Wednesday, 26 June 2013

Från tjocka till sol!

Vilka vackra dagar vi har just nu. Det är ruggigt kallt på mornarna med bara ett par grader och rätt ofta tjock dimma.

Så här såg det ut när jag drog upp gardinen i TV-rummet i morse kl.7.15. En rätt vanlig syn denna årstid. Det blir strålkastarna på när man ger sig ut i trafiken för att köra barnen till skolan. Dock är det ingen lag här på att man måste ha lyse på när det är dimma. Men man skulle kunna tro att sunt förnuft kunde råda. Allt för många struntar i att göra sig själva synliga för oss andra genom att tända billysena.

 Redan klockan 10.00 hade det lättat betydligt och nu kan man ana träden i bakgrunden.Men ännu så länge ingen sol och för ett otränat öga skulle man väll inte tro att det skulle hända.
 Men se det gör det. Klockan 11.00 och inte ett spår av dimman längre. Solen skiner från en nästan klarblå himmel. Här brukar man säga att "solen ska bara bränna bort molnen" . Ibland går det lite fortare än just denna dag.


Naturen är magisk med vad den kan åstadkomma. Jag och min yngsta studerade detta spindelnät med daggdropparna länge, länge och sedan gick hon in och ritade ett spindelnät.
En anna väldigt vanlig syn hos oss just nu är dessa färgglada finingar, rosellorna. Ofta hittar vi dem spatserande över vår gräsmatta letandes mat men så fort man försöker ta sig ut på verandan med kamera så flyger de sin kos, så rädda är de. Men ibland lyckas man med det omöjliga. Här sitter de och burrar upp sig och njuter en dusch i regnet vi hade häromdagen.

Tack alla gulliga för era kommentarer om ballerinan och bilderna. Det kommer gå kanonbra i helgen.

Tjingeling och ha en fin onsdag!
12 comments:

Tant Gröns Lilla Bod said...

Första besöket hos dig för min del :)! Häftigt med skiftningarna i vädret som du beskriver. Och rosellorna är supercoola! För en inbiten nordbo så är det väldigt exotiskt att tänka sig dem spatserande runt i trädgården. Kul att läsa om en annan vardag :).

Jag önskar dig en fortsatt fin vecka där!
hälsningar från andra sidan jorden.
/Maria

eastcoastmom said...

Det är ju livsfarligt, för alla!, att inte ha halvljuset på!
Fantastiska fåglar, aldrig sett fåglar med så många färger! Regnbågsfåglar.

Hälsningar från Spanien

Anonymous said...

Tokigt att folk inte använder lyset ordentligt! Minns hur det var då jag bodde ett år i Pittsburh USA. Fast en gång där gjorde jag bort mig. Hittade inte lysknappen och åkte utan lyse sent på kvällen, så tokigt. 19 år och hade bara haft körkort i två månader..... måste skylla på ngt klantfia. Vilka vackra fåglar! kram Sofia

Bokcaféet i byn said...

Vilka vackra fåglar Anette! Häftigt med dimman som ersätts av klarblå himmel! Regn hos oss idag. Hoppas på lite sol imorgon!
Jösses när din man grävde upp alla lökar...förstår om han hädanefter frågar innan!!
Sköt om er!
Kram Anna

tinajo said...

Vilka underbara fåglar - tänk vilken lyx att få se sådana i sin trädgård! :-)

A House With A View said...

Höstlika bilder! Och jag blev sååå glad när jag såg dem att hela vår svenska sommar är kvar så vi får njuta lite innan det blir kallare och mörkare igen :) Jättefina fåglar, wow!!

Önskar dig en fin dag!

Kraaaaaaaaaam aka

Life's Silverlining and I said...

vad häftigt att se hur det klarnar upp mer och mer och bilden med spindelnätet såååå fin! Kram Nilla

Sanna - My Blueberry House said...

Hej Anette,

Vad fint du fångade spindelnätet på bild med daggdropparna. Angående dimman så är det ju skönt att det lättar och blir fint ganska snabbt i alla fall. Att inte ha billjusen på är ju förenat med livsfara. Konstigt att inte fler länder har lag på det.

Det måste kännas jättekonstigt att fira Midsommar på hösten. Ser ut som ni fick en jättefin dag! Vad tråkigt att vädret inte var med er i Leksand när man vill visa hur det "går till", så typiskt liksom. I år fick vi en riktigt varm och fin dag för ombytes skull. Ja, det var väl klibbigt ett tag men framåt eftermiddagen svalnade det och vi kunde pusta ut lite ;)

Vad fin tösen din är i full ballerinauppsättning. Får de låna kostymer eller blir det till att sy och fixa emellanåt? Lycka till nu på tävlingarna!

Kram Sanna

åse said...

Vilka härliga fåglar att ha spatserande över gräsmattan, fint att solen tittade fram och ni fick en fin dag. Kram till dig

Fröken Tindra said...

Vad härligt att solen dök upp! De där fåglarna är ju bra fascinerande! Vilka färger! Dem blir jag lite avundsjuk på... =0)
Kram!

Bodil Brink Morse said...

Det är likadant här man behöver inte ha ljuset på och i dimma kan det vara farligt.
Vilka läckra fåglar, så himla fina.
Vad häftigt att dimman kommer och försvinner bara så där.
Ha det så bra!
Kram Bodil.

TIDSOPTIMISTEN said...

Oj vilken morgondimma och söta pippisar de påminner mig om mina undulater jag hade när jag var liten ;) Tänk de hade jag kanske kunna släppt fria i Australien :)

Kram Ullis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...