Tuesday, 31 July 2012

Svenska företeelser & annat vi gjort

Tack alla för era underbara kommentarer, jag blir så glad av att läsa dem. Men alla ni som inte varit på Gotland ni har rätt i en sak och det är att ni bara måste göra slag i saken och åka dit. Här kommer lite bilder på en del av vad vi gjort efter Gotland.

Vi avslutade vår Gotlandsvistelse med ett (obligatoriskt) besök på Kneipbyns Sommarland där man hittar  Pippis Villa Villekulla. Ett paradis för små barn förutom att man inte kan göra vissa aktiviteter på grund av sin längd så Emily blev lite ledsen att vissa grejer inte gick att göra.

 Lyckan var stor att äntligen få se Pippihuset som de hört talas så mycket om och att få gå in i det också.
 Sedan såg vi föreställningen och sångstunden med Pippi och tjejerna såg till att få "första parkett" och älskade varje minut av allt. Hela dagen tog besöket och sedan blev det lagom dags att tag båten tillbaka till fastlandet.

 Ett besök till mulle Mecks lekpark ute i Helenelund, Järva stad var också ett måste då vi varit där en gång tidigare fast på vintern. Nu var det betydligt trängre än på vintern men lika kul som sist.

 På landet har barnen hittat goda vänner i våra grannar dit de går mest varje dag. Här för att ordna med kaffekalas och efteråt blev det femkamp där vi bland annat spelade det finska spelet Mölkki.
 Mormor visar hur och var det finns blåbär på tomten. En stor nyhet och smaksensation för mina tjejer.
 Nästa morgon blev det blåbär och mjölk till frukost och senare på kvällen fick vi alla äta blåbärspaj och visa upp våra blåbärstungor. Lite skolarbete måste men göra när man är ledig så länge. Att skriva en dagbok om sin resa är oftast kul. Får man sitta ute går det ibland lättare.

 Det har badats en del.
Sedan hämtar flickorna tidningen ibland på morgnarna. Vilket ni som hängt med på bloggen ett tag vet är annorlunda för oss då den slängs in på tomten i en rulle täckt av plast. Här får de gå ner till vägen och hämta hem den. tur att DN kommer i fler delar så det blir rättvist!!

Tjingeling!4 comments:

Lotta said...

Så gulligt med allt! Hämta tidningen, Pippi och blåbärspaj och söta blåbärstungor ;)

Härligt!!

Förstår att ni njuter och mysigt för mormor också.

Kram!!

Bokcaféet i byn said...

Hej Anette!
Vilken Sverigevistelse ni haft! Många härliga minnen att ta med sig tillbaka till Australien! Härligt att få ta del av alla mysiga utflykter ni gjort! Ni verkar hitta på en massa skoj med era flickor!
Kram Anna

tinajo said...

Vad fint ni haft det - och jag håller helt med om Gotland! :-)

Miss Vintage said...

Super Sweet Annette - looks like a lovely day!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...