Saturday 1 March 2014

Nu är det höst då!

MEn visst känns det konstigt att säga att det är höst idag. I går var det ju fortfarande sommar. Det är ju inte så att man direkt har märkt att det gått mot höst utan det är "trevligt" varmt och skönt för det mesta just nu och lär säkert vara hel mars ut som det brukar.
Hösten här hos mig brukar kännetecknas av att det just är rätt lagom väder och att det blivit dags att ta hand om blommor och växter i trädgården som längtar efter en välbehövlig ompyssling. Sommaren här tär rätt hårt på blommorna. Satte igång häromdagen med att klippa ner mina petunior som hållit sig fint längre än vanligt. Nu är de korta och fått näring och om några veckor igen är de tillbaka i gott skick fulla med blom en andra gång.
 Efter!
Före!
 Det skördas för fullt just nu. Vi har tomater så att det räcker åt oss. Inte riktigt det överflöd vi hade förra året då vi åt tomater tills det kom ur öronen på oss. Tydligen var våren lite kall och det gjorde att tomaterna kom av sig lite säger de som vet. Men så länge det räcker till oss är vi så glada och tacksamma. För de är ju så underbart goda att man inte vill äta något annat.
 Paprikor i olika färg och form blev det i år.



 Så här såg mina fina luktärtor ut efter den enormt galan hettan vi hade i en vecka i januari. Alla blommor bara dog och liksom "gick upp i rök". Fanns inte ens kvar på busken. Men med svalare väder så återhämda den sig fin och är återigen täckt av ljuvligt vackra väldoftande små blommor.
 Naturens krafter är fantastiska!

Som sagt så är det höst i almanackan men inte alls i sinnet här. Finns inget som överhuvud taget får en att ens tänka på det. Åtminstonde ett tag till. Under tiden njuter vi sommaren så länge den stannar hos oss. 

Tusen tack för alla fina kommentarer om bokväskan. Nu när den är klar fick jag nästan blodad tand och funderar på vad jag ska ta mig till nu.

Jag önskar er alla på norra halvklotet en härlig första vårdag.

Tjingeling!


16 comments:

Finurliga fröken said...

Men så fantastiskt att bo någon annanstans. I ett varmt och fantastiskt land. Har alltid velat åka till Australien. Nu måste jag läsa vidare och se hur du hamnade där. kram

Fröken L said...

Det tänker man faktiskt inte på att ni går mot hösten. När jag bodde i Sydney kommer jag ihåg att det kändes helt bakvänt med årstiderna :-) Här går vi mot våren och nu känns det faktiskt som om den är lite på gång. Jag är livrädd dock för att det ska komma ett bakslag med hemsk snö igen. Bokväskan blev hur fin som helst. Vad duktig du är!

Kram Linda

HWIT BLOGG said...

Hallå där!
Höst? Ja det är verkligen märkligt och här sitter vi och inväntar VÅR!
Fast idag har det snöat på ön så vårkänslorna är som bortblåsat...
Underbara bilder du visar, petuniorna,tomaterna och ja luktärterna...min favorit, kan känna doften ända hit! Tack för ett härligt inlägg Anette och fina bilder som vanligt.
Önskar dig en skön helg!
Varm kram,
Titti

Fröken Tindra said...

Den käre Patrik fick inte så många poäng men för mitt oerfarna öga såg det oväntat bra ut tycker jag. Väldigt kul att se honom i en så oväntad situation. =0)
Idag blev det turen till symässan. Mååånga timmar gick det. Jättekul! Vi fick sällskap av andra trevliga tjejer. Kul att träffa folk med samma intresse. Även lilla mamma dök upp en stund. Så det har varit en bra dag. Och det fick allt följa med ett och annat hem. Jag som hade "köpstopp". Precis som om jag bryr mig?! Det är ju jag själv som utfärdat det. Litet halvhjärtat...
Hoppas att ni får njuta av sol och värme ett tag till. Så att era fina grönsaker och blommor får hänga med ett tag till.
Kram på dig!!

Villa Ell said...

Vågar man säga att nu när det har varit som mörkast här och solen knappt tittat fram så är hösten min favorit årstid! Klart man längtar t våren nu i och för sig! Idag läste jag i en tidning att det är dags att så tomat frön! Funderar på det, förra året lyckades jag med tomatodlingen! Jippiii en tomat blev det och den blev ens inte röd!
En sak är
Jag bra på att ligga i soffan och vicka på tårna hahah här har varit en lång dag, det blev aldrig någon cup idag för natten till idag blev Wiggo sjuk, Mr kräksjuka tittade förbi! Fy och blä!

Ha det gott
Kram Sandra

Så Vitt Jag Vet said...

Vad härligt med färggranna blommor.. Vi som går mot vår får nog vänta lite till innan det blir ute blommor här...
Skönt att det med bränderna nu försvunnit...
Kraam
Sanne

Mycket annat & lite betong said...

Höst! Och här ska våren komma. Men er höst verkar ju rätt skön. Skönt för blommorna också att få pusta ut efter hettan.
Men så otäckt med bränderna så nära. Tur att det gick bra.

Kram Agneta

Hemma på Sjuan said...

Lite tvärtom hos er ;) Här väntar vi på vår o sommar! Härliga bilder på allt vackert, kram Suss

fianathome said...

Höst..?? Ja du store tid vad det går för runt.
Men vilka vackra bilder du tagit av frukt och grönsakerna. Underbart. Ljuset som finns hos er..det vill jag ha med. Det har varit så grått, lågt i tak och förfärligt tråkigt väder hela denna vinter så vi är sol-abstinenta.Man kan inte ens ta fina foto för det är så grått ljus.
ha det nu så gott med allt det goda!
kramelikram
fia

åse said...

Men åh vilka härliga bilder, nu längtar jag ännu mer efter den stundande våren. Kram Kram

Juliannie said...

Jag känner igen känslan, man vet att sommaren liksom finns kvar på nåder och att det när som helst kan slå om och bli kyligt och höstigt och man vill suga ut det mesta möjligt så länge det går. Härligt med så mycket fina grönsaker! Jag har gett upp det här med att odla grönsaker, det blev aldrig bra för mig, men blommor, ffa perenner har jag ganska god hand med så jag frossar i det istället!

tinajo said...

Åh, längtar SÅ tills jag också kan skörda lite..! :-)

Lisa said...

Märkligt att ni går mot höst när vi väntar på våren :) Härliga bilder du bjuder på.
Så hemskt med bränderna, måste vara en ständig oro när det är så varmt och torrt.
Ha en härlig dag!
Kram
ps. supersöta lilla sofia med fina väskan :)

Kia said...

Vilka fina paprikor ni har fått!
Ja snö fick vi uppleva i ganska stora mängder men nu vill jag ha vår.

Ha en toppen dag!
Kram Kia

Snäckskalsdalen. said...

Vilken otrolig växtkraft det är och att det som tagit lite stryk av värmen kommer igen när det svalnar av och får lite ans. Imponerande. Och att luktärtorna kommer igen, det var intressant. Det vill till att dom ska göra här. Men ni har ju ett fantastiskt klimat!
Agneta kram

maria at inredningsvis said...

Härliga bilder :) nu får jag riktiga vårkänslor på bloggen din.

Om du gillar snygg väggdekor kan du kolla in min nya post .)

Ha en fin dag söt :)

LOVE Maria at inredningsvis - inredning it's, Swedish for decor :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...