Sunday, 20 April 2014

Vår långfredag

 Köpte hem blommor till påsk. Speciellt som det börjar bli så trist utomhus nu. Onsdags och torsdags bjöd på härligt soligt väder, så jag blev även inspirerad till att köpa penseer för att plantera lite nytt nu på höstkanten. Så i fredags när jag slog upp mina blå (som är gröna) var det mulet och grått men vad gör väll det. Han knappt svälja frukosten så hade det börjat regna. Sedan regnade det småspik hela långfredagen och påskaftonen. Inga blommor har blivit planterade ännu men tänk så bra att jag ändå fick med mig hem lite fint att ha inomhus.
 Rosa & gröna kryssantemum blev det. 
Inhandlade hos min florist. Man får ofta mycket valuta för pengarna med denna blomma kan jag tycka. De brukar stå hur länge som helst.

Hos handelsträdgården  hittade jag påskliljor som ju inte brukar finnas här hos oss ännu. Här är det ju också en vårblomma som brukar dyka upp i rabatterna runt augusti-september. Så när jag såg dessa kunde jag inte motstå att köpa hem en kruka. Ser ni de små påskhararna som flyttat in i min kruka? Dessa gjorde barnen på handelsträdgården, samt en massa annat kul påskpyssel, medan jag gick runt och tittade själv. De annordnade pyssel för barnen så det passade perfekt. 


 Påskpyssel hemma!
 Långfredagen hos oss går i fiskens tecken, ja vi äter alltså fisk hela dagen. Min man som har katolsk bakgrund har alltid ätit fisk på långfredagen och så gör väldigt många här i Australien även om de inte är katoliker. 
Det blir sillunch med alla tillbehör som sig bör och som ni ser så målas det ägg, vilket också görs i vårt hus varje långfredag. Hittills så har vi nog målat alla ägg för hand men nu hade vi fått äggvästar så nu målade tjejerna bara ett ägg var, resten fick små fina västar på sig. (Dock extremt svårt att skala äggen med dem på). Vi har också kommit på att det är rätt trist att måla bruna ägg i jämförelse med vita. Här finns inga vita att köpa i affären. Varför vet jag ej?
 Bra med mjukt underlag så man inte knäcker ägget under målningen!

Vår härliga äggskål!
Middagen bjöd på en västerbottenspaj med rödlök, stenbitsrom & gräddfil till förrätt och huvudrätten bestod av ungskokt lax med en fetaostsås samt tomatsallad till. Så att det skulle vara någe svårt och "plågsamt" att avstå kött under en dag kan jag verkligen inte påstå, snarare tvärtom.

Hoppas ni haft en härlig påsk så här långt, fortfarande lite ledigt kvar att njuta.

Glad påsk!


9 comments:

fianathome said...

Vilken härlig meny!
Oh..jag blir sugen.
Här har vi fått god mat långfredagen sen har det gått på hackor. Köket är ju som det är och jag har totalt noll inspiration att göra något i denna röran. Men det ger sig ju...
Häftigt att Aus har påskliljor. Visste jag inte.
kram
Fia

Så Vitt Jag Vet said...

Så fina äggen blev med västarna... Men kan tänka att det blir som ett extra skal..
Men egenhändigt målade ägg tar nog första pris !
Önskar dej en skön påskhelg !
kraam
Sanne

Fröken L said...

Vika underbara blommor. Härligt att pigga upp med om vädret är trist utomhus. Hoppas ni haft en skön påsk!

Kram Linda

tinajo said...

Finfina ägg! Det har varit en underbar påsk tycker jag! :-)

Black Iris said...

Vilka roliga och fina påskpyssel ni gjorde.. Här hemma i Svedala har solen skinit hela Påsken men idag är det mulet och lite småkallt..

Kram Maidi

Snäckskalsdalen. said...

Så pyssligt ni haft det och det du berättade om Loom Band verkar ju väldigt roligt (jag googlade för säkerhets skull och det verkar urkul!!!) och att det fanns påskliljor!
Tänk, jag äter nästan bara fisk. Finns inga aspekter på det alls, jag bara älskar fisk och så äter jag lite fågel ibland. Sill äter vi nog 2-3 gånger i veckan året om här. Så med en dag med bara fisk hade suttit som en smäck här!
Finns det sill, jag tänker på såna inläggning som vi har här, i Australien?
Tänk att äggen är bruna allihopa. Lustiga skillnader.
Agneta kram

Home2tiny said...

Härliga blommor som piggar upp trots trist väder. Här har det varit rena högsommaren så jag har legat i bikini o bara njutit. Allt påskpynt har plockats ner, påskmaten är uppäten o godisskålarna tomma så efter en fantastisk helg är det vardag igen. Kramisar Tina

Jenny said...

Hej Anette!
Ni ser ut att ha haft en jättemysig påskhelg trots dåligt väder. Vilka fina ägg, blev lite nyfiken på varför det inte finns vita:)

Vad gott det lät med er påskmat, västerbottenpaj o lax, smarrigt!

Ha en trevlig vecka,

Kraam Jenny

SwedishCorner ~ DownUnder...Pernilla said...

Hej hej!
Hoppas du har haft en härlig påsk, Anette! Härligt med en mjukstart på skolan - bara tredagarsvecka tack vare Annandag Påsk och Anzac Day idag! Bara 9 veckor till nästa lov för oss här i Queensland :) Vi åt också lax på Långfredagen - det har jag gjort så länge jag kan minnas - så himla gott!! Kramar Pernilla

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...