Thursday, 17 April 2014

Påskpyntat!

Skärtorsdag redan!
I år satt det visst lite långt inne att få till det. Glömde nästan bort att det var påsk. Oftast börjar ju skolledigheten i samband med påsken men nu har vi varit lediga i 1½ vecka redan och på tisdag börjar skolan igen. Så det kändes som om det var så långt kvar och hur mycket tid som helst. Men så åkte lådan fram häromkvällen och jag plocka ut vad jag hade. Som jag skrivit hos några andra bloggare så skulle det vara kul att få tag på lite andra färger på fjädrarna men det måste jag ju "beställa" från Sverige. Här pyntas inte med några fjädrar inte.
 Brickan i TV-rummet fick sig en påskansiktslyftning. Mina ägg fick i år ligga i en skål istället för att hamna i riset.


 Här är mitt "björkris"!
 Skänken i köket/matplatsen passar också för påskpynt. Några gamla påskägg som flyttat med mig hit för 10 år sedan men som dessutom har ytterligare år på nacken. Jag fick nog godis i dem som barn skulle jag tro, så de har hängt med ett tag. Så varför inte visa upp dem. Även påskägg av detta slag är det ont om här i Australien. För att inte säga sällsynt!


Några handmålade (av mig själv) fjäderfän som jag hittade längst ner i lådan. Dessa har inte sett dagens ljus på länge men tänkte att varför inte vädra dem denna påsk. Dessa gjorde jag under ett påskpyssel för lärare på en skola jag jobbade på för många år sedan. Fåglarna är ju försjutton nästan antika!
Här i Australien tycker jag inte att det pyntas alls. Det är inte så att man slås av att oj vad påskpynt de säljer i affäreren. Det som finns till försäljning är mest påskpyssel och bjärt färgade korgar typ! Kan väll inte påstå att jag brukade pynta allt för mycket tidigare men nu när mina flickor är små så tycker det att allt sådant här är kul. Dessutom så visar jag dem lite hur det är i Sverige och det tycker jag känns viktigt, att de får en känsla, förståelse för min bakgrund och vart jag kommer ifrån.
Att de sedan tycker det är sååå himla kul när det byts ut och görs fint hemma oavsett varför så gör det ju saken inte mindre kul.

Så med det önskar jag er alla en härlig skärtorsdag och en säker flygtur till Blåkulla.

Tjingeling!18 comments:

Fröken L said...

Vad fint du har påskpyntat! Jag höll på att glömma bort det jag också, trots att det är påsklov denna vecka. Påskris med grön/svarta fjädrar, gul duk och några ägg och nån höna har åkt fram. Önskar er en glad Påsk!

Kram Linda

Fröken Tindra said...

Vad härligt med påskpynt, både gammalt och nyare! Klart att du skall ha lite typiskt svenska saker också. Glöm inte beställa nya fjädrar till nästa påsk då. Jag står till tjänst om det skulle vara så. =0)
Jag har knappt fått fram något pynt. Har däremot tillverkat lite saker som skall säljas på marknad nu i påsk. Får se hur det går.
Ha en härligt Glad Påsk!
Kram!

HWIT BLOGG said...

Hej där och tack för din fina kommentar på min blogg, jag blev så glad ska du veta!
Jag skrev även där att bara maila mig din adress så ska jag skicka ett gäng fjädrar till dig, jag har mängder! Vilka färger önskas?
Jättefina bilder du visar och det ser ut som ni kommer att få en trevlig påsk "over there"...
GLAD PÅSK till dig Anette!
Varm kram,
Titti

A House With A View said...

Vad kul att du håller på de svenska traditionerna, roligt för flickorna :) Vad fint du pyntat på din fina skänk i köket. Charmiga hönor där också :)

Önskar dig en riktigt fin påsk!

kramizar aka

Anonymous said...

