Thursday, 21 April 2011

Påskrivet!

Till och med barnen är nu införstådda med vad möte är för något. Det är då mamma och pappa totalt struntar i om man äter alla medhavda gosaker på en gång och struntar i den frukt som också fanns i väskan men var tänkt att man skulle äta först. Allt är ok bara mamma och pappa får prata ostörda med tanten eller farbrorn om det nya huset!!! Sedan blir det iallafall lite skrik och bråk då de sockerstinna barnen blir uttråkade på att rita för femtioelfte gången samma vecka. Ja för så har det känts även för oss vuxna denna vecka. Men nu får vi alla lite välbehövlig påskvila.

I går träffade vi Terry på Neilson igen. Denna gång för att gå igenom ritningen och se att allt var i rätt storlek, rätt placerat, rätt antal, dörrar öppnas åt rätt håll, var gången till entrée och vattenkranarna skulle vara och en massa andra små och stora detaljer. Plus att vi också gick igenom  vår elektriska ritning, den som talar om var alla lampor, elurtag och TV & telefonurtag är. När vi sedan godkänt och korrigerat fick vi skriva på ritningarna att allt var ok.

Så nu väntar vi bara på att få tillbaka de riktiga arbetsritningarna över huset. Dessa skulle ta 10 dagar för att få tillbaka och sedan är vi igång. Enligt beräkningarna så borde vi (om vi inte stöter på patrull med något) kunna ha husgrunden klar 3:e veckan i maj och när den är torr kan de börja resa stommen. De uppskattar att vi kan vara inne i huset redan i oktober..ahhhh, hjälp. Men vad skoj! Jag hade nog tänkt att det skulle vara kul om vi kunde flytta in innan jul men detta låter ju så mycket bättre.  Det allra bästa med oktober är att vi inte behöver bo i hyrt hus så himla länge. Men, men vi får väl se.


Här är ritningen på huset och dess placering
på tomten. Vi har bara granne på ena långsidan,
den där det står vacant allotment. Den andra
långsidan vätter mot betesmark men det verkar
tomt på kor!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...