Sunday, 12 February 2012

Regnskydd

I dag har vi fått prova på vårt nya regnskydd. Vi fick det installerat i torsdags när killen från byggfirman var här och fixade med några saker. Anledningen är att straxt före jul så hade vi ett rejält oväder en dag och av en slump upptäckte jag att det var blött på golvet innanför dörren under dörrmattan. Vädret "ligger på" just på denna sidan av huset. Så vi pratade med vår förman som skulle ordna med detta.

Nu tog det sin lilla tid då vi har en bredare dörr än standard och regnskyddet behövde beställas hem. Jag antar att julen kom emellan och det glömdes bort och när jag återkom i januari om saken så kom de ihåg att beställa listen. Men nu är det på plats och idag fick den testas i regnet och den håller helt klart tätt. Vattnet stannar på utsidan av dörren och huset. Det är inte allt för ofta som regnet kommer in på sidan men det händer och då ligger denna sida av huset risigt till. Så här lämnar man inte gärna skorna utanför dörren och glömmer bort dem. När vi gjorde det var de översvämmade och tog några dagar att torka.

Njut er söndag. Min lider mot sitt slut och jag förbereder mig inför morgonens veckostart. Ska plocka fram skolväskor och matlådor redo för imorgonbitti.

Tjingeling!

2 comments:

Pia said...

O jag ser att eran utedörr öppnas innåt? Jag är inte säker, men här tror jag att det finns någonslags "lag" (brandsäkerhet) att ytterdörren måste alltid öppnas utåt (att det är lättare att "puffa" ut dörren inifrån och att det inte är så lätt för bovar att trycka sig in)?
Men hur som hellst villman ju inte ha vatten på golven! Bra att det blev fixat!

Trevlig "skolstart"!
KRaam!"
-Pia-

Anette Ryan said...

Jo då Pia du ser helt rätt, dörren går innåt. Jag är så van nu att jag inte tänker på det längre. Jag vågar nästan säga att 99,9% av alla ytterdörrar går innåt här i Oz. Jag har funderat på det och jag tror helt enkelt på att det har att göra med att man oftast använder en "myggnästdörr" som ju sitter på utsidan och då naturligtvis går utåt. Denna myggnätsdörr blir ju som en säkerhetsdörr som man kan ha låst, om det ringer på dörren och när man öppnar så behöver man ju inte släppa in okända utan kan prata genom låst dörr men ändå se. Tror att det nu börjar bli vanligt att inte använda myggnätsdörrar på många nya hus där man köper fina entredörrar men av gammal vana så sätts nog dörren på så att den går innåt. Visst blir det lite trångt inne i hallen!!
Fast jag vet att många dörrar hä går just innåt oavsett hur mycket utrymme de stjäl inne i rummet. Jag kan tycka att man skulle tänka till lite mer på vad som är mest praktiskt från gång till gång.
Kul att du lade märke till en sådan "liten sak". :-)
Sköt om dig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...