Saturday, 21 December 2013

Nya grannar!

Hej! 
Jag heter Herr Alpaca och nu bor jag här till sammans med ett gäng får.
Jag tror att den del av er kommer ihåg att vi har haft kor i hagen bredvid oss under en längre tid nu. Men så helt plötsligt för kanske en månad sedan så försvann korna och in flytta familjen får och Herr Alpaca. Det tog en väldigt lång tid innan vi faktiskt såg dem på närmare håll då de verkade något skygga. Men så en dag kom han fram Herr Alpaca för att hälsa, ända fram till staketet.
Kolla in den nyfikna lite uppfodrande blicken.
Min man gjorde ett försök till att bekansta sig med honom. Lite senare när jag ock kamran gått in i huset kom grannen (ja han som bor tvärsöver gatan i ett hus) med en hink kaninmat och mina tjejer fick mata Herr Alpaca.
Fåren däremot ser en aningen skamfilade ut. Tydligen är de av den självömsande (inte självömkande) sorten. 

Tydligen är det så att Alpacor håller räven borta från fåren. Det är därför Herr Alpaca fått flytta in med familjen Får.
Sedan måste jag ju bara visa et dessa "tjernobyl" räddisor. De växer och växer så nu räcker det att ta in en till salladen och ändå orkar man inte äta upp allt. Tack och lov så har de inte blivit bittra eller starka i smaken alls denna gång, vilket normalt brukar hända när de drar iväg i storlek. Fast en sak har jag lärt mig och det är att bara så en rad av dem. Jag sådde två och det är lite väl mycket.

Ha en härlig lördag mina vänner!


4 comments:

Bokcaféet i byn said...

Hej Anette!
Vilka rädisor!! Härligt att se vad som växer hos er just nu när odlingarna vilar hos oss.
Alpackor är så fina! Så mysigt att ha fått en som granne!
Här har det inhandlats gran idag. Ska bli mysigt att klä den. Det blåser och regnar ute men inne eldar vi i brasa och har det bra.
Önskar er en fin fjärde advent imorgon!
Kram Anna

Bodil Morse said...

Wow, vilka rädisor, haha
Vad kul!

Vilken söt Alpaca ni har fått som granne. Jag har också hört att de har dem häromkring för det håller vargen borta. De ser ju så underbara ut. Vad kul att grannen lät töserna få mata den. Har den ett namn?
Ha en underbar helg!
Kram Bodil.

Villa Ell said...

Så härligt att se dina sommar bilder när regnet står som spön i backen och dagarna är mest gråa, men kvällarna är dock mysiga då man kan tända ljus...
Vilka söta grannar som dykt upp!!
Här (som vanligt) går dagarna i ett, fast idag har det gått sådär lugnt och behagligt... Med en liten vilding så går det ju i ett... Men när allt klaffar och man hinner en massa utan att göra 48 saker på samma gång, det är härligt det :-)
Ha en fin fjärde advent och en fortsatt fin helg
Kramar Sandra

åse said...

Vilken fin Alpacka ni fått som granne och dina rädisor ger mig sommar längtan. Kram Åse

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...