Tuesday, 10 December 2013

Lucka 9 - En rejäl flopp!

Tjejernas julkalender bjöd på ett stort frågetecken samt en bil igår. Då det var måndag så trodde de att vi skulle åka någonstanns efter skolans slut. Men vi hade andra planer! Min man hade ledig måndag och vi tänkte att vi låter barnen ta ledigt från skola och Kinder och så gör vi en utflykt till storstan och kollar in alla juldekorationer och framför allt det stora julskyltfönstret hos Myers, vårt NK kan man säga. När poletten trilla ner och de förstod att de skulle vara lediga blev det stor glädje men destinationen var fortfarande hemlig när vi hoppa in i bilen.
 Vi han inte långt innan det började regna och temperaturen föll rejält. Ingen i bilen var direkt klädd för regn och kyla för det hade sett helt ok ut när vi åkte hemifrån. Ganska snart såg det ut så här på vägen. Hastigheten på motorvägen sjänk till runt 80km/h och sikten var nästan lika med noll, som synes. Så vad gör man? Ingen plan B hade vi och även ett museum som är inomhus måste man ju ta sig till och då hade vi blivit dränkta.

Vår lösning blev att hoppa in på det stora shoppingcentrat halvvägs ner mot storstan med tanken att det lättar säkert om en stund. Under tiden kan vi handla julklappar och äta lunch och då har det säkert slutat.
Tyvärr så blev det ingen bättring alls under dagen, det bara fortsatte att vräka ner regn. Så vi blev kvar och gick i affärer. Trots att det inte alls blev som planerat så tyckte tjejerna inte alls att det var tråkigt. De var ovanligt medgörliga och hade ganska kul när vi gick runt i affärerna. 
Visst fick vi en hel del uträttat som vi inte annars skulle gjort och på en måndag är det inte många som går i affärer så även det var ett plus. Men det kändes konstigt att tagit barnen ur skolan och så hamnar man i ett shoppingcentra en hel dag. Nu ser det ut som om helgvädret ska bjuda på uppehåll i alla fall och vi funderar starkt på att försöka igen. Den enda nackdelen är att på helgerna renglar sig köerna fram till skyltfönstret långa och man får ibland vänta uppemot en timme innan man kommer fram och det var det vi hoppades på att unvika i måndags.

Ja så kan det gå när man försöker sig på något man kanske inte borde!

Vi hade i alla fall (inte) tur med vädret! Men en hel del annat.

Tjingeling mina vänner!

PS. Så här tyckte Google att jag skulle redigerat min bild här ovan. Antar att Google är instäld på norra halvklotets årstid och trodde att det var snö som föll igår på min bild. Kan nog instämma med Google att detta skulle varit rätt trevligt.
Ja se det snöar, ja se det snöar, det var väll roligt hurra. Nu kommer sommar'n nu kommer sommar'n som vi har längtat hurra! 
Nu tar vi sufbrädan fram och badbyxor på och sen vi surfa på vågen hej vad det ska gå.

9 comments:

Snäckskalsdalen. said...

Att australiensiskt stilla vårregn.....kram

Jenny said...

Ja, så kan det gå ;)
Kram på dig!

Black Iris said...

Ja, det är ju för tråkigt att vi inte kan styra över vädret.. Jag sitter "inspärrad" här sen igår för jag vågar mig bara ut med hunden och då blir det en kort promenad.. Det är så jättehalt här just nu..

Kram Maidi

Kia said...

Det blir inte alltid som man tänkt sig men det verka blivit bra ändå! Vädret gör ju som det vill.
Praktisk väska du fixat till dansen. Var sak på sin plats!

Ha en toppen vecka!
Kram Kia

Maria said...

Ja, det är inte alltid det blir som man tänkt sig ;) Men ni fick ju en trevlig dag i alla fall och ni var ju tillsammans hela familjen, det är det viktigaste! =)
Tänkte förresten på dig idag, då jag stötte på en dam som vikarierat hos oss för flera år sedan. Hon bor här men har bott många år i Australien, och är gift med en australiensare som hon tagit med sig hem hit. Hon skulle ta tjänstledigt nästa år och åka tillbaka till Australien för att umgås med barn och barn-barn under ett helt år ;)
Ha det gott!
Kram/Maria

A House With A View said...

Ja så kan det gå :) Men jag tänker att dagen blev precis perfekt för barnen - för vad kul att få vara fri får skolan en dag och umgås med familjen :) Fint tänkt av mamman och pappan <3

Kramiz aka

Anonymous said...

Hi hi bättre lycka nästa gång söta de är tjejerna : ) kram Sofia

Villa Ell said...

Så kul att låta barnen ta ledigt en dag! Men synd att planerna blev ändrade... Fast ändå t något bra!
Julklapparna är jag färdig med! Känns så bra! Jag känner ingen stress eller måsten men tiden rusar med annat så i år hoppar jag julbaket.. Pepparkakor ska vi göra men sen blir det köpe godis om jag inte får ett infall..
Nu ska jag iväg på minstingens Lusse firande!
Må så gott
Kram Sandra

Fröken Tindra said...

Så synd med vädret! Men tjejerna verkar ha tagit det bra ändå. Skönt med en ledig dag "så där bara".
Hoppas ni hinner med skyltfönstret en annan dag.
Nu skall vi strax iväg och se Depeche Mode. =0)
Ha det!
Kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...