Sunday, 1 May 2011

Hus hyres!

I fredagseftermiddag hade träffade vi mäklaren för att titta på 3 eventuellt tänkbara hus att hyra. På nätet där de annonserar ut husen finns nästan alltid bara bild på utsidan så det är verkligen ett måste att titta men man har förstås ingen aning om vad som väntar en. Ja även om man kan spekulera. Vid det här laget har vi tittat på tillräckligt med hus som är till salu och sett hur ut och insida allt som oftast stämmer överens.

Vi vill stanna i vårt område då det är nära och enkelt att hämta och lämna på skola och Kinder. Alla eftermiddags aktiviteter finns också i närheten. Tyvärr så finns det inte så många hus att hyra just för tillfället och utav dessa knappt 20 var endast tre aktuella för oss med tanke på storlek och värme.

Oj, oj trots att jag förberett mig är det ändå svårt att ta hur hemska de är invändigt. Jag menar de har ju väggar och tak, spis och badrum som man behöver för att överleva men allt är så....gammalt, slitet, trist och BRUNT a la 70talet! Det första huset var väl till storlek det bästa men hade en fruktansvärd brun, luddig heltäckningsmatta överallt utom i badrummet och köket. I köket fanns en läbbigt brunorange melerad korkmatta. Det huset hade även staket så att vi kan låta barnen leka ute på baksidan utan att vara allt för oroliga. Hus nr:2 var något ljusare och kanske fräshare i färg inomhus men ute var hopplöst då det inte fanns något staket eller grind alls. Hus nr:3 ville hon inte ens visa oss då hon faktiskt trodde vi inte skulle gilla det. Dessutom hade nuvarande hyresgäst flyttat ut då grannen tydligen inte var trevlig eller konstig. Så det återstod egentligen bara en för oss av dessa, den första vi tittat på.

Vi bad mäklaren att kontakta ägaren av hus nr:1 för att se vad som gäller. Vi behöver nog bara hyra i 5-6 månader och oftast ville de att man skriver kontrakt på 6 månader och därefter kan man ta det månadsvis. Dessutom behöver vi inte flytta dit förrän om 5 veckor och vi undrar förstås om de kan hålla huset så länge. Hon skulle återkomma till oss efter helgen. Vill de ha oss som hyresgäster får vi nog ta detta för man vet ju inte om det kommer något annat och om inte, ja det går ju inte ens att tänka på.

Här är några bilder på hur det kan se ut i hus som man kan hyra. Bilderna är inte från de hus vi tittade på i fredags men i stort så visar de hur det ser ut. Enjoy!!

5 comments:

Framgångsbyran said...

Oooo det lila sovrummet med...senapsgul matta? Ruggigt!!
Kram Inger

Anette Ryan said...

Suck visst är det !

Classic Style said...

..äääumm...jag försöker finna nån slags formulering här...så jag fokuserar på det jag gillar å det va typ att det va stora fönster..men man kan ju måla lr hur....
..fast det var inte här ni skulle hyra va?

Anette Ryan said...

Nej - man kan inte måla om
Nej - man får inte spika i väggen & hänga tavlor. (Ibland finns lustigt placerade krokar som man kan använda)
Nej - stora fönster är inte heller så bra för ofta är det halvtaskigt med vägg & tak issoleringen, enkelglas, dåligt värme/kyl system så det blir kallt eller varmt. (Kanske finns ett inlägg att göra kring detta?)
Nej - det var inte här vi skulle hyra men ingen större skillnad vad jag minns.
Nej - jag är inte alltid så här negativ
Nej - jag vet inte hur man kan vara positiv kring något som ser ut som detta
JA - nu ska jag sluta tänka på detta hus så länge iallafall :-)

Framgångsbyran said...

:-) Puh, det blev inte detta hus!
Men som en klok man sa till mig då företagskassan började tryta och jag insåg att extrajobb stod för dörren. "Det är väl inte så jobbigt att jobba lite extra om du på det viset kan leva din dröm!" Applicera på hyra spökhus..
Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...