Tuesday, 26 April 2011

Flyttkartonger

Flyttkartonger är ju något som blir aktuellt även när man bygger nytt. Det ska ju nämligen packas ihop där man befinner sig för tillfället. Så det är precis där jag befinner mig just nu, mitt i packandet. Har ännu bara packat runt 15 lådor och det märks inte ens. Det vi packar nu ska vi förvara i förråd fram tills vi flyttar in i nya huset. Till "hyr" huset tar vi bara med det vi behöver och lite till, inget mer.

Det började med att vi skulle hitta lådor. Jag som en gång flyttat allt mitt pick och pack till andra sidan jorden (hit till Australien förstås) vet ju hur man packar och hur en flyttlåda ser ut.

Men icke! Flyttlådorna här i Australien är sååå korkade, så dumt utformade. Det finns små eller stora. De stora är lika stora som de jag hade med mig från Svedala men de står på högkant. Vilket gör att det man packar blir på mindre yta men mera ovanpå och därför verkar det i mina ögon (och i huvudet) som om det blir mer tryck/vikt på det som ligger underst. Sedan är det helt vanliga lådor som man måste tejpa för att de ska hålla ihop i botten och på toppen. Handtagen är enkla och då själva kartongen (pappret) är tunt så blir det svårt att bära och känns tungt, skär in i fingrarna samt känslan av att man har sönder kartongen är STOR då det inte finns någon förstärkning alls. Bra är alla rader att skriva innehåll och sådant på dock. Alltid något.

Här kan man nog få en uppfattning
om hur tunna de är.
Så här många var det i går.
 Idag har det blivit flera.
Skillnaden mellan de olika lådorna. Till höger 2 lådor
från min flytt hit ner, till vänster de nya.

Så nu funderar vi på att starta firma och importera de smarta flyttlådorna som finns i gamla Svedala. De som man trixigt viker ihop och följer A, B och C och så behöver man ingen tejp och som är skönare att bära.

1 comment:

Framgångsbyran said...

Klart ni ska importera kartonger, eller tillverka på närmre håll. Men hur som har jag bästa kontakten när det är dags ;)
Ha det gott!
Kram Inger

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...