Sunday, 29 December 2013

Bygga julklapp

Kul att ni gillade min lilla julkavalkad av hur vi firar julaftonen hos oss. Mina tjejer får ju två juldagar, lyxigt så det förslår. För här nere är ju som på så många andra ställen juldagen den största dagen. Då är traditionen mer australiensk för oss och det blir stor julstrumpa i barnens sovrum som tomten fyllt på under natten som tack för mjölk och kakor. Jullunchen intas hemma hos min svåger dit de flesta kommer och äter lunch och de yngre barnen får presenter.
Det bästa med julen är nästan dagarna efter, då lugnet lägger sig och man har tid att pyssla med sådant som man behöver göra och som blivit liggande ett tag. Vi hinner också en hel del då tjejerna är upptagna med sina nya leksaker och inte pcokar på konstant uppmärksamhet. Nu försvinner de in i leken och böckernas härliga värld. Vi har bland annat hunnit med att sätta ihop en julklapp vi fick av min svärmor. Mycket lättmonterad.

 Så här fin blev den. En hylla att ha ute på verandan där man kan ställa krukväxter och kanske en snygg liten vattenkanna längst ner på nedersta hyllplanet. Funderar på att hitta några fina lyktor som är solcellsdrivna som kan stå där också. 
 Gillar de fina detaljerna!
 Bra att dölja stupröret med.
Min hortensia som förra året bara hade en blomma som dock stod i flera månader och ändrade färg. I år blir det många blommer.
Sedan hittade jag denna innevånare häromkvällen när jag höll på att knyta upp tomaterna. Ja den hade spunnit nät vid en tomat. Då man aldrig vet om de är snälla eller ej så tog vi och gjorde slut på den för säkerhetsskull. Fast annars var den ju rätt färgglad.

Men det så säger jag ...

Tjingeling!
9 comments:

Bodil Morse said...

Den där spindlen såg riktigt läskig ut, gah!
Vilket fint blomster torn ni fått att ha på altanen.
Kul att se hur ni firade julafton.
Här firar vi också två olika jular, haha
Lyckost våra barn!
Här har jag redan städat undan julen förutom julgranen.
Lite trött på julen så den fick åka ut fort i år, haha
Ha en skön söndag!
Kram Bodil

Sanna - My Blueberry House said...

Hej Anette!

Jättefin blomsterhylla. Trodde det var en lykta först när jag såg toppen, men det gick ju inte ihop sig med de andra delarna :) Vad kul att få följa med in i ert julfirande. Tjejerna är så söta i sina klänningar. Det lät så mysigt och trevligt som ni gör på julafton. Ni får mer ut av juldagarna på det sättet tycker jag. Nu har vi haft ena riktiga slappardagar här.. så nu är det dags att rycka upp sig igen! Om jag inte hinner in till dig innan årets slut, så vill jag passa på att redan nu önska ett Gott Nytt År!

Kram
Sanna

Bokcaféet i byn said...

Så fin hylla ni fått Anette! Du vilket spindelfoto...!! Jag har en del spindelminnen från ett tältvandrarhem uppe i Cape Tribulation norr om Cairns!!

Här hemma har vi varit i skogen med pojkarna idag. Så mysigt! Snart Philip Island för er?
Kram Anna

A House With A View said...

Vilken jättesnäll svärmor, vilken fin present!!! Blev ju jättefint, passar perfekt på uteplatsen.

Och vad himla kul att vi fick hänga med på ert julaftonsfirande :) Vilka sötisar till barn och en bloggerska med de vackraste av ögon!

Gott Nytt År!

Kraaaaam aka

Lisa said...

Jättefin julklapp! Visst är dagarna efter ljuvliga o lugna.
Ha ett riktigt gott nytt år!
Kram

Villa Ell said...

Ja man blir lite väl lat och ledighetskänslan kryper på en, men också riktigt skönt att bara få vara! Även om vi lite smått börjar gå varandra på nerverna :-0 lite små tjafs och gnäll!
En perfekt och fin hylla att ha ute och lite lyktor i så blir det kanon! Byte efter säsong ;-)

Önskar dig ett riktigt gott nytt år
Kramar Sandra

Kia said...

Den blir bra att ställa blommor på!!
Frozen, måste varit den nya filmen som var med i Kalle Anka på julafton. Var det en snögubbe som tappa näsan? Verka rolig.

Kram Kia

Kia said...

Den blir bra att ställa blommor på!!
Frozen, måste varit den nya filmen som var med i Kalle Anka på julafton. Var det en snögubbe som tappa näsan? Verka rolig.

Kram Kia

Anonymous said...

Vilken fin julklapp och spindeln den säger jag ingenting om mer än HJÄLP! kram Sofia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...