Wednesday, 20 April 2011

Tegelstensmötet!!


Man brukar ju likna tunga och ibland trista saker vid tegelstenar men så inte vårt möte. Den enda riktiga liknelsen är väl att mötet var långt och innehöll mycket vilket kändes lite "tungt". Var rätt slut i huvudet efter alla beslut.

Ett av de stora besluten som vi skulle fatta var vilket tegel vi ville använda. Denis & jag har ju flertalet gånger kryssat gata upp och ner i sökandet efter de rätta färgerna och teglet på fasaden. Tur att tjejerna hos Neilsons är så kunniga och professionella för de tog oss på en tegelstensutflykt i måndags eftermiddag runt Traralgon. Terry som körd är tegelstenskunnig med stort T. Om vi pekade på ett hus så visste hon exakt vilken sorts tegel det var och vad färgen hette även om det för oss ofta såg helt lika ut så fanns det skillnader. Under turen tittade vi även på dörrar och andra detaljer som syns utvändigt så när vi kom tillbaka till kontoret var halva jobbet nästan avklarat.

Det första Terry sa var att ni gillar denna färg och så pekade hon på ett tegel. Jasså , gör vi? Ja de hus ni pekat på har till 90 % det teglet och de övriga var snarlika men dyrare. Så  där ser man vad en tur med en kunnig tegelkännare kan ge.

La Trobe
Tegel: La Trobe, vilket passar utmärkt då vi bor i
Latrobe Valley!

Något mer för fasaden på framsidan behöver inte bestämmas ännu. Vi kan vänta med putsfärger och sådan tills huset är uppmurat vilket känns enormt skönt. Lättare när man ser saker i verkligheten än att bara göra kvalificerade gissningar hela tiden.

Under vår bilfärd såg vi även en snygg dörr så vi uppgraderade helt enkelt samt valde att ha den bredare dörren hellre än normal dörr plus sidofönster. Det fanns c:a 5 olika standard dörrar att välja bland, här nedan kan du se 2 av dem. Dörren längst till höger är vår dörr.


Vår dörr!
www.humedoors.com.au
                              


Bye for now!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...