Sunday, 5 February 2012

Något frånvarande...

...har jag varit de senaste dagarna. Det har varit lite mycket här att ordna med. Det drar ju nämligen ihops sig till skolstart igen. Emily startar skolan i morgon och Sofia börjar Kinder senare på eftermiddagen. Skolan är ju lite annorlunda här i Australien. Man köper ju allt sitt förbrukningsmaterial själv, vi beställde vårt i tidningsaffären som ordnar med beställningarna. Enklast så och kostar inte så mycket. Visst kan man springa runt och leta priser och plocka efter listan själv men här får man bra kvalitet på grejerna till bra pris.
 Vi hämtade påsen i förra veckan och nu i fredags kom även namnlapparna så att jag kunde märka det som skulle märkas. Det går väll an när det är stora saker som böcker men att sätta små klisterlappar på varje enskild penna. Det var pilligt vill jag lova. Men nu är det gjort. Sorterat och klart och ryggsäcken står packad vid dörren. Skoluniformen är struken och skorna ny. Nu ska jag bara göra lunchlådan imorgonbitti innan vi åker.


Det andra stora projektet denna helg var att Emily hade sitt födelsedagskalas för sina kompisar. Listan över vad hon ville bjuda på var lång så halva fredagen och lördagen ägnades åt att baka kakor och förbereda andra saker. Här skymtas godispåsarna på bilden nedan.
 Glasstårta var det beställt men det blåste ute så att vi inte kunde tända ljusen så det fick bli tomtebloss istället till allas förtjusning.


Så när alla barnen gått hem var vi alla rejält slut och luften gick ur oss. Vi städade upp och sedan fördrev vi mest eftermiddagen med att slöa och titta på Emilys nya leksaker. Hon fick en hel del pysselgrejer som hon satt och pilla med. Vi hade tur med vädret också. Hela kalaset kunde vi ha ute då det var sol och lagom varmt sedan på eftermiddagen kom väderomslaget vi väntat på och nu vräker regnet ner.

Ha en fin söndag!

7 comments:

Lotta said...

Vad fint ni fixat! Kalas är inget man svänger ihop på en kvart ;)

Skolstarten har ni under kontroll ser jag. I USA är det samma system, man får en lista och gör inköp själv.

Lycka till och happy Monday till er!

Hjem Kära Hjem/ Anna said...

Vilket kalas alltså! Så mysigt o va ute o mysa, o med tomtebloss c",)
ha en fin vecka, klem Anna

A House With A View said...

Det är så kul att få en inblick i hur du har det!!! Vilket puljobb att fixa namn på alla små ting, puh!!!! Hääärliga kalasbilder också!! Längtar efter vår och sommar när jag ser bilderna!

Kraaaaaaaaaaaaam aka

Fru Westman said...

Ja, det är verkligen annorlunda. Vilket pyssel att sitta och märka allting! Bra jobbat!

Härligt med sommarkläder och utomhuskalas. Här är det "bara" -28 idag. :)

/Linda

fianathome said...

Åh va du är duktig! Så mumsigt med tårtan! Ha en skön måndag kram Fia

Vardagslyx said...

Barn kalas kan man verkligen bli helt slut av! Men det är ju kul också:) Här finns en som redan planerar trots att det är flera månader kvar...:)

Kram Pernilla

Pia said...

Kan förstå att du är lite trött...Nu är jag nog lite nöjd med att vi betalar så mycket skatt! Skulle bli tokig av att sköta om att all skolmaterial är "på plats" och i rätt tid!

Jag fryser när jag ser de där små flickorna sitta ute i sina sommarkläder, när vi har smällkallt här...brrr! Grattis till födelsedagsbarnet!
Ni har verkligen spännande dagar framför er!
Kraam!
-Pia-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...