Vad kul att du firar även hos dig. Glad Påsk kära bloggvän varm kram Sofia

TIDSOPTIMISTEN said...

Kul med lite antikt påskpyssel.. ha ha ha. Här finns det ju som sagt massor att förnya sig med varje år enligt den trend som pågår fast jag måste erkänna att här hemma blir det knappt nå påskpynt alls knappt att vi firar påsk nå speciellt, typiskt svenskt att vara så dålig att hålla i gamla traditioner. Lammstek blir det i allafall idag - alltid något ;) Glad påsk - kram Ullis

Kia said...

Påsken är sen i år och jag ännu senare. Har inte pyntat än och det hoppar jag i år. Barnen har satt lite fjädrar ute och det får räcka med det.

Ha en toppen helg!
Kram Kia

Lisa said...

Påskpynt hör till när man har barn. Här blev det inget i år då vi packar för fullt.
Så snyggt det blev med luckorna.
Ha en glad o skön påsk!
Kram

Anette-Ljusa drömmar på landet said...

Tack för din fina hälsning inne hos mej ! Ja det blir lite snurrigt när vi bor på andra sidan jordklotet. Så minns jag att jag kände när vi hade höst och du började med ditt vårbruk.

En stor påskkram till dej

Anette-Ljusa drömmar på landet said...

Tack för din fina hälsning inne hos mej ! Ja det blir lite snurrigt när vi bor på andra sidan jordklotet. Så minns jag att jag kände när vi hade höst och du började med ditt vårbruk.

En stor påskkram till dej

Maria said...

Vilket fint inlägg! Förstår att du tycker det är viktigt att visa flickorna traditioner från Sverige! De är ju faktiskt till hälften svenskor! ;) :)
Tycker ditt pynt är riktigt fint där du placerat det! Dina gamla påskägg är jättefina, äggen passar så fint i skål istället för i ris. Och kvisten med fjädrar är så vacker! Jag tycker absolut inte att det måste vara björkris! Trollhassel, t ex är ju jättefint att dekorera!
Kram vännen och ha en fin påsk!
/Maria

Villa Ell said...

Här blir det bara påskris (och en massa godis när barnen somnat hehe)
Det är väl toppen att visa traditioner från Sverige... Bra att de får
En blandning tycker jag!
I år får barnen varsin tshirt i påskpresent ( ej ätbar haha) nä godis får de tillräckligt från sin morfar, farmor och farfar!
Önskar dig en fortsatt härlig påsk
Glad påsk
Kram Sandra

tinajo said...

Generellt sett är jag en dålig påskpyntare även om jag kan överraska mig själv vissa år - några ägg & blommor brukar det bli men inte så mycket mer. Vet ej varför, men det blir liksom inte. :-)

ETT RÖTT MONOGRAM said...

Så fint du påskpyntat och så mycket det betyder att du har sparat eftersom det inte finns och köpa.
Roligt för tjejerna och se hur det pyntas i ditt gamla land.
Önskar dig en glad påsk
Kramar
AnnaMaria

Villrose said...

Koselige, de håndmalte :-) Skal jo ikke så mye til for å lage påskestemning (heldigvis). Selv har jeg jobbet hver enseste dag i påskeuken, men litt sol og litt godis blir det innimellom likevel.

Snäckskalsdalen. said...

Vilket härligt påskpynt och era flickor får veta och se lite från det där landet långt upp och nästan på andra sidan!
Fortsatt Glad Påsk, av det som är kvar!
Agneta kram

Christina said...

Här åker påskpyntet fram igen, efter några års vila! Nu när barnbarnen kommer hit till påsk känns det roligare att pynta! Fortsatt bra påsk!/Lila-Christina

SwedishCorner ~ DownUnder...Pernilla said...

Fint! ...det är bra att vi håller traditionen med påskpynt vid liv här i Australien :)Här har jag pyntat som sjutton med fjädrar, kycklingar och svenska pappägg :) Kramar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...