Thursday, 27 February 2014

Systuga

I går kävll och en stund i dag har symaskinen gått varm. Äntligen är den efterlängtade biblioteksväskan som ska användas i skolan klar. Som jag dragit på det hela......Sofia valde tyg redan i december förra året så det är ett tag sedan. Nu i första början av skolåret så brukar de inte springa iväg till biblioteket på en gång och enligt infolappar som kom hem skulle de inte börja med det förrän om två veckor. Så jag hade planerat att hinna med att sy den nu i helgen sedan andra saker på "listan" var avklarade.
Men så frågade Sofias lärare häromdagen om hon hade någon biblioteksväska ännu. Då hon tänkte börja gå redan denna vecka. Det fick fart på mig vill jag lova. Inget är så bra som lite påtryckning!

För att få låna böcker i skolbiblioteket varje vecka och ta med sig hem måste barnen ha en väska att lägga böckerna i så att de inte försvinner eller blir fula.


 Det blev en glad överraskning när hon kom hem från simlektionen idag. Väskan låg klar på sängen och väntade. Mycket lycklig över att mamma äntligen sytt klart den. 

Varför en hemmasydd väska kanske ni undrar? Det finn självklart "librarybags" i alla möjliga färger och med alla kända sagofigurer och sådan att köpa i affärerna. Men när äldsta dottern började skolan för tre år sedan fick hon välja tyg och så sydde jag en biblioteksväska till henne. Så i tre års tid har Sofia frågat om hon också kommer få en likadan väska när hon börjar skolan. Så därför var det tvunget att göra detta en gång till. Kan väll säga att jag är rätt glad att det inte är fler barn som börjar skolan i vår familj.

Har du lovat något eller gjort något till en familjemeddlem som du senare "ångrat" för att du måste göra det en gång till?

Ha en skön torsdag!


10 comments:

Bodil Morse said...

Åhhhh, vad fin den blev, jag älskar uggle tyget jätte mycket.
Visst har man lovat att göra saker till Matilda som Barbie möbler och sen dragit ut på det i all evighet.
Men sen måste man ju!!!
Kram Bodil.

susanne said...

Jättefin bokväska! Tyget var så gulligt!/Susanne

Villa Ell said...

Varför köpa när du kan
Sy en alldeles egen unik och fin biblioteksväska! Klart att hon vill ha en likadan! Visst är det så att man ibland behöver få en spark i baken! Och när man fått den så går det tätt fort att färdigställa!
Vi har åtta år mellan barnen så det känns inte riktigt som vi kommit dit ännu att det ska vara rättvist! Jo med vissa saker som glass och godis för det vet man vad det är när man är två och har en storebror! Vi försöker ändå hålla lördagsgodiset borta tills han somnat! Men han vet exakt hur påsen ser ut i affären och gormar efter "oooodiiis"
Ha det gott
Kram Sandra

Bokcafeetibyn said...

Så fin Anette! Jag blir sugen på att sy när jag ser vad du åstadkommit! Vi köpte symaskin i julas och jag planerar att sy ett flaggspel till storebrors rum. Men tiden räcker inte riktigt till, men tids nog så!
Regn här idag efter många soliga, fina dagar. Önskar er en skön helg!
Kram Anna

Fröken Tindra said...

Wow, den blev fin! Vilket sött tyg hon valt. Härliga färger. Förstår att hon blev glad.
Hoppas att ni har en skön start på helgen!
Kram!

Fröken Tindra said...

Glömde ju... Vi åker till Kiel som en trevlig utflykt. Fick tag i en resa till väldigt bra pris. Shoppa lite ombord och lite i land.
Sandaletterna har jag inte använt, de blev tittgodis. Har ett annat par med liknande klack som jag dansat på ett bröllop i. Det gick bättre än förväntat. Och man känner sig lite lyxig och extra kvinnlig på något sätt. =0)
Kram igen!!

Home2tiny said...

Såå fin o vad duktig du är. Ska jag vara ärlig är det Mr C som syr i vår familj jag är tyvärr urusel på att sy, du vet det där med tålamod.......Ha en härlig helg vännen. Kramisar Tina

Maria said...

Så fin den blev Anette! Klart mycket personligare med en hammasydd än en köpt! Tänker på att det måste vara ganska mycket "krav" på er föräldrar vad barnen måste ha, på skolan. Här hemma får man knappt begära att barnen behöver galonbyxor, typ ;)
Nja, jag kanske inte har direkt lovat saker till de äldre barnen och sedan ångrat inför nästa... Men alla våra fyra döttrar har likadana "Boken om mig", som de tre första har ftt massor skrivet i. Bilde roch text. Minstingens är inte alls lika fylld... så jag förstår hur du menar ;)
Man måste inte alls flytta runt på saker, om man är nöjd och kanske inte intresserad av att byta runt saker mellan rummen ;) Du gör säkert mycket vettigare under den tiden som vi andra flyttar mattor och ljusstakar mellan rummen ;)
Kram på dig vännen och ha en fin helg!
/Maria

Lotta said...

Tycker den blev helt underbart fin! Så söt och färgerna är härliga. Gillar de jättemycket. Duktig du är!! Och vilken fin överraskning. Lyckan och stoltheten lyser hos Sofia!

KRAM och ha en härlig helg!

Lotta

Så Vitt Jag Vet said...

Tänk vad kärt att ha en väska som är sydd av mamma.. Och ingen har en likadan...
Den blev så fin !
Kraam
Sanne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...