Thursday, 6 February 2014

Flickrum före och efter

Nu har jag slutat skruva Ikeamöbler men min hand är fortfarande öm och delvis handflådd. Men resultatet blev bra, så jag är väldigt nöjd. Det är också rummets innehavare, vår äldsta dotter på 8 år percis fyllda, hon vill göra allt vid sitt nya skrivbord. När man är 8 år och går i 3:e klass blir det mer hemläxor så då behöver man någon stans att hålla till, en egen plats. Hittills har vi suttit i köket och gjort många läxor men nu när det är två barn i skolan så är det bra om de kan dela upp sig något.
 Så här såg det ut innan! (städat)
 Bort med stora byrån!
 Nytt skrivbord på plats, stolen lånad av mamma och pappa tills hon kan komma med och välja en egen stol. Ännu så länge saknas lite grejer att organisera ovanpå skrivbordet samt i lådorna, men det kommer. 
Sedan blev det en Malmbyrå med spegel högst upp. Spegeln får hon vänta med att använda då hon behöver växa till sig lite på längden innan det går att beskåda sig själv där.
Att sedan vända upp Expedithyllan på höjden var också bra för då fick vi in längre skrivbord. Dessutom känns det som om skrivbordet öppnade upp rummet lite och gav mer golvyta. Det är en svår mellanålder då hon fortfarande är liten och använder och leker med sina leksaker så dem kan man inte plocka bort ännu. Samtidigt så vill hon ha "stortjej" saker och rummet är lite litet för att ha allt samtidigt. Men jag tror det blev en bra  kompromiss och när vi sedan fått ordna med skrivbordslampa egen stol och fått alla elektriska sladdar bakom hyllor istället för framför så kommer det bli toppen.

Visar vart den andra byrå fick flytta en annan dag.

Tjingeling!


16 comments:

Eva Lundberg said...

Oj vilket jättefint rum hon fick! Förstår att hon måste vara jättenöjd med det, och speciellt det fina skrivbordet vid fönstret. Ett helt eget bord! Minns den känslan...

Vad praktiskt det är med möler som det går att variera så bra som hyllan ni vände upp på höjden. Smart!

Kram Eva, Tinibelli

Bokcaféet i byn said...

God morgon Anette!
Så jätte fint det blev i stora tjejens rum! Så mysigt med skrivbord framför fönstret! Älskar platser där man kan blicka ut över ngt. Vår äldsta vill ha en våningssäng (att dela med lillebror!) men vi har ju snedtak överallt där uppe. Blir spännande att läsa när det är dags för dem att dela rum! Jag sitter här helt vimmelkantig, den lille har ätit tätt i natt och sedan vaknat tidigt. Ja, ja! Så är det bara!
Önskar dig en härlig fredag imorgon!
Kram Anna
Ps. Såg igår jätte fin dokumentär från pingvinerna ¨på Philip Island. Den är i flera delar och finns på svt.play.

Bokcaféet i byn said...

God morgon Anette!
Så jätte fint det blev i stora tjejens rum! Så mysigt med skrivbord framför fönstret! Älskar platser där man kan blicka ut över ngt. Vår äldsta vill ha en våningssäng (att dela med lillebror!) men vi har ju snedtak överallt där uppe. Blir spännande att läsa när det är dags för dem att dela rum! Jag sitter här helt vimmelkantig, den lille har ätit tätt i natt och sedan vaknat tidigt. Ja, ja! Så är det bara!
Önskar dig en härlig fredag imorgon!
Kram Anna
Ps. Såg igår jätte fin dokumentär från pingvinerna ¨på Philip Island. Den är i flera delar och finns på svt.play.

Kia said...

N fyllde 7år i januari och fick också ett skrivbord. skönt när det blir lite mindre lek leksaker och mer stor leksaker, eller vad man ska säga. :)

Hur räknas skolgången hos er? Hon är 8 år och går i 3:an. A som är 10 år går i 3:an börjar 4:an i höst.

Ha en toppen dag!
Kram Kia

Villa Ell said...

Hej hej

jag tycker också att det är viktigt att kunna ha en egen liten vrå med lugn och ro! min 9 åring har ett eget skrivbord där han får göra sina läxor, ingen idé att sitta i köket då "lillebror-mini-monster" kommer och förstör! Så det är lättare att äldsta får gå in på sitt rum än tvååringen såklart!
Det blev jättefint och extra fint att ha det framför fönstret!
Undrar som Kia, min 9 åring går också i trean och börjar 4 an till hösten men det är väl så att som i England man börjar tidigare??

Kram Sandra

ps, japp jag tror "utslagen" försvann av thekakan hihi

Snäckskalsdalen. said...

Men vilket drömrum, det är så att jag vill skruva tillbaka tiden. En aning......hööö.....och flytta in! Och där står den, "Malmen", så snygg. Jag ser en mycket nöjd flicka framför mig!

Tack så jättemycket för tipset om pingvinerna, det skall bli tv på skärmen senare idag, det lovar jag! Jättekul!

Ha det så gott, stor kram

Jenny said...

Det blev ju jättebra, en kombination av stort och litet, förstår att det kan vara svårt så där i gränslandet i den där åldern. Man kan kanske dessutom vilja vara en i skolan och sen när man kommer hem dra fram lite leksaker. Tycket ni fick till det jättebra, smart med hyllan ;)
Ha det så bra, kram Jenny

åse said...

Fint det blev, där måste det kännas att bra att sitta och göra sina läxor. Kram åse

HWIT BLOGG said...

Tjusigt! Det blev jättefint och jag kan verkligen förstå att hon vill göra allt vid skrivbordet nu…
Jaha, snart helg igen, skönt!
Sköt om dig min vän….
Varm kram,
Titti

fianathome said...

Så fint!!
Känns som rummet är rofyllt. <3
kram
Fia

Maria said...

Verkligen jättefint! Hennes säng är bara sååå himla fin!
Klart hon ska leka något år till, säger jag som tycker att barn har så bråttom med att bli stora ;)
Det där är ju toppen för en tjej i den åldern! =)
tack snälla du för alla fina ord och omtanke om oss och vår vovve :)
Många kramar/Maria

Anonymous said...

Hej blev ju hur bra som helst. tack för krya på mig hälsningen, den gjorde susen och jag är numera inte lika blek ; ) kramar Sofia

svart vitt och rött said...

Vilken lycka att få egen plats att sitta och göra läxor när man börjar bli stor! Jättefint blev det! Hihi jag förstår att ni hade lite att göra för att få ihop möbeln... IKEA är bra men det tar lite tid :-) Ha det gott!

Kia said...

Vet precis vad du menar! Uppe senare upp tidigare. :) Fast jag är morgonpigg. Sen så brukar de sätta på en film och sitta och titta på när de går upp tidigt så vi får sova längre.

Lite skumt med filmen Frost för går man in på sf och ska boka biljetter till filmen så är loggan på Frost när renen har fastnat med tungan i isen när de båda vill åt moroten fast den scenen inte är med. I all reklam om filmen är den scenen med?? Skumt.

Ha en toppen helg!
Kram Kia

susanne said...

Ja men visst är det svårt där i mellanåldern med både leksaker och... Jag gillar Expedit som man kan vända åt alla håll. Jag förstår att hon blev nöjd!/Susanne

Nelya Lavendeldockor said...

Både praktiskt och fint blev det! Vilken lycka att få sitt eget skrivbord.
Kram
Nelya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...