Monday 23 December 2013

Redo att fira jul!

Nu börjar det likna något. Tror det mesta är klart nu. Inte så att allt blev gjort idag inte utan det har sakta vuxit fram under den gångna veckan. Nu i kväll blev de sista paketen inslagna och ligger under granen. Det har vi aldrig gjort tidigare, ja alltså inte två dagar innan julaftonen. Vi provar och ser hur det går, om tjejerna nu är så stora att de klarar av att bara "titta" i två dagar. Håll tummarna för det är så jobbigt att hålla på att gömma allt hela tiden.
 Köttbullarna klara och ligger redo i frysen.
 All pepparkaksdeg är nu utbakad och klar.
 Lussebullarna har vi redan hunnit nalla av sedan lucia men så ska det va!
 Pepparkakshuset fanns med i förra helgens adventskalender. Lika kul som alltid att dekorera men lättare i år då tjejerna blivit större. Snabbt gick det också. Kanske bygger vi en hel by nästa år av bara farten. Nu står det inslaget i celofan med stor röd rosett och väntar på att krossas på nyårsdagen. Därefter ska tjejerna sätta tänderna i det (därav det dammskyddande celofanet).
 Granen är klädd!
I dag blev även sillen inlaggd och rödbetsalladen gjort. Just dessa två tillbehör på julbordet är ju inget som säljs i någon affär runtikring i Australien. Så vill man ha dem till sitt julbord är det bara det gamla traditionella sättet; gör din egen!
Skinkan är beställd sedan länge hos vår lokale slaktare. Den ska vi hämta i morgon, dagen före dopparedagen. Sedan ska vi inte heller glömma bort att julgodis också finns i frysen.

Så i morgon är det bara att luta sig tillbaka och njuta och invänta julaftonen.

Tjingeling!

Ha en trevlig 4:e advent!


13 comments:

Home2tiny said...

Härligt när allt är färdigt o man bara kan luta sig tillbaka o njuta av julledigheten. Jag jobbar i morgon med sen ska jag också fira jul. Önskar dig o din fina familj en riktig God Jul. Kramisar Tina

svart vitt och rött said...

Det verkar som att du har koll på läget och bara kan slappna av resten av tiden. Härligt! Jag är också i stort sett klar, så jag slappar tillsammans med dig :-) God Jul!

Lisa said...

Nu kan du slå dig till ro och bara njuta. Ni verkar ha haft riktigt mysigt i era förberedelser.
En riktigt God Jul!
Kram

fianathome said...

Visst är det något speciellt när man är färdig innan utsatt tid. Här har jag sillsalladen kvar att göra och det blir i morgonkväll. I morgon ska jag passa mina småa..
kram
Fia

Fröken Tindra said...

Vad härligt att ni kan koppla av och mysa så här det sista innan jul. Många godsaker har ni gjort.
Ha nu en riktigt God Jul!
Julkramar!

Jenny said...

Hej Anette!
Ser härligt ut, nu kan ni bara njuta o vänta in julafton

Äter hela familjen sill eller är det bara du? :)

Önskar er en God Jul!

Kraam Jenny

TIDSOPTIMISTEN said...

Oj här var det förberett till max, vad duktig du är med allt jag är imponerad ;) Tycker jag ligger bra i fas med allt också så ingen större julpanik i hasorna ännu men det kanske kommer vem vet? Tjocka släkten dyker upp på julafton så det är ju en del att dona med !!!

Kram Ullis

Kia said...

Ni verkar ha fixat allt! Vi baka lussebullar igår och gjorde julgodis m.m. Idag blir det lite mer godis, skinka, köttbullar och så.
God Jul
Kram Kia

Bodil said...

Vad skönt att ha allt redo, så du kan andas ut och ta det lugnt.
Gör du köttbullarna i ugnen?
Vi ska baka pepparkakor idag för de försvinner så otroligt fort i detta huset, haha
Ha en riktigt fin jul!
Kram Bodil.

Villa Ell said...

Så härligt det är att vara klar, det är jag med! Så ikväll blir det bara att vara äta gott och hålla sig vaken så länge man orkar till uppesittarkväll!

Önskar dig en riktigt
God och mysig jul
Kramar Sandra

tinajo said...

Maken gjorde just köttbullarna här hemma - mums! Ja, i morgon är det äntligen dags, mina pojkar (speciellt den yngsta) är otåliga nu kan du tro. Julkram!

HWIT BLOGG said...

Ser ut som ni kommer att ha en jättemysig JUL! Fina bilder du visar...
Önskar dig en riktigt GOD JUL!
Varmaste kramen,
Titti

Sanna - My Blueberry House said...

God Jul Anette!

Vad flitiga ni är med julbak, pyssel och förberedelser. Saknar den där tiden när barnen var små och man pysslade och hade mysigt. Nu möts man av "stängd dörr och inträde på egen risk".. Njut så mycket du kan! ;)

Gällande julklappar under granen, kan jag meddela att det kläms fortfarande lite då och då. Där blir man visst aldrig för stor, hihi!

Önskar dig en fin och mysig jul!
Kram Sanna



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...