Friday, 25 April 2014

Den årliga äggjakten!

Det gick visst lite fort över, det där med påsken. För nu är det redan helg igen och vi har ny långhelg igen. Ledig fredag idag, ANZAC day. Då högtidlighålls minnet av att de australienska och nyazeeländska trupperna för första gången gjorde aktion tillsammans under första världskriget och landsteg i Turkiet, Gallipoli. Mycket marscherande idag, minnescermonier i varje stad runtom i landet där det läggs ner kransar vid minnesmonument. 
Som sagt så tog påsken slut och barnen återgick till skolan i tisdags i tre hela dagar och så var de lediga igen.
 Då vi är en blandfamilj så har vi många traditioner kring varje högtid och vi blandar och lägger in dem där de passar. Som jag berätta i förra inlägget blir det fisk på långfredagen. Påskaftonen är inte så stor här utan det är som till jul att påskdagen är den stora familjedagen. Efter frukosten inleder vi vår dag med äggjakten. För under natten har påskharen nämligen varit på besök och tappat sina ägg lite här och där i vår trädgård som tack för att han fått en "ynka" morot kvällen innan av barnen.

 Det gäller att kolla överallt för man vet aldrig var han lägger dem!
 Kanske i lekstugan?
 Haren har visst lämnat ägg i koppen!

 Bland tomaterna kanske?
 Kolla där är ett!!

 Under busken!
 I busken!
 På husets framsida!

 Räkna & dela lika!
Självklart måste man provsmaka!
Får man ta två och smaka fast klockan inte ens är 10 på morgonen?

På påskdagen brukar vi också ha en familjepåsklunch. Hittills har den varit hos andra familjemedlemmar men vi tyckte att vi nog kunde öppna vårt hus detta år då vi ju har gott om uteplatser. Vädret såg först ut att ställa till spratt med regn och kyla men tack och lov så blev söndagen förhållandevis varm och med uppehåll så vi kunde hålla till ute. Klart lättare att hitta sittplats till alla 28 personer utomhus än inne. Sen är det så att vi kör knytis också. Jag och min man organiserade och delade ut vem som skulle ta med sig vad och göra vad, det underlättar helt klart.

Trevlig helg på er alla ännu en gång!


5 comments:

mitt hjärtas fröjd å glädje said...

Hejsan.
Jätte längesedan jag var inne och läste nu..har varit lite dålig med mitt bloggande ett tag..
Ni verkar ha haft en fin påsk med äggletande och allt. Fina klänningar du gjort till dina tjejer, inte konstigt att det blev pris för dom:)
Hoppas ni får en fin helg.
Kram Jennie

Eva Lundberg said...

Vad trevligt att läsa om er påskafton och se bilder från den stora äggjakten! Och kul att kunna blanda traditioner som ni gör.
Önskar er en skön långhelg!
Kram Eva, Tinibelli

Villa Ell said...

En snäll hare som ger så mycket ägg mot en morot!
Det är väl toppen att blanda era traditioner!
Det är klart mycket lättare med knytkalas när man är
Så många plus att man slipper hänga i köket och serva kanske man hinner sitta ner en stund iaf!
Önskar dig en fortsatt trevlig helg
Kram Sandra

Bodil Morse said...

Den där påskharen alltså, han är himla finurlig var han gömmer äggen.Men kul är det! eller hur?
Vad kul att ha gäster över och att ha knyt kalas. Så är det alltid här när man har folk över på middag, de frågar vad kan vi ta med oss. Det är ett härligt sätt tycker jag.
Ha en trevlig helg!
Kramar från ett regnigt Vermont.

Lotta said...

Vad fint och vad roligt det ser ut! Massa ägg….så roligt att leta efter dem! Låter härligt med påsklunch för 28 personer….smart med knytis ;)

Blandar också traditioner här och jag gillar det. Det blir bra och ibland mindre "press". Jag kände en stark känsla av påsken i år som jag annars inte känt. Det var nog vädret, att allt blommade så fint lagom till påsken och lite pyntat här hemma.

Ja, hade jättegärna velat träffa dig! Hoppas det kan bli en annan gång.

Stor kram och trevlig helg!

Lotta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...