Thursday, 26 July 2012

Mot Hoburgen och de försvunna raukarna

När man har bil så måste den ju användas. Vi styrde kosan mot södra udden och Hoburgen och dess gubbe. På vägen dit stannade vi någonstans längs en liten väg och åt medhavd lunch, Polarkakor med falukorv blev det. Härlig pick nick mat när man längtat länge efter falukorv. Lunchplatsen visade sig ligga precis mittemot stora och lilla Karlsö så utsikten var härlig.

Straxt före Hoburgen började barnen få nog av bilresandet så då passade det perfekt att det låg en gammal hembygdsgård som gjorts om till gammal lekplats. Här fikade vi och barnen fick springa av sig bland alla sakerna.
Stora som små behöver leka.
Vi hade köpt med oss bullar från ett stenugnsbageri längs vägen utanför Eskilshem. Såg godare ut än de var. Men på resande fot smakar det mesta ändå bra.


Hoborggubben! Jag vet inte vad jag väntat mig men något mer än detta tror jag. antagligen beror det på att jag inte alls visste vad det skulle vara och därför tyckte den var lite ...fjuttig. Sedan letade vi raukar och så gjorde andra också men ingen verka veta något. dock lärde vi oss senare under veckan att vi missförstått var dessa låg. Både min mamma och jag hade fått allt om bakfoten men vi blev desto gladare när vi fann dem lite senare.
Trots frånvaron av raukar så fanns massor att göra. flickorna hoppade runt bland stenarna och plockade sten så vi hade kunnat sänka båten på tillbakavägen.Vackert och kargt landskap med sparsmakad växtlighet. Fantastiskt vackert är det.


Utsikten var vidunderlig men man fick hålla ett öga på våra små bergsgetter så de inte trilla av klippan som de hoppade runt.

Den glada familjen samlad på toppen med två skolösa flickor.
Ser du den lilla människan uppe på toppen? Man anar hur högt det är!

Satt med kameran i knät och fotade ut över landskapet för man kan ju inte stanna varannan meter för att ta bilder. Inte med småfolk i baksätet och bilar bakom sig heller för den delen.

92 kyrkor från 11-1200-talet finns på Gotland fick jag höra av en vän till min mamma som vi besökte. Trodde nästan det fanns ännu fler då kyrkorna står enormt tätt på den ön.
Var är Don Quiote?

Så där det var ytterligare lite Gotlandsbilder från mig. får se om det blir lite flera snart. Finns så mycket vackert att visa från denna ö. Ni som kommenterat att ni inte heller varit där tidigare. Jag säger bara det ÅK!! Missa det inte.

Tjingeling!


4 comments:

Maria- Wikers Liv said...

Vi fotade oxå genom bilfönstret, var 50:e meter, när vi hade varit och sett Hoburgsgubben ;) Så vackert där!
Jag tyckte nog som du om gubben... såg den knappt först ;)
Så fin familjebild! Ja, alla bilder är förstås fina! :)
Kul att få följa med på er Sverigeresa!
Kram /Maria

Bokcaféet i byn said...

Vilket härligt Gotlandsinlägg du bjuder på Anette! Familjefotot är alldeles underbart fint! Kanske ngt för julfotot eller väggen hemma?! Jag återupplever vår resa till ön genom dina foton!
Må så gott!
Kram Anna

Elin said...

Så soligt med sverigebesök, jag kan tänka mig att du njuter! Härliga bilder från Gotland, det är så otroligt vackert där! Jag konstaterade just att det är 13 år sedan jag var där, det måste jag åtgärda! :)

Ha det gott och ät massor av falukorvsmackor, kanelbullar och svenskt godis! Nu ska jag fortsätta att läsa igenom det jag missat i din blogg.

Kram Elin

Fröken Tindra said...

Vilken tur ni är på. Mycket att se på Gotland. Har varit där helt kort ett par gånger. På "genomresa" till Fårö.
Vi är nyss hemkomna från Rom. Där fanns också mycket att se!
Kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...