Friday 7 June 2013

Äntligen fredag!

 Som jag har längtat efter fredagen denna vecka. Det börjar dra ihop sig till skollov snart och då ska det vara mitterminsbetyg och omdömen. När jag ännu bodde i Sverige gjorde man inget sådant alls så att skriva omdömen är nytt för mig. Dessutom ska de faktiskt skrivas på engelska, ja alltså till Svenska skolan. Hade bestämt att det skulle bli klart denna vecka innanhelgen då det är en långhelg, Queens Birthday Long weekend. Efter en del slit så blev jag klar i förmiddags och kan nu välförtjänt fira helgen.
Någon champange fanns inte hemma men väl ett gott rödvin till middagen som bestod av Tacos idag. 



Alla säger ju att Tacos är svenskarnas nya fredagsmysmiddag, har gått om falukorven hörde jag till och med. Men vem vet? Oavsett så är det enkel och god mat som alla gillar. Här ska det vara hårda skal med endast tomater, isbergssallad, salsa, gräddfil och ost. Jag kan tänka mig lite gurka och kanske majs men ingen annan är intresserad så då brukar jag hoppa över det.
Äter ni ofta Tacos och vad är det i dem?

 Trevlig fredag!


10 comments:

Anonymous said...

Hej! När mina barn var små ville de ha laxfilé i ugn, kokt potatis, broccoli och Hollandaissås på fredagarna. Men om vi äter Tacos (som är ett begrepp för både hårda skal och tortillabröd nu för tiden) så har vi det samma som du men med några tillägg: rostad lök, Guacamole, gärna någon dipsås (såna man har till chips), fetaost och oliver.
Tror det var allt ;)
Ikväll ska jag koka rödbetor med en sås på Cehvreost, creme fraiche och honung till förrätt. Till varmrätt blir det Lövbiff som jag rullar med vitlöksost inuti, till det potatis i ugn och en stor sallad med tomat, gurka, avocado, röd lök, sallad, fetaost. Till efterrätt blir det frukt och bär.
Min hobby är ju att laga mat så ibland blir det så här även om det bara är jag sonen och en kompis som ska äta. Kram Lena

TIDSOPTIMISTEN said...

jag är inte så förtjust i tacos - men barnen är och det har väl blivit lite så att man förätit sig på det genom åren, dessutom är den där texmex kryddan inte min favorit. Förr var det säkert en gång i veckan vi åt det ett tag men nu kanske det bara bli någongång varannan månad - det är när de börjar tjata efter det som jag ger vika ;) ha en riktigt skön helg!

Kram Ullis (som ska vila ut efter studentfirandet)

Sanna - My Blueberry House said...

Hej Anette!

Numera skrivs det omdömen och utvärderingar i vår skola också. Tror det beror på vilket system man har infört i respektive skola/kommun, för det verkar inte vara likadant överallt i Sverige.

Tacos gillar vi! Brukar oftast bli på fredagskvällarna under höst/vinter-säsongen. Då äter vi helst mjuka tortillas med färs, grönsallad, majs, ananas, bananskivor, röd lök, créme fraiche, salsa, gurka, tomat... ibland bönröra...ja listan kan bli lång! Haha! Det blir lite efter vad man har hemma. Ungarna tar gärna nacho-chips till. Enchiladas börjar bli en favvo här hemma också :)

Ha nu en skön lång helg! Här har det precis korkats upp en flaska vitt. Men det blir nog ett rött till maten sen - som idag består av bakad potatis med bacon- och skinkfyllning med sallad och vitlöksbröd.

Happy weekend!
Kram Sanna

Charlie sa ... said...

Tacos är vekligen poppis! Jag blir sugen nu ;)

Och dina höstbilder...wow, jag som sitter här och är pirrig över sommarkänslan. Det är verkligen spännande med vår jord och olika klimat, årstider, tidskillnader, kkulturer. Ja, allt!

Skönt att din förkylning är borta. Njut av långhelg!!

KRAM!!

Anonymous said...

Vad duktig du är. Njut av bubbel och din fina familj! kram Sofia

Bokcaféet i byn said...

Hej Anette!
Ja visst kör vi tacos ibland! Gärna med vitlöksstekta champinjoner i, creme fraiche, röd lök, avacado etc. Allra helst också med mjuka fajitas bröd. Tusan så sugen jag blev på tacos nu!!
Önskar dig en toppen helg!
Kram Anna

svart vitt och rött said...

Här blev det också tacos idag :-) Mmmm gott!! Det där med omdömen är väldigt tidskrävande så jag vet vad du har gått igenom :-) Grattis till att du är klar med dem! Vi skriver också omdömen, ett för varje ämne. Gott med lov!

tinajo said...

Jo, här gillar vi tacos! Köttfärs, gurka, tomat, sallad, cheddarost, tacosås och rödlök brukar vi ha i våra - mums! :-)

Black Iris said...

Hos oss finns några som vill ha hackad Ananas i Tacosen. Visst är det gott men det blir ju liksom Hawaii-smak då,:)
Annars har vi nog ungefär det du har..

Kram Maidi

Min plats i solen said...

Här blir det tacos då och då. Halva familjen vill ha de mjuka tortillabröden medan andra halvan vill ha taco-tubs. Köttfärs, riven ost, majs, sallad, tomat, gurka, annans, hackad lök, creme fraiche, chips och stark tacosås dukas det fram då. :)

Kram på dig

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...