Wednesday, 25 July 2012

Rosornas ö - Visby

Så blev det då äntligen av, en tur till Gotland. Som jag längtat och önskat genom  åren. Det var lite av ett äventyr att först hyra bil, en Volvo förstås och sedan köra på "fel sida" av vägen och att dessutom köra på en bilfärja. Som tur var var det mannen som körde och jag läste kartan.


 Vi hade hyrt en liten stuga på en Visbystrandbys camping precis utanför Visby. Små kompakta men bra stugor. detta var utsikten från våran och när solen höll sig framme var det en fantastisk solnedgång. fast rätt svalt på kvällarna med havsbrisen.


 Visbystad är ju precis så vacker som man tänkt sig och det får en verkligen att tänka på när Pippi Långstrump red genom dessa gator :-). Att det sedan också kallas för rosornas stad är lätt att förstå. Jag hade kunnat gå gata upp och ner hur många gånger som helst men med småtrollen i hälarna så blev det inte så mycket. Stora tjejen tyckte det var kul men den lilla ville bara bli buren eller rida på axlarna.


 Fantastiska dörrar finns det fullt av.
 Och för att inte tala om all kullersten på gatorna. Tur att jag hade bekväma och praktiska skor. Lämnade snyggpupporna hemma.


 Det gamla klostret.

 Dessa fina bilstopp som man hittade överallt gillade jag och så även barnen. Köpte en liten en att ta med hem och ställa i hyllan.


Hit vill jag igen. Jag tyckte så mycket om hela ön. det fanns så mycket vackert att se och göra, ett ställe helt i min smak. sist jag var där så var jag 13 år och på cykelläger med scouterna, minns inte så mycket mer än att vi tältade och att det var jobbigt att cykla och att Gotland inte alls var platt som alla sagt. Sedan gjorde jag en snabbvisit för 14 år sedan eller så då jag hälsade på en jobbarkompis i mellandagarna och då såg jag Visby från en kall och grå sida och tänkte att jag skulle vilja komma tillbaka och se mer. Nu hoppas jag verkligen att det kan bli så att vi kan ta oss hit ett annat år då vi är på Sverigebesök.

Tack för alla era gulliga kommentarer på förra inlägget och för att ni saknat mig. Alltid kul att veta att det är uppskattat det man skriver. Det gör att man vill fortsätta och jag tycker det är så kul det här.

Ta hand om er!


5 comments:

Maria- Wikers Liv said...

Jag har bara varit på Gotland en gång, för tre år sedan, då vi semestrade ihop med en annan familj i ett stooort hus. Jättefint är det på Gotland och jag vill gärna dit igen!
Såååå fina bilder du bjuder på! Tack!
Vilket äventyr det blir för er, som måste köra på "fel" sida ;)
Ha det så gott!
Kram /Maria

Lotta said...

Å vad härligt att komma till Gotland! Det står högt högt på min önskelista! Dina bilder är precis så som jag minns Gotland - underbart helt enkelt!

Jag har nästan exakt samma "Gotlandbakgrund" som du. Var där med skolan och tyckte väl att det var sådär då, sedan en gång när jag var äldre och hälsade på en kompis kompis.

Tack tack för de här sköna bilderna och inspirationen!

KRAM!

fianathome said...

Vilka vackra bilder. De där husbilderna gillar jag skarpt.
Jag har alltid velat åka till Gotland och trodde en gång jag skulle få det då jag köpte en pudelvalp som kom från Gotland. Men det blev att mötas på halva vägen och turen avbokades. Skulle vilja måla av alla fina hus och alla dörrar.
Man får ju inte sluta drömma iaf :)
Hur upplevde du överfarten med båten?
kramelikram
Fia

Christina said...

Vad kul att du är i Sverige! På Gotland har jag aldrig varit, men av dina bilder att döma ser det väldigt fint ut! Måste försöka ta mej dit nån gång! Ha det fortsatt bar på er semester!/Lila-Christina

Bokcaféet i byn said...

Hej Anette!
Kul att ni tog er till Gotland och härligt att solen höll er sällskap! Vi har nyss kommit hem från stranden. Nu ska hängmatta sättas upp i trädgården!
Önsker er en fin dag!
Kram Anna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...