Sunday 9 June 2013

Vintersöndag i trädgården

 Långhelg är underbart. Allt går i lagom tempo och man behöver inte stressa. Härligt! Vi har fint väder med sol men det innebär också klara nätter och kalla mornar. Så var det igår också. Mycket tvätt blev gjort men det hängs inte ute längre för det torkar inte. Det blir ställning inne i arbetsrummet där det är varmt och skönt. En tur till handelsträdgården han vi också med under gårdagen. Fick inte med oss allt vi tänkt men vi har lagt in en beställning på det som inte fanns.
 I dag efter lunch när solen värmt på till härliga +9 grader så gick vi ut och jobba. 
På husets framsida, i den värmade solen, skedde en sorts arbete av husets yngre medlemar
 Rita & pyssla ute gillas mycket!
 Ett  eller rättare sagt tvåsnabbväxande träd/buskar, som gick under namnet Captain Cook, köpte vi i går. Vi saknar träd med lite höjd på i trädgården på baksidan. Dessa är snabbväxande och går ofta under namnet,
Neighbour be Gone! 
 Bloggerskan själv i planterartagen, ja vem annars?
 Yngsta dottern med hammaren......?
 Mannen med spaden, gräver hål. Vem annars?
Träden hamnade på varsin sida om lekstugan och så småningom så hoppas jag att det blir lite lummigt runt det lilla huset. 
Som jag nämde så hade vi klara nätter just nu och i morse när jag vaknade var marken vit. Ja inte av snö men likväl av frost. Den första för i år. Det mesta vi har är ju frosttåligt, ja iallafall lättare frost som denna.
 Men när jag kom ut på baksidan ett par timmar senare var det uppenbart att krassen inte tillhörde den sorten. Jag som igår bara stått och tittat på den och funderat på om det var dags att slita upp den och slänga i tunnan. Men tänkte att den var så vacker fortfarande. Men inte nu längre. Bladen började bli lite slemmiga och ledsna så den åkte i  tunnan.
 Tomt blev det på dess plats efteråt. Ja eller tomt och tomt, det ligger typ flera hundra flön kvar som bara väntar på att slå rot. Vet inte hur jag ska kunna plocka upp alla, ett heltidsjobb minst. Kommer säkert att ha krasse i flera år framöver utan att jag medvetet planterar dem.

Kallt och kyligt ja då behövs något värmande för alla till eftermiddagsfikat. Varmchoklad är aldrig fel. 
Nu har vi kommit in igen i värmen och sitter här med röda varma kinder som hettar. Ska bli gott att krypa upp i soffan med en kopp kaffe om ett tag och titta på TV under en varm filt.

Ha en fortsatt fin söndag!

Tjingeling!


21 comments:

Bokcaféet i byn said...

Hej Anette!
Vilket härligt inlägg! Gott teamwork hemma hos er! Ser så mysigt ut när era flickor sitter och pysslar på verandan och sedan kalasar på varm choklad.
Kul med trädgårdsfix också. Hemma hos oss bygger mannen en låda till gurkplantorna just nu, de behöver likt tomaterna få en egen större låda att växa i i växthuset. Älskar att pyssla i växthuset, ofta varmt och skönt därinne. Inte lika roligt/smidigt att rensa ogräs längre av en viss anledning:-) Stort tack för din fina kommentar inne hos mig, roligt att få ta del av dina reflektioner av bebis- och småbarnsåren!
Igår var vi på stranden hela förmiddagen, alldeles ljuvligt! Lite svalare idag men vem kan klaga?!
Önskar dig en fin start på kommande vecka!
Kram Anna
Ps. ifall ngn annan har problem att få upp "Post a comment", så hände det mig här nyss. Men jag stängde bloggsidan och öppnade upp igen. Då gick det!

Framgångsbyrån STHLM said...

Vad mysigt! Var det minimuffins till chokladen? :) Hälsa!
Kram inger

Min plats i solen said...

Jag blir så glad av att läsa ditt inlägg Anette. Ert sköna söndagslugn lyser genom varenda rad och bild. Skönt att vara tillsammans på det viset och pyssla var och en för sig men trots det tillsammans. Och det där ritandet och pysslandet känner jag igen från våra döttrar här hemma. De kunde rita och pyssla precis var som helst och visst värmer det föräldrahjärtat att se två systrar som tycker så mycket om varandra.

Mmm, varm choklad som är så gott! :) Ha en fortsatt fin vintersöndag, värm er och ha det mysigt tillsammans.♥

Kram Lotta

Kia said...

Här har vi haft toppen väder för våran premiärsegling som gick jätte bra! Så härligt med skärgården där man kan lägga till nästan var som helst. Nu ligger hon fint vid vår boj.

