kanske var det latheten hihi)
I drömmen har jag ett enormt odlingsland men det slutar väl att man åker t matAffären hehe...

Ha en trevlig helg
Kram Sandra

Anonymous said...

Åhhh vad mycket plantor du köpt : ) gahhh önskar jag hade lite gröna fingrar! kram Sofia

Charlie sa ... said...

Lyllos! Ska vi byta årstid ;)

Nåja, just nu älskar jag den här tiden. Så vackert med alla färger och solen skiner. Lite kyligt mellan varven men helt perfekt om du frågar mig. Ert väder växlar med ser jag...men snart har ni det riktigt varmt och skönt!

Era plantor ser jättefina ut. Så gott äta det man odlat själv.

Ha en jättefin helg!

KRAM!

Anette-Ljusa drömmar på landet said...

Åhhh.. vilken härlig tid ! Jag skördar den sista salladen o tomaterna nu i växthuset..ovanligt lång säsong i år.

Kramen till dej

Fröken Tindra said...

Vad trist att vädret "ballade ur" när du bara längtade efter att plantera alla dina fina grönsaker! Man kan ju bli trött för mindre. Men du skall se att de kommer ner och att du kan njuta tomater lika länge igen som sist.
Hoppas helgen funkar bra med alla aktiviteter! Här skall bl.a båten tas upp. Så vi är glada över den relativt höga temperaturen för årstiden.
Glassbilen plingar på utsidan... På en lördag?!
Missa inte att kolla IKEA´s julsaker. De ser ut att ha fina saker i år. Måste dit och kolla. Snarast! =0)
Ha det gott!
Kram!

Bodil said...

Hoppas att ni får det varmare snart då så du slipper ha halsduk på.
Här är det bara nån grad varmt på mornarna. Och igår kom de första snöflingorna dalande ner. Alldeles för tidigt enligt mig men det är ju en för varning om vad som komma skall.
Kul om det kom lösgodis till Ikea varuhusen. Önskar bara att jag bodde närmare ett. 3 timmar är långt att köra för lösgodis.
Ha en fin helg.
Kram Bodil.

Anonymous said...

Ja, fy den här helgen är inte att leka med. Här på Västkusten blåser det och spöregnar till och från denna lördag. Usch! Men nu blir det filmmys med äldste sonen. Ha en härlig helg!

tinajo said...

Hoppas du får chansen att plantera tomaterna snart i alla fall, det måste ju vända förr eller senare..! ;-)

tinajo said...

Haha - jag menade SKÖRDA tomaterna, blev en tankevurpa där! :-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...