Wednesday 19 June 2013

En fika med drömmar

I dag damp det ner ett nytt nummer av en härlig tidning, Home Beautiful. Där finns det mesta som har med hemmet att göra, mest om inredning men även en mindre sektin om matlagning.Självklart är den alltid fullspäckad med härliga bilder.
På eftermiddagen blev det en fika i vårt TV-rum som vätter mot framsidan av huset och därmed ligger i eftermiddagssol. För idag tittade solen fram och den sken så härligt från blå himmel när jag satt där och njöt min utsikt, kaffe och ny tidning.

En sådan där "skål" att ha öppen eld utomhus skulle jag vilja ha. Tänk att kunna sitta ute som på bilden i en skön soffa och värma sig vid elden. Tänk att få grilla mashmallows på pinne. Mums! Eller göra scoutbananer.
Vacker rustik äppelpaj kan man laga.
Dessa lyktor (glasburkar) hade solceller i sig och lyser utan någon ansträngning upp din uteplats bara de får några timmars sol under dagen. Visst är de vackra. Sånna vill jag ha hängandes på min veranda.
Vackra trädgårdsgångar.
Ett omgjort och nyrenoverat sovrum. Bilden är hämtad från en TV serie som är poppis här nu, man lämnar över nycklarna till sitt hus till ett gäng amatörer som gör om ditt hus under en vecka. Kolla in förebilden!
En riktigt härlig dag har vi haft idag, fast kallt. Då är det så mysigt och lyxigt att i lugn och ro få sitta för sig själv med en kopp kaffe och en ny tidning och bara njuta och drömma sig bort. Även en kort stund laddar ens batterier så de räcker ett tag till. 

Ha en skön onsdag!

Tjingeling!


9 comments:

Bokcaféet i byn said...

Hej Anette!
Vilken fin tidning och vilken mysig stund du fick! Sådana där egen stunder, om än korta, är guld värda och känns alltid så lyxiga.
Tack för fin kommentar inne hos mig! Ja, det är verkligen värdefullt och härligt att få dela den första tiden gemensamt. Mannen är inne och jobbar idag (blev ett ngt abrupt slut på jobbet för honom när Lilleman kom så många veckor tidigt)och mormor och morfar är gulliga och håller oss sällskap. De tog med sig storebror ner till stranden för glassköp och jag och lille O fick en stund på egen hand. Så mysigt att få gosa och rå om honom på egen hand en stund. Annars är jag alltid på alerten för att inte storebror ska känna sig utanför eller ratad. Instämmer i att mkt sitter i ryggraden sedan första barnet. En sådan skillnad denna gång, känner att jag kan koppla av mer och bara njuta av vår lille bebis på ett annat sätt.
Solsken som skiner in genom fönstret en kall vinterdag värmer själen som inget annat! Fortsätt njuta!

Stor kram från Anna

Anette-Ljusa drömmar på landet said...

Så härlig inspiration !! Det är riktigt bra mys...en tidning och en kopp kaffe...krävs inte mer !!

En riktigt fin fortsatt vecka,,ska ni dansa runt stången borta hos er oxå ?

Kraaaam

Elin said...

Härlig inspiration, Home Beautiful är ju så bra! Den där äppelpajen ser inte dum ut, och eldskålen skulle jag inte säga nej till! Jag vill som du kunna sitta vid en sådan och värma mig under kyliga kvällar.

Här närmar sig midsommar men för mig blir det inget firande eftersom jag ska jobba. Jag har dessutom blivit beordrad att jobba dubbelpass på själva midsommarafton, så det blir inte en enda stund över till familj, sill och jordgubbar. Men det är bara att jobba och vara glad.

Ha det gott så hörs vi snart igen!
Kram Elin

tinajo said...

Jag älskar banne mig glassiga tidningar - känns så mysigt att läsa dem och titta på de fina bilderna! :-)

fianathome said...

Jag älskar detta med tidning och kaffe (ensamstund) och än så länge har vi dagstidning på morgonen men jag är den enda som läser. Maken läser allt på sin lap och bryr sig inte om tidning. Jag vill inte sluta ha en tidning i lådan - oavsett vilken tidning det gäller. Det fysiska bläddrandet är viktigt!!
Jag är ju stor fan av före och efterbilder ;))))
KRAM
Fia

Sanna - My Blueberry House said...

Hej Anette!

Å vilken härlig tidning det där verkar vara. Så mycket fin inspiration! Höstbilder för juli, jojo, fniss ;) Ett sånt där eldfat (eller vad det nu kallas för) ser jättetrevligt ut att ha i trädgården. Tänk vad mysigt att sitta där med en filt en fin höstdag och kanske grilla korv med familjen.

Kul att du berättade mer om era väderförhållanden. Fick syn på namnet Broken Hill på kartan och genast gick tankarna till den en gång så omtyckta tv-serien Doktorn kan komma/The Flying Doctors! Å vad jag gillade den! Det är något alldeles speciellt med australiska serier. De biter sig fast. Det är inte många som visas i svensk TV men några guldkorn har vi fått se. McLeods Daughter´s är en annan favorit. Syrran o jag satt som fastklistrade vid varje avsnitt, haha.

Imorgon blir det full fart här. Ska skjutsa dottern till tandspecialisten angående hennes tandställning, passa på att uträtta ärenden när vi är i "storstan" och leta present till mannnen som fyller år nästa vecka. Sen hem och förbereda inför Midsommarfirandet! Vi ska till landet och träffa släkten. Brukar bli full aktivitet från morgon till kväll. Kul!

Önskar dig en bra vecka och helg,
Kram Sanna

åse said...

Vilket härligt magasin, så mycket inspiration. Mysigt att kunna slå sig ned och njuta. Kram till dig.

Kia said...

Mycket fint i den tidningen.
Jodå, det mesta är klart, tror jag. Bara klänningen som jag inte vet något om?? Skräddaren svarar inte men det blir nog bra!

Jag ska se om jag kan ta en säng förbi dig. :) Annars var de väldigt lätta att göra! Man ska inte titta så närapå dom för det är ingen millimeterpassning.

Ha en toppen helg/midsommar!
Kram Kia

Hildas hem - Sofia said...

Vilken härlig tidning med många roliga inslag. Det där eldningsfatet var verkligen läckert!

Här ska det nu firas midsommar. Hoppas att du får en fin helg även utan midsommar :)

Kram Sofia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...