Thursday, 24 March 2011

Nästa steg

Nu hade vi var tomt klar men behövde ett hus dessutom behövde vi sälja vårt nuvarande hem. Vi tog återigen kontakt med vår mäklare som kom  hem till oss och värderade huset samt gick igenom vad vi behövde fixa till för att få det så försäljningsdugligt som bara gick. Vi enades om att vi ville få det gjort så fort som möjligt och satte en tidsram för allt fixande och att det skulle vara klart till sista helgen i februari. Detta gav oss tre veckor att ordna med allt.

Innvändigt var det skåpdörrarna i köket som behövde ytterligare en omgång färg för att fräscha upp dem men det gällde aven köksbänken. Länge hade vi också sagt att vi skulle lacka listerna runt fönster och dörrar i köket men nu blev det äntligen gjort. I samma veva så fick sig badrummet också ytterligare ett lager färg för att fräscha till det samt täcka de hål som blivit då vi tagit bort hängare och nytt snyggt silicon. Detta blev mitt job, ja att måla om och det tog bara en helg i anspråk. Jag målade och Denis underhöll barnen.

Utomhus gällde det mest att se till att allt var så valtrimmat som möjligt vilket skulle visa sig svårare än det låter. Vädrets makter spelade oss sitt spratt och gjorde det mycket svårt att klippa gräset då det hela tiden regnade när vi hade möjlighet. Men till sist så löste det sig. Vi fick även ut täckbark på alla rabatter även om det sista gjordes i hellande regn i skenet av utebelysningen.

Därefter skulle så huset städas/"avskalas" på allt onödigt och personligt. Det var inte lätt med två små tjejer som hela tiden drar fram nya saker att leka med men även det rodde vi iland till sist.

Parallellt med städantet träffade vi husbyggarna och läste planritingar. Andra veckan i februari hade vi ett väldigt trevligt och givande möte med två yngre damer på byggfirman. Måste säga att de imponerade till fullo på mig med att vara superkunniga på sina områden samt att de även satt inne med en massa kunskaper kring hur man utformar ett hus. Vi kände båda att vi var i mycket trygga händer. Det bestämdes att vi skulle gå på ett "köksmöte" för att ge oss en korrekt bild av hur mycket kök, badrumsskåp samt tvättstuga vi skulle få för pengarna.

Vi har också gått igenom vår elektriska planering dvs var alla kontakter, lampor, telefon och TV urtag ska sitta. Kan man ha för många kontakter?

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...