Wednesday, 23 March 2011

Hur det började i januari 2011

Några dagar efter nyår kom vi återigen osökt in på samtalsämnet "större hus" och "mera plats". Vi hade inlett vår husjakt runt halvårsskiftet 2010 men efter en period av ingående letandes på nätet efter tänkbara hus eller tomter i vår omgivning så gav vi till sist upp, då inget fanns som passa oss. Så här satt vi helt plötsligt igen och diskuterade detta ämne och fram kom datorn och vi började leta. Vi hade iallafall kommit så långt att vi nu nästan var helt säkra på att bygga eget var vägen vi måste vandra. Åh tänk det fanns 2 tomter kvar i det nyetablerade området som faktiskt bara ligger ett stenkast från där vi bor idag. Sagt och gjort nästa dag hoppa vi in i bilen för att ta oss en titt.

Det är inte så mycket man kan säga om en gräsbevuxen plätt, men det såg ok ut. Formen på tomten var något olika, den ena hade bred framsida men smalnade av bakåt och den andra var i stort sett tvärtom. Vi valde den med bredare front då den var något större, 783m2 samt att den trots allt var billigare än den andra tomten.

Helt plötsligt skedde så en massa saker. Vi träffade mäklaren för att titta på de två tomterna vi var intresserade av för att diskutera dem med honom. Dagen efter ringde han upp oss och hade ytterligare en tomt till salu, samma pris men något större. Detta hände på en fredag. På lördagen hade vi ett möte med Simonds,en husbyggarfirma i Traralgon. En superbra kille hjälpte oss med en massa olika planlösningar och idéer samt tog oss på tur genom 2 av deras visningshus. Detta kändes jättebra. När vi kom hem så ringde vi upp vår mäklare och lade ett bud på tomten. Måndagmorgon innan mäklaren hunnit med att kontakta säljaren med vårt bud så ringde säljaren själv upp och tog tillbaka tomten!!! Snacka om att luften gick ur oss. Säljare fick några dagar att tänka på men stod till sist fast vid sitt beslut. Gissa om vi var sura. Jag kände för att lägga ner hela projektet direkt. Men efter några dagar sa var vi tillbaka igen och beslöt oss för att lägga bud på den ursprungliga tomten. Budet accepterades och tomten var vår. Ja nästan iallafall. Vi skrev kontrakt och lade handpening i slutet av januari men 14 mars blev vi officiella ägare och skylten som syns på bilderna togs ner.

Här ska vårt drömhus byggas på
23 Montane Boulevard.
Granne med kossorna.


Under hela januari hade vi möten med olika husbyggarfirmor och varje kväll så tittade vi i kataloger och på planritningar och försökte hitta en ritning vi gilla.Vi diskuterade hur många rum vi ville ha och hur många vi verkligen behövde. Vad som var viktigt att ha i huset och vad som spelade mindre roll och där man kunde kompromissa ifall resten var bra. Det blev ganska tydligt rätt tidigt åt vartåt det lutade men vi fortsatte att kika runt och höra oss för om olika firmors rykten och deras produkter. No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...