Monday, 3 June 2013

Så blev det vinter

Tänk så fort det ändras. I fredags skrev jag om att vi hade höst och att det varit rätt varmt och skönt även för att vara höst hos oss. Vaknade i lördagsmorse, första vinterdagen, till ett ihärdigt regnande. Det var riktigt riktigt ushligt väder och i det satte vi oss i bilen för att köra till Melbourne. Det var bitvis knapt att man såg framförvarande bil i allt regn och det var sååå grått att man nästan somna. Lite uppehåll blev det till sist men det var kallt och burrigt hela dagen.
 Söndagen var ok men det måste ha dblåst en hel del ihop med regnet för nu är alla löven borta från våra björkar. Så här såg det ut idag.
 En vecka sedan!
Fort går det!
Inne är det dock varmt och mysigt. 
Vårt lilla förråd av Ikeas värmeljus sjunker kraftigt dag för dag men vad gör väll det när man bunkrat upp för att klara sig. Äntligen är vädret också "halsduksvänligt", det gillar jag. Tycker om att använda halsduk och oftast blir det för varmt redan på förmiddagen men nu verkar det hålla sig så man kan ha den hela dagen. Dock ingen snö i sikte ännu fast vi längtar tills den kommer på de höga bergen.
Tack för alla krya på hälsningar, tack jag mår bra nu, förkylningen är borta. Tur är väll det för här blir det hektiska dagar. Det ska nämligen skrivas omdömen vilket görs två gånger om året i skolan här i Victoria.

Här har blivit dags att laga middag, köttfärslimpa blir det idag.

Tjingeling!


16 comments:

Kia said...

Vinter, låter konstigt nu! :)
Men ni får väl ingen snö? Vad är vinter och vad är höst hos er?

Ha en toppen dag!
kram Kia

Snäckskalsdalen. said...

Eftersom jag egentligen är höst och vintermänniska kan jag ju inte låta bli att notera det fina lugnet i bilderna, jag tycker det är så mysigt.

Det är vackert här nu, så klart, men det blir så hektiskt allting!

Men det är i alla fall skönt med årstider.

Jag tror jag jettar över, jag tycker det är jättegott med köttfärslimpa!

Kramar Agneta

Maria said...

Känns konstigt att tänka sig att ni har något annat än sommar... som vi har ;) :)
Ha det gott!
Kram /Maria

tinajo said...

Skickar lite mental värme till dig (så får du göra detsamma när vi får vinter)! :-)

Nilla Q said...

Även fast man vet att det är tvärtom i Australien är det så svårt att tänka vinter när vi ser så mycket fram emot sommaren här!!

Kram Pernilla

Bokcaféet i byn said...

Hej Anette!
Burr säger jag, som Nilla skriver ovan, det är svårt att tänka vinter nu när vi närmast befinner oss i ett sommarrus här hemma.
Såg din fina kommentar hos Lotta angående helgens lilla träff i mitt växthus. Hade bra gärna haft dig med där också! Men nästa gång ni far till Sverige kanske ni vill åka en sväng söderut och då är du och din familj varmt välkomna hem till oss! Då kör vi garanterat en fika i växthuset!!
Önskar dig en fin tisdag!
Kram Anna

mitt hjärtas fröjd å glädje said...

ja det var snabba ryck där!
Tur ni har massa ljus att tända nu när det blir lite kallt och tråkigt ute.
Ha det så fint.
Kram Jennie

Hildas hem - Sofia said...

Ibland går det verkligen fort. Här har jag knappt hunnit fatta att sommaren kommit. Jag ser verkligen fram emot den. Men när sommaren väl är över välkomnar jag hösten med öppna armar. Det är väldigt mysigt att få krypa in under en filt, tända ljus och mysa. Hoppas att du får det mysigt under filten :)

Kram Sofia

Patrice said...

Lovely photos!

Sophibelle said...

Lovely photos!

åse said...

Här går vi mot sommar, kvällarna ska njutas utomhus och ni kryper in och myser med levande ljus det känns så avlägset.

Kram

Fröken Tindra said...

Oj, det gick undan med löven på de träden!
Vinter... Tänk att det är så olika! Men ni har ju haft ert roliga, nu är det äntligen vår tur. =0)
Här har det gått vansinnigt fort när det väl blev grönt. Igår blev jag helt förvånad när jag såg vresrosor blomma. Har nog inte hängt med riktigt.
Ledig resten av veckan nu. Så himla skönt!
Ha det gott!
Kram!

Sanna - My Blueberry House said...

Hej Anette,

Ja, det går bra fort på hösten. Hinner träden slå om till höstfärger hos er? eller blir det bara pang bom brunt och trist meddetsamma? Det där med värmeljus känner jag igen. Många förpackningar går det åt..

Oj vilken översvämning ni drabbades av. Skönt att det gick att åtgärda, men fyy så tråkigt! Röran efteråt är verkligen inte rolig att ta hand om. Vi har haft översvämning i vår källare en gång i tiden och det var inte kul! Vi fick in vattnet från gatubrunnen och blev tvungna att gräva upp och lägga nya rör. Efter det har det tack o lov inte varit några bekymmer.

Du undrade över vilka hästar vi spelade på. Vi var på travbanan med min systers familj i lördags och spelade på V75. De kör i Ina Scott´s ära bland annat. Jag kan ingenting om hästar, så det är rena turen om man lyckas pricka in ett rätt! Haha! En kul grej vi gör en gång om året :)

Ha en bra dag!
Kram Sanna

Bodil Brink Morse said...

Jisses, vad fort det gick med träden.
Mysigt att kura in sig inomhus i värmen med ljus.
Får ni nån snö där ni bor? Hur kallt blir det när det är som kallast? Hur länge vara vintern till? Man blir ju så himla nyfiken.
Kram Bodil.

Melody Shih tzu said...

Just nu är jag väldigt glad att det bara är försommar här! Njuter av varje minut som solen lyser!
Snart är det midsommar och sedan blir det mörkare på kvällarna igen och innan man vet ordet av så är hösten här! Hoppas ni får en bra vinter utan för mycket regn som ställer till det!
Kram
Melodys matte

Blan betong och gammeldags pioner said...

Hej! Jisses vinter!!!!! VI har ju i Sverige haft en väldigt lååång vinter och jag är så glad att det nu äntligen har blivit sommar!!!!! Kul att du hittade till mig så jag kunde hitta till din fina blogg!!!! Ha en fin helg kram från Maja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...