Sunday, 13 April 2014

Skummad mjölk

Vi har varit utan skummad mjölk i säkert en veckas tid nu. Tänk vad man kan sakna sådan lyx. För n ågot år sedan fick jag en kaffemaskin i födelsedagspresent och med den kom en mjölkskummare, en elektrisk där man bara tryckte på knappen och så var det klart. Toppen helt enkelt.

Men så i förra vecka bara "dog den", slutade fungera helt enkelt. Jag antar att den "brann upp" i sin lilla motor eller nått och att de kanske inte har så lång livslängd. I ren desperation åkte min gamla "handjagare" fram, den som man såtter på spisten och värmer upp mjölken i och när den är varm så drar man i knoppen upp och ner och mjölken vispas för hand. Ja det funkar ju också förståss men det blev inte riktigt det samma.
Så igår åkte vi till närmsta elvaruhus för att kolla vad som fanns. Vi var inne på att köpa samma då de är billiga. Tills vi upptäckte denna lilla "juvel". Denna mjölkkanna sitter i en värmare och själva kannan har ingen el ansluten till sig alls och går därmed enkelt att diska både för hand och i maskin och så kan man ställa in önskad temp på mjölken. Min man är svag för finesser så även om denna kosta mer än den gamla varianten så blev det denna som fick följa med oss hem.
 Om den är någe bra?
Jo då det är den. Man kan dessutom göra mjölk till fler än en kopp i taget så allt är bättre med denna maskin. Smakar visst bättre också. 
Nu har baristan i mitt hus gjort sitt och roppar att kaffet är klart. Det blir också nybakt kanelbulle till kvällsfikat som jag bakat under dagen. Kvällsfikat avnjuter vi ihop med en film på TV.

Ha en fortsatt skön söndag vänner!

Tjingeling!8 comments:

Bodil Morse said...

Lyx på högsta nivå, haha
Vad skönt att ni fick tag i nåt som var även ännu bättre än den gamla.
Vad gott det lät med kvällsfika, kanel bullar och film.
Jag måste baka kanelbullar för det är ju så himla gott.
Ha det bra!
Kram Bodil.

Fröken Tindra said...

Det bar ju himla bra att ni hittade en ny magisk apparat!! Själv dricker jag inte kaffe så jag har inga
så´na bekymmer. Men säkert en del andra... =0) Man får allt ha lite lyx i tillvaron!
Vad fina klänningarna blev på dina söta döttrar! Det gjorde du bra!!
Kram!

Villrose said...

Fort gjort å venne seg til luksus og elektriske duppeditter....
Ha en trivelig påske videre :-)

tinajo said...

Tänk vad beroende man är av små detaljer - samma för mig. :-)

TIDSOPTIMISTEN said...

Skönt att kaffeproblemet är löst - bland det heligaste som finns (nästan). Ja du en paus, planerad eller oplanerad kan verkligen behövas ibland så man får landa lite i livet men till slut längtar man tillbaka efter bloggandet - som ett gift det här...ha ha ha ;)

Kram Ullis

Black Iris said...

Inte visste jag att man kunde bli så beroende av en mjölkskummare :)
Jösses, vad dina töser är söta i sina klänningar..

Kram Maidi

Jenny said...

Hej Anette!
Tack, ja vi är väldigt nöjda med hallen! stjärnmattan (från Pappelina) har fått flytta hem till min syster:) Har redan börjat kika på andra i lite lantlig stil att ha sen när golvet är klart;)

Mmm, såå gott med kaffe med mjölk!! Verkar vara en bra skummare ni hittat!

Vad fina de blev i sina Madickenklännningar dina töser! Lovely!

Kraam Jenny

Lotta said...

Å, nybakade bullar och så gott kaffe till. Mums! Låter helt underbart. Visst kommer man av sig lite när man är inne i en rutin och så av någon anledning funkar det inte längre. Så ska man ta sig kragen och fixa till det…dvs åka och kanske handla nytt. Men desto roligare när man kommer hem med en bra maskin :-)

Jag höll nästan på att komma till dina trakter i juni. Tänkte direkt på dig och att jag måste berätta. Nu blir det tyvärr inte så….jag får njuta av Australien via din underbara blogg.

Roligt att du är tillbaka!!

KRAM!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...