Tuesday, 29 April 2014

Trädgårdssöndag

Vad kul det var att så många av er också har en massa "tomma väggar" som behöver tavlor och att flera var i samma situation som jag där man aldrig får ändan ur. Känns bra att inte vara ensam om detta. Hoppas ni som behövde fick blodad tand och  nu fått upp era tavlor på väggarna.
Själv tog jag en välbehövd paus utomhus i det fina vädret i söndags. Det är ju inte bara inohus som det behöver fixas när man har hus och trädgård.
 I oktober förra året såg det ut så här i vårt tomatland, nyplanterat och klart i väntan på att skördas.
I år tog det längre tid än vanligt innan tomaterna tog fart och det berodde på att det inte blev så varmt och lite för mycket regn i början sas det. Men mot slutet så har vi haft god tillgång på tomater av olika sorter, inget överdåd som andra år men det har räckt till oss.
Men nu så är det slut för denna gång. Det hängde en hel del tomater kvar på plantorna men de saknade smak för jag antar att det inte blivit tillräckligt många soltimmar nu på slutet för att de ska smaka gott. Vi plocka av det som såg bra ut och resten åkte i grönsopporna.


Det enda vi lämna kvar så länge är basilikan som fortfarande går att använda ett tag till.
Även petunierna hade gjort sitt för denna gång!
Ut med sopporna åkte de!
Ja det är inte bara mannen som jobbar i trädgården. Även bloggerskan tar på sig handskarna och sliter hårt.

Här har ni vårt sista guld!
Endast denna skål kvar idag och sedan är det bara att ge sig iväg till affären för att köpa svindyra och smaklösa tomater ända fram tills nästa säsong. Men snart är det skördar på norra halvklotet och då kan jag njuta av era vackra bilder över allt ni odlat och inspireras till kommande säsong. Under tiden vilar jag upp mina gröna fingrar och njuter av att inte behöva vattna landen i trädgården överhuvudtaget på flera månader. Det blir lite som att gå i ide!

Tjingeling!9 comments:

Kia said...

Ja, man får vara glad så länge det varar! :) Jag måste plantera om våra tomater!! I helgen hoppas jag.

Ha en toppen vecka!
Kram Kia

svart vitt och rött said...

Ni är så duktiga med trädgårdsarbetet! De där gröna fingrarna kan du väl skicka över hit nu när du inte ska använda dem på ett tag? :-) Ha det gott!

åse said...

härligt med hemodlat det smakar allra bäst, man får njuta så länge det varar och sedan traska till butiken och bita i det sura äpplet. Kram Åse

Fröken Tindra said...

Ja, det är ju lite omvända världen helt klart! Skönt att ni haft tomater till husbehov iallafall. Gott!
Nu får du vila de gröna fingrarna ett tag och bona in dig så smått inomhus istället. Jag har börjat sätta ut penséer etc så smått. Skall bli frost i natt sägs det men de står nära huset så de skall klara sig. Är ju ganska tåliga också.
Vad händer hos er så här på första maj? Här skrapar mannen båtbotten och jag har suttit och gjort fakturor för lilla företaget.
Kram!

Bokcaféet i byn said...

Hej Anette!
Härligt med trädgårdsdagar! Men kan också känna igen känslan i slutet av säsongen att man liksom längtar efter att trädgården får gå i träda och en annan i ide! Hos oss är det full fart framåt ute just nu, idag fick vi äntligen så i de nya landen vi iordningställt. Det såddes röd-gul- och purjolök,palsternacka, rädisor, rödbetor, savoykål osv. Växthuset är nu fullt av tomatplantor och snart får de sällskap av gurkplantor. Underbara odlingstid!
Till helgen kommer min svägerska med familj så då får trädgården stå tillbaka.
Sköt om dig!
Kram Anna

fianathome said...

Tänk så lustigt det är. JUst nu laddar jag för att vi ska bli färdiga inomhus så jag kan gå ut och starta upp säsongen här i trädgården. Man kan säga att den blivit..host host...något eftersatt. Jag har inte planterat en endaste blomma och penseesäsongen missade jag helt. Jag som brukar ha så mkt fina blålila penseer. Suck..men nu får jag fint inne istället. Köket börjar bli klart!! Jippi!! Visst är tomaterna helt smaklösa på vintersäsongen. Usch säger jag bara. HÅrda skal och vattniga. Jag köper bara små coctail då. Har aldrig lyckats med tomater att odla. Ska önska mig ett uterum så då kanske jag lyckas bättre. Ha så gott kram Fia

HWIT BLOGG said...

Åh vilka härliga bilder! Ni kämpar på och det gör vi ju alla,,jag med min kirskål! Puh, den är knähög nu och äter upp mina rabatter!
Nåja, nu tar vi helg och tar det lilla lugna...
Kram,
Titti

Mycket annat & lite betong said...

Så många olika sorters tomater!
Jag väntar lite med att köpa tomatplantor. Vi fick ett bakslag här, det blev riktigt kyligt med minusgrader på nätterna. Men snart är det nog dags.
Ni plockar undan och vi plockar fram.
Så fin din tavelvägg blev. Mycket mer ombonat i rummet.

Kram Agneta

Maria said...

Hej vännen!
Först och främst... KLART du kan och ska vara med i min utlottning!!! =)
Jag har köpt plantor till trädgården idag, så nu har jag också trädgårdsjobb! ;) :) Men jag får nog göra det själv, jag. mannen min är verkligen inte trädgårdsintresserad... inte av att plantera och greja i alla fall ;)
Såååå fin din tavelvägg blev! Vi bestämde när vi flyttade in (två år sedan) att vi skulle ha en tavelvägg i TV-rummet, med enbart svartvita foton, på flygplan, vackra hus, fina bilar, barnen, hundarna m.m. Men det enda som hänt är att vi börjat köpa på oss lite ramar... Så jag vet precis hur det är när visa saker tar sådan tid ;)
Kram på dig och fortsatt trevlig helg!
/Maria
P.s ja tisdagar är jag uppe med tuppen, börjar kl 6:15 då ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...