Monday, 17 June 2013

För alla vädervetare

Hej igen!
Nu var det verkligen länge sedan. Fattar inte var tiden tog vägen. Har bara haft en massa att göra och inte fått någon tid över till att blogga eller att ta några bilder.Tror också jag tappade sugen lite, en paus behövdes känner jag. Mest har det handlat om att skriva betyg och omdömen men också en massa små extra grejer att ordna med. Som tillexempel att se till att allt finns till danstävlingarna som snart börjar för äldsta tjejen och det som saknats har inhandlats.
Sedan har det inte blivit några bilder för vädret är så grått och trist dessutom har vi fått en massa regn.
Många av er som tittar in och läser är nyfikna och undrar mycket om vädret hos oss, speciellt vår vinter. 
Så här kommer vädret!
Den här väderbilden är från i torsdags, förra veckan. Det regnade oavbrutet i två dagar och svämmade över lite här och där. Helgen bjöd på mindre nederbörd men var inte helt utan. I dag har det varit som i torsdags, inte en enda stund höll det upp. Resten av veckan ser likadan ut, regn och kallt. I dag nådde vi max +12.
Men som synes blir det lite varmare uppe i Queensland.
Eller i New South Wales, inte heller så kallt som det blir här nere i södern, i Victoria.
Victoria i förra veckan innan regnet slog till. Ibland kan det nå dessa temperaturer under vintern.
Western Australia i förra veckan. Stor delstat där det skiftar mycket mellan norr och söder.
Många glömmer lätt bort hur enormt stort Australien faktiskt är. Men om mantänker sig att man placerar hela Europa över Australien så säger det en hel del. När det är kallt och snö i Stockholm kan det ju nästan vara sommarvärme i syd Italien.Så stora är avstånden.
Så vintrarn här i Victoria är svala med en del regn. Ofta börjar det kallt på morognen runt ett par plussgrader för att fram på dagen, efter lunch ha nått maxtempen för dagen runt +12-14 grader. Där jag bor blir det nästan aldrig någon snö. Det har hänt en gång under mina snart 10 år här att marken var snötäckt. Däremot så sträcker sig en lång bergskedja genom Victoriaoch vidare norr ut, Great Dividing Range, där blir det kallt och snön faller. Det är dit vi åker för att få uppleva snö och för att åka pulka. Men allt som ofta blir det även riktigt fina dagar med sol och uppehåll. Visst är det svalt med våra mått mätta men ijämförelse med Sveirge och vad som där klassas som vinter så kan ibland vår vinter här i södra Australien vara som en mycket dålig svensk sommar!! Våra "värsta" månader brukar ändå bara vara juli och augusti. Det är då man helst vill kura inne och inte göra så mycket utomhus allt för ofta, men sedan brukar det vända igen. 

Nu längtar vi bara efter att det ska bli tillräckligt kallt och att det faller snö i "alperna" så att vi kan ge oss ivåg till snön för ett pulkaåk.

Ha en härlig måndag!

Tjingeling!10 comments:

Fröken Tindra said...

Jo, jag har förstått att Australien är stort! Men hur stort, det är frågan... Nu har du upplyst mig. Tack för det! Och det är klart, då blir det skillnader i vädret också. =0)
Trist att det regnat så hos er. Här är lite varannandagsväder skulle jag vilja säga. Men det som stör mig mest nu är att rådjuren äter upp mina blommor var och varannan natt... Morr!
Tack för väderpresentationen!
Kram på dig!

Maria said...

Hej vännen!
Ja, ibland kan det vara skönt att koppla bort bloggen och leva sitt vanliga liv, på riktigt ;) Har också blivit glest med inlägg hos mig ;)
Jag bara älskar att läsa om ditt liv där borta. Intressant att få veta mer om ert klimat, kultur m.m. Tack för det!
Ha det gott!
Kram /Maria

Snäckskalsdalen. said...

Som varande svensk älskar man ju att höra om väder! Har aldrig förstått varför engelsmännen lär leda den ligan när vi alltid är intresserade.
Du berättar så bra om ert klimat och väder. Såg att det stod Thredbo, där har jag åkt skidor, då var det -7 grader, perfekt!
Hoppas ni får lite snö så ni kan dra till bergen!
Agneta kram

Anonymous said...

Välkommen tillbaka ibland blir det bara för mycket och svårt att komma på vad man ska skriva!! Kul att läsa om ert väder! Här har vi haft ca 20 grader och sol med en del moln idag ljuvligt! kram Sofia

TIDSOPTIMISTEN said...

Skönt med lite bloggpaus - det behövs ibland och jag det är jobbigt med fotona under den tridärsta tiden vädermässigt, vintrarna här är ju långa och mörka så man får planera in att ta nåt ynka kort mitt på dagen för då kanske det dyker upp en strimma ljus så jag vet hur drygt det är :( Ja herregud Australien är stort men som du säger så tänker man inte på det iaf inte jag som aldrig varit där ser mer ur som Mallorca ungefär ... ha ha

Kram Ullis

tinajo said...

I bland blir det mycket att hinna med och då måste ju något hamna i skymundan ett tag. Intressant tycker jag med ert väder! :-)

Malin Steding said...

Fantastiskt! Att det är så himla stort. Hoppas att jag någon gång får chans att resa dit och se det med egna ögon.
Kram Malin

Lisa said...

Lite bloggpaus behöver man ibland, samma här just nu faktiskt :) Kul att höra om vädret hos er, knepigt att ha värsta vintern i juli o augusti :)
Ha det riktigt skönt
Kram

Life's Silverlining and I said...

Bloggpaus behöver man, eller måste man ta ibland. Vintern känns väldigt avlägsen nu *ler* kraaam Nilla

Bodil Brink Morse said...

Blogg paus behöver vi nog alla emellanåt.
Vad coolt att Australien är så stort. har alltid vetat att det var stort men inte hur stort.
Här skiljer det också med temperaturer mellan de olika staterna.
Ni har rätt så varma vintrar då och det är ju skönt, här blir det väldigt kallt.
Men nu försöker sommaren komma igång här med väldigt växlande väder.
Svar på din fråga, ja vi har långt till havet, det mer än 3 timmar till havet. Så det blir inte så ofta att vi åker. Så det är skönt att ha dammen.
Ha det så bra.
Kram Bodil.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...