Sunday, 22 July 2012

Gissa vart jag är?

Nu var det väldigt länge sedan jag bloggade eller tittade in till någon av er alla. Men det finns en anledning. Jag har haft fullt upp med annat under en tid och här kan du se lite vad jag hållit hus och vad jag gjort.
 Varmkorv med bröd, finns det något bättre till lunch när man är ute på stan? Nu har tjejerna testat på det för första gången och är helsålda.

 Säkert har du redan gissat att vi är på Sverigebesök. En av de första dagarna åkte vi till djurgården och Kaknästornet där det finns en skogslekpark. Först lekte barnen lite och så blev vi bjudna på grillad korv av ett dagis som inte orkade äta upp alla sina korvar. Sedan for vi upp i höga Kaknästornet för att se på utsikten.
 Gamla stan har också fått sig ett par besök i olika omgångar. Jag fick chansen att gå på berättarafton en kväll under kastanjen på torget ihop med min mamma. där berättades underbara historier.Att åka SL buss är alltid lika spännande första gången och så även andra!! Värre var det när dockan glömdes kvar på hållplatsen och det upptäcktes först inne i stan. Många tårar och ett dygn senare så åkte pappa ut igen och hittade dockan liggandes på bänken på busshållplatsen. Det blev kärt återseende vill jag lova.

 På landet hittade vi smultron. Då Emily var endast 8 månader då vi sist var här en sommar var detta en nyhet  eller som hon sa " Vi har läst om smultron i böckerna mamma och nu får jag prova".
 Självklart måste de träs på grässtrån så att tjejerna får lära sig hur det ska gå till-
 Det smakade lika gott som hon hade trott!
 Här pågår svenskundervisning för er som eventuellt betvivlat att TV kan vara nyttigt. Barnen kan äntligen titta på svensk TV och se Bolibompa. Lyckan är stor när man får titta på TV i sitt "egna rum" liggandes i sängen.
 En tur med Djurgårdsfärgan på väg till Junibacken och dimman låg tät denna förmiddag. Flickorna tittar in hos Alfons Åhberg.
 Hemma hos Mamma Mu!
 Sofia provade att åka skidor i Olles spår fram till Kung Bore.
 Tant Astrid är go hon! Om än lite hår att sitta på.

 Djurgårdsbron där vi tog en fika.

Vi har hunnit med en hel del sedan vi kom hit. Det har blivit många lekparker och annat barnanpassat men en del vuxet också. Jag återkommer snart igen med lite mer bilder på vad vi hittat på. Just nu är jag på en plats och har tillgång till dator som har uppkoppling så jag hoppas även hinna med att titta in lite till er andra och se vad ni har för er i  den svenska sommaren.

Tjingeling på Er!


12 comments:

tinajo said...

Åh, vad roligt för er! :-)

The Rosegarden in Malevik said...

Hej Anette
Jisses vad ni har gjort :)
å missa nu inte......

B
L
O
G
G
P
A
R
T
Y
T

fortsätter.......
redan 65 fina bloggar med :)
VÄLKOMMEN
Håkan

Lotta said...

Vad roligt att du visar härliga bilder från Stockholm!!!
Vad söta flickorna är och det ser ut som de har det jättebra. Varmkorv är en av mina favoriter också ;)

Jag får hemlängtan!

Ser fram emot flera bilder.

Stor kram!

fianathome said...

Vad roligt att se Er igen. Jag har tänkt på er de senaste dagarna och saknat dina blogginlägg och så är du här i Sverige. SÅ häftigt. Kan förstå att du är glad att få återse lite :))
Hur länge ska ni stanna kvar här?
Roliga bilder!
Kramelikram
Fia

Så Vitt Jag Vet said...

Kan se dina flickors glädje att få plocka smultron och trä på strå... Ibland kan man bli förvånad hur endel upplevelser blir så starka och fina.. Och oftast de enkla..
Njut av er semester i Sverige..
Kraam
Sanne

Fröken Tindra said...

Ja, jag undrade lite vart du tagit vägen. Nu vet jag! =0) Ni har haftv fullt upp ser jag. Kul! Fortsätt nu att njuta av besöket här hemma.
Kram!

Pia said...

Det är riktigt så jag får tårar i ögonen, då jag se er hemma i ditt fosterland!!!! Kaknästornet är mycket bekant för mig, för när jag bodde i Sverige, bodde jag på Öregrundsgatan, vid Gärdet... Jag promenerade många gånger till tornet på en kopp kaffe.

Sååå underbart att ni är hemma hos dina rötter! Njuuuut!!!!

Kramar, vännen!
-Pia-

A House With A View said...

Åååååh vilka jäääättefina bilder och så roligt för både dig och familjen att vara på Sverige-besök:))) Tyvärr visar sig ju inte vädret direkt från sin bästa sida... Men vad gör väl det när det finns så många trevliga ställen att besöka!! Njuuuuuuuuut!

Kraaaaaaaaaaaam aka

Hemma på Sjuan said...

Så kul att vara hemma på besök! Synd att Sverige inte bjuder på bättre väder...
Härliga bilder du visar!

Kram Suss

Bokcaféet i byn said...

Hej Anette!
Kul att ni är i Sverige nu! Hoppas ni har fått bättre väder nu! Roligt att följa era äventyr på svensk mark!
Kram Anna

Maria- Wikers Liv said...

Å, så mycket fint ni gjort! Härliga bilder!
Måste vara en speciell känsla att Sverige bara är "ditt" i er familj, om du förstår hur jag tänker ;)
Ha det fortsatt underbart!
Kram /Maria

Anne said...

Lovely photos! Have a great holiday:)
~Anne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...