Tacos det äter vi ganska ofta, varannan vecka ca och det är tacofärs, sallad, tomat, gurka, majs, gräddfil och tacosås.

Ha en toppen vecka!
Kram Kia

Lisa said...

Så härligt ni har det! Här har vi helt fantastiskt sommarväder, kvällarna är helt magiska här hos oss :)
Kram Lisa

A House With A View said...

Vilka härliga bilder!! Och vilka söta flickor du har! Kul att få ta del av ert pyssel och bilder från trädgården - lovely!!

Kraaaam aka

Anonymous said...

Härliga bilder som vanligt - mina killar tyckte också om att pyssla utomhus när de var lite yngre, inte lika mycket nu längre.

tinajo said...

Härliga bilder som vanligt - mina killar tyckte också om att pyssla utomhus när de var lite yngre, inte lika mycket nu längre.

Elin said...

Vilka härliga bilder från er dag i trädgården! Jag tycker att det är så kul att ni kan trädgårdsfixa och plantera trots att det är vinter, det växer ju liksom ändå.

Så söta tjejerna är där dom sitter och målar och pysslar utomhus. Det finns nog inget som smakar så bra som varm choklad när man ska fika i trädgården en småkylig dag.

Ni verkar ha haft en fin helg trots vinter, jag förstår att det är skönt att krypa ner under en varm filt på kvällarna.

Hoppas att ni får en fin vecka där på andra sidan!
Kram Elin

mitt hjärtas fröjd å glädje said...

Fina buskar du köpt, eller verkar vara det,tror aldrig jag sett sådana innan.
Så skönt med soligt och 9 grader:) äntligen har vi värmen här hos oss men igår var riktigt åskväder här.
Ha det så bra.
Kram Jennie

Bodil said...

Vad skönt att du inte får hemlängtan.
Vad härligt med hela familjen i trädgården med olika saker att göra.
Skönt sen att komma in i värmen och mysa.
Fina flickor du har.
Ha en fin vecka.
Kram Bodil.

Sirpa said...

Hej Anette!
Sååå fina ni är ALLA! Tjejerna är så söta med sina pyssel! Fina växter du har!
Önskar er fina dagar!
Kram Sirpa♥

åse said...

Vilket härligt inlägg och vilka fina tjejer du har. frost det hoppas vi lär dröja innan vi får uppleva. Kram

Nilla Q said...

Vilka fina bilder från er trädgård!

Det är så svårt att tänka sig kyla och varm choklad nu när vi äntligen fått lite värme här... Men det ser faktiskt riktigt mysigt ut:)

Ha det bra!

Kram Pernilla

Fiffiga Systrar said...

Så härligt det ser ut! Hoppas att ni får en riktigt fin helg! Kram från oss

Mycket annat & lite betong said...

Vintersöndag, svårt att tänka sig nu när sommaren är här hos oss. Men det ser ut som en mysig dag hos er ändå. Men krassen tyckte tydligen inte det.

Trevlig helg!
Kram Agneta

Charlie sa ... said...

Underbart inlägg Anette! Bilderna är ljuvliga. Vackra färger, sötaste flickorna, höstkänslan...nästan så jag längtar ;)

Ser hur härligt ut som helst att dricka varm choklad utomhus. Låter skönt att krypa upp i soffan, det gör jag nog med snart.

KRAM, trevlig helg!!

Lotta

TIDSOPTIMISTEN said...

Det där trädet "Neighbour be gone" var ju riktigt festligt - ska kika om vi har något liknande här - behöver också snabbväxande saker!!! Apropå matgrejen så har jag också en sån rätt som jag blivit magsjuk av och inte kan äta nämligen "Pytt i panna" Har ätit det tre gånger i hela mitt liv och varje gång blivit sjuk är inte det konstigt men nu tror jag inte det blir fler ggr det är väl inte meningen att jag ska äta den rätten så jag låter bli ;)

Kram Ullis

HWIT BLOGG said...

Fina bilder!
Alltid lika kul att kika in till dig..

Varm kram,
Titti

Melody and M.E said...

Här är det 10 grader och regn i kväll och försommar ska det vara fast höstkänslan nästan smyger på en sådan här kväll! Men det är väl det här som är typiskt svenskt sommarväder, skurar och sol om vartannat!
Så spännande att titta in hos er och bli påmind om att ni har en helt annan årstid, men temperaturen är inte så olik. Pysslar i trädgården gör ju vi också, men nu räknar vi inte med några frostnätter!
Kram
Melodys matte

Snäckskalsdalen. said...

Åååå, det är lika varmt på er vinter som vi har här på denna sommardag! Samma gradantal! Och i gamla landet kallas det sommar....

Vilka söta döttrar du har, dom är sötare än socker båda två!

Och flitiga är ni i landen, det kommer säkert att bli jättefint!

Agneta kